GabCsi2015-02-20 14:00:26 // 75129
GL szem nyikorgásra kérnék egy Grabovoj számot.
kalo166TB2015-02-20 07:57:27 // 75128
a bordó az nagyon odab... :)
ha lenne annyi (10x annyi) pénzem.....akkor simán hoznám :)
ha lenne annyi (10x annyi) pénzem.....akkor simán hoznám :)
Trumpf (NagyVad)2015-02-20 06:44:26 // 75127
úúúúú, de szépek! vinném!
vm2015-02-19 20:27:02 // 75126
vm2015-02-19 20:24:58 // 75125
Nem kell túlmisztifikálni ;-)
A hajtás illetve az elektromosan állítható futómű kifog(ott) az átlag autószerelőn, de azért nem a Skylab űrállomás. Amúgy meg ezen a szinten minden autó macerás már.
A hajtás illetve az elektromosan állítható futómű kifog(ott) az átlag autószerelőn, de azért nem a Skylab űrállomás. Amúgy meg ezen a szinten minden autó macerás már.
Smith2015-02-19 20:18:10 // 75124
Nem volt belőle sok. Egyszer egy barátom azt mondta rá, hogy "azt legcélszerűbb helikopterszerelőre bízni ha valami baja van". :)
vm2015-02-19 20:08:00 // 75123
Mégpedig elég büntető...
csokagm2015-02-19 19:55:23 // 75122
Igen csak az volt :) 3.0 v6 q4.
.......................2015-02-19 19:40:50 // 75121
W.2015-02-19 18:34:22 // 75120
Az a baj ezzel, hogy nálunk sokszor visszaélnek a jogalkotók és jogalkalmazók a kiváltságos helyzetükkel! Lásd: sebességmerések! Ugyanakkor ezerszámra futnak az utakon roncsok(nap, mint nap látom ugyanazokat), amelyeket rég ki kellett volna vonni a forgalomból. Ez persze nem azt jelenti, hogy ez bárkinek felmentést adna a jogszabályok betartása alól, de valóban idegesítő tud lenni.
vm2015-02-19 18:22:26 // 75119
Ne vedd személyeskedésnek, a világért sem tenném, de ezt a dolgot sosem értettem. Aki szabálytalankodik, miért érvel állandóan azzal, hogy "de vannak ilyen-olyan roncsok, gyorshajtók, tarkopaszok, fukszosok, stb..., miért nem azokat bünteti helyettem?"
Had döntse már el a zsaru hogy kit és miért büntet. Még ha nekem egyértelmű is a kipécézés, semmi, de semmi jogalapom nincs megkérdőjelezni az intézkedést. Nem lesz kissebb a szabálysértésem attól, hogy mások nagyobbat gurítanak ;-)
Had döntse már el a zsaru hogy kit és miért büntet. Még ha nekem egyértelmű is a kipécézés, semmi, de semmi jogalapom nincs megkérdőjelezni az intézkedést. Nem lesz kissebb a szabálysértésem attól, hogy mások nagyobbat gurítanak ;-)
csokagm2015-02-19 18:00:24 // 75118
Akkor jól informált voltam. Mondom ez egy viszonylag friss intézkedés.
Grando2015-02-19 17:53:49 // 75117
Itt én sem találok 5000-es tételt. 10 rongy a legkisebb.
csokagm2015-02-19 15:07:00 // 75116
Erről van szó van pozítiv példa is. Egy éve még lehetett hogy 5e volt az alja ez elég friss történet amiről én tudok utána kérdezek :)
Andy2015-02-19 14:54:39 // 75115
(hopp véletlen elküldtem)
Szóval utolért a rendőr. Ugyanazzal a sráccal megint összenéztünk, megint látta hogy pofázok, megint tettem rá. :))
Na mire a Bécsi utat kereszteztem, Ők is visszafordultak ám és megint megnéztek.
Telefon a kézben, naná.
Ez azért már sok volt. Villogó fel és kivettek.
Megálltam kiszálltam és a következő párbeszéd zajlott kb:
" Jó napot uraim. Tudom, ne is mondják, telefonáltam"
Komolyan láttam az arcukon a döbbenetet. :))
Erre a rangidős: "Elismeri?? Nem tagadja??"
Mire Én: "Természetesen nem tagadom, láttam hogy Ön látja, de fontos volt a hívás (Ildivel beszéltem) nem tehettem le! :)))
Rendőr: "Helyszíni bírságot fogok Önre kiszabni, de mivel ilyen jó fej és nem vitatkozik, a papírra tiltott ködlámpa használatot írok, így 5 ezer forint lesz, ha megfelel"
Erre Én: "Köszönöm a méltányosságot, tessék a bírság összege. "
Ezek után kis türelmet kért beült a kocsiba kitöltötte a szükséges papírt, amit aztán átadott és ezt mondta. "Viszont látásra, vigyázzon magára!"
Én is udvariasan elköszöntem tőle, és már mentem is.
De milyen bunkó rendőrök voltak mi??? :)))))
Szóval utolért a rendőr. Ugyanazzal a sráccal megint összenéztünk, megint látta hogy pofázok, megint tettem rá. :))
Na mire a Bécsi utat kereszteztem, Ők is visszafordultak ám és megint megnéztek.
Telefon a kézben, naná.
Ez azért már sok volt. Villogó fel és kivettek.
Megálltam kiszálltam és a következő párbeszéd zajlott kb:
" Jó napot uraim. Tudom, ne is mondják, telefonáltam"
Komolyan láttam az arcukon a döbbenetet. :))
Erre a rangidős: "Elismeri?? Nem tagadja??"
Mire Én: "Természetesen nem tagadom, láttam hogy Ön látja, de fontos volt a hívás (Ildivel beszéltem) nem tehettem le! :)))
Rendőr: "Helyszíni bírságot fogok Önre kiszabni, de mivel ilyen jó fej és nem vitatkozik, a papírra tiltott ködlámpa használatot írok, így 5 ezer forint lesz, ha megfelel"
Erre Én: "Köszönöm a méltányosságot, tessék a bírság összege. "
Ezek után kis türelmet kért beült a kocsiba kitöltötte a szükséges papírt, amit aztán átadott és ezt mondta. "Viszont látásra, vigyázzon magára!"
Én is udvariasan elköszöntem tőle, és már mentem is.
De milyen bunkó rendőrök voltak mi??? :)))))
Andy2015-02-19 14:44:42 // 75114
Pedig van hogy csak 5 az a 10! :))
Kb egy éve a Komjádi uszoda mellett haladtam Óbudára a teherautóval. Természetesen kézben tartott mobillal eszelősen telefonálva. Rendőr igazoltatott valakit, valakit ahol az Árpád fejedelem út 3 sávosra szélesedik. Az araszoló forgalom miatt volt időm összenézni az egyik rendőr sráccal. Ő látta hogy én mobilozok, Én láttam hogy Ő látott, de nem foglalkoztam vele. Kocsin a vöröskereszt gondoltam ennyi elég.
Aztán mentem is tovább. A Zsigmond téren a belsőbe helyezkedtem mert az Ürömi út felé mentem tovább. A középsőben a rendőrautó meg utolért.
Kb egy éve a Komjádi uszoda mellett haladtam Óbudára a teherautóval. Természetesen kézben tartott mobillal eszelősen telefonálva. Rendőr igazoltatott valakit, valakit ahol az Árpád fejedelem út 3 sávosra szélesedik. Az araszoló forgalom miatt volt időm összenézni az egyik rendőr sráccal. Ő látta hogy én mobilozok, Én láttam hogy Ő látott, de nem foglalkoztam vele. Kocsin a vöröskereszt gondoltam ennyi elég.
Aztán mentem is tovább. A Zsigmond téren a belsőbe helyezkedtem mert az Ürömi út felé mentem tovább. A középsőben a rendőrautó meg utolért.
csokagm2015-02-19 14:04:21 // 75113
Egyébként tudtom szerint tavaly óta 10eFt a legkisebb helyszíni bírság. Bár lehet hogy tévedek. Nem zsebbe fizettél te huncut?
Zsunior2015-02-19 13:47:15 // 75112
Te is milyen álomvilágban élsz.. :) Megmosolyogtató
Smith2015-02-19 13:16:26 // 75111
Basszus qrvanagy titok lehet hogy miért büntettek meg. Akkor ne mondd el :)
Mattyancs2015-02-19 13:14:19 // 75110
Teljesen mindegy.
Vegyük, hogy nem világítottam a szürkületben! Ez jó lesz?
Előttem a roncs majdnem szétesett, a másik faluban hallatszott a hangja, és nem volt 4 egyforma kereke, soroljam még?!
Xenon, fólia nem lehet, hiszen az forgalmi elvesz nem igaz?! Gondolhatjátok, hogy azért nem büntet meg, pláne nem 5e Ft-ra.
Ezért mondom, PITI dologért, csak a gyors fizetős intézkedés volt a lényeg.
Vegyük, hogy nem világítottam a szürkületben! Ez jó lesz?
Előttem a roncs majdnem szétesett, a másik faluban hallatszott a hangja, és nem volt 4 egyforma kereke, soroljam még?!
Xenon, fólia nem lehet, hiszen az forgalmi elvesz nem igaz?! Gondolhatjátok, hogy azért nem büntet meg, pláne nem 5e Ft-ra.
Ezért mondom, PITI dologért, csak a gyors fizetős intézkedés volt a lényeg.
Mattyancs2015-02-19 13:10:57 // 75109
én is sokat megyek a 25 év alatt egyszer gyorshajtásért bűntettek meg, na az ilyen dolgot aláírom, az a dolga, de ami most történt azt nem!!!!!!
az előző ügyemben ugyanezek a rendőrök akartak megbüntetni és a bíróság nekem adott igazat, látni kell a sorok között,
nem az a bajom,hogy a rendőr megbüntet, az a bajom hogy miért, és miért azt aki nem életveszélyes járművel közlekedik a sorban, holott azt is kivehette volna, de az feljelentés és nem bírság azzal több a munaka főleg meló vége előtt, viszont az egyszerűbb mégis ugyanolyan statisztika,
az előző ügyemben ugyanezek a rendőrök akartak megbüntetni és a bíróság nekem adott igazat, látni kell a sorok között,
nem az a bajom,hogy a rendőr megbüntet, az a bajom hogy miért, és miért azt aki nem életveszélyes járművel közlekedik a sorban, holott azt is kivehette volna, de az feljelentés és nem bírság azzal több a munaka főleg meló vége előtt, viszont az egyszerűbb mégis ugyanolyan statisztika,
Mattyancs2015-02-19 13:07:29 // 75108
Igen nem érted.
Ha csak arra utaznak, hogy valamiért megbüntessenek, persze erre kellett nekik 2 km. Ez idő alatt megbeszélték, hogy van még egy óra szolgálat még hiányzik pár ezer a napi limitből vegyük ki ezt biztosan kifizeti. Jaaaa hogy az örstől 50 méterre állított meg az hab a tortán. Aztán usgyi be és vége a szolgálatnak. Érdekes nem?
Ha csak arra utaznak, hogy valamiért megbüntessenek, persze erre kellett nekik 2 km. Ez idő alatt megbeszélték, hogy van még egy óra szolgálat még hiányzik pár ezer a napi limitből vegyük ki ezt biztosan kifizeti. Jaaaa hogy az örstől 50 méterre állított meg az hab a tortán. Aztán usgyi be és vége a szolgálatnak. Érdekes nem?
atis_166jtd2015-02-19 09:20:34 // 75107
Nem emlékszem, hogy kéne. Csak a patentokra kell vigyázni, meg a gázpedál ütközőre, hogy milyen magasan van. Ha nagyon betekered túl tudod nyomni a potmétert, ha magas akkor meg nem lesz 100%os.
Zsolt1552015-02-19 05:33:46 // 75106
OFF:
Kontrollszonda:
https://www.youtube.com/watch?v=E6-J4nEDwOU
:-DDD
Kontrollszonda:
https://www.youtube.com/watch?v=E6-J4nEDwOU
:-DDD
vologya[kendács mester]2015-02-18 22:46:07 // 75105
Most hogy folytassam a mese délutánt: eddig 3 barátom halt meg autóbalesetben és MIND a saját hibájából. Nem lehetettet velük beszélni, valami fajta büszkeség, határtalan vadság hajtotta őket. Ha csak az anyós ülésen ültem mellettük akkor is rosszul éreztem magam. És komolyan jó sofőrök voltak! Én sehol sem vagyok hozzájuk képest! Egyedüli előnyöm, hogy én még élek!!! Tudom milyen érzés, mikor 238 -al hajtok egy 6 km -es szakaszon éppen előzve egy S60 -as 250 lovas Volvot, fej -fej mellett. Még vagy fél óráig hajtott az adrenalin. Utána többször is átgondoltam a dolgot és találtam legalább 5 dolgot ami miatt meghalhattam volna, de a Volvós is. A bárban máig emlegetem, de az is biztos, hogy SOHA nem fogom megismételni közúton.
De valahogy szemét módon mindig megnyugtat a V6 duruzsolása és bennem van az érzés, hogy had menjen,legyen szép napja,de ha akarnám meg foghatnám. Ezt tudom én és tudja Ő is :D Ezt megcsinálja a V10-es diesel is, de nem olyan elegánsan.
De valahogy szemét módon mindig megnyugtat a V6 duruzsolása és bennem van az érzés, hogy had menjen,legyen szép napja,de ha akarnám meg foghatnám. Ezt tudom én és tudja Ő is :D Ezt megcsinálja a V10-es diesel is, de nem olyan elegánsan.
csokagm2015-02-18 22:45:31 // 75104
Fel ora az osszes ülés kárpit kiszerelése?:) én azert par órával számoltam. Van valami különleges szerszám ami kell hozza? A masik kerdes h valami buktató h ne torjek el semmit.
Trumpf (NagyVad)2015-02-18 21:56:19 // 75103
A trafipaxos fiúk nálunk sem isznak, de a főnökeik annál inkább és utána vezetnek is. Úgy gondolják hogy a törvények rájuk nem vonatkoznak. Szemléltető eset: huszon valahány éves rendőr (szolgálaton kívül) viszi édesapját és barátait autóval, indulás előtt elhangzik valami olyasmi hogy "nem kell az öv, velem vagytok". Aztán nagy sebességgel leesnek az útról, az apa kivételével mindenki meghal, mert nem voltak bekötve és száguldottak, de hát ők Istenek... Itt ez van, mondjuk Magyarországon még engem sem buzeráltak.
Nem az a bajom hogy megállítanak, hanem az hogy +8km/h-ért is legombolják a 40eurt, és nem számít hogy 20 vagy 70 éves az illető, az sem hogy mit vezet, egyszerűen be kell szedniük a költségvetésbe bekalkulált összeget. Régebben nem volt ilyen, egy "ejnye-bejnye, gyorsan hajtottunk" és elengedtek. Tudják hogy fizikailag képtelenség mindig, mindenütt betartani a sebességet. Nem lehet állandóan az órát nézve vezetni, mert roppantul baleset veszélyes.
Nem az a bajom hogy megállítanak, hanem az hogy +8km/h-ért is legombolják a 40eurt, és nem számít hogy 20 vagy 70 éves az illető, az sem hogy mit vezet, egyszerűen be kell szedniük a költségvetésbe bekalkulált összeget. Régebben nem volt ilyen, egy "ejnye-bejnye, gyorsan hajtottunk" és elengedtek. Tudják hogy fizikailag képtelenség mindig, mindenütt betartani a sebességet. Nem lehet állandóan az órát nézve vezetni, mert roppantul baleset veszélyes.
atis_166jtd2015-02-18 21:54:38 // 75102
Max fél óra az egész aki már kicsit rutinis benne. Csak a szőnyeg maga nem egy könnyű darab és vizesen nem érdemes sokat emelgetni nehogy elkezdjen szakadni valahol.
Én most az összes kárpitot kiszedem tisztításra még a tetőről is lejön.
Én most az összes kárpitot kiszedem tisztításra még a tetőről is lejön.
csokagm2015-02-18 20:42:20 // 75101
Nincs mit. :) Nekem még új leszek remélem 3-4 nap alatt kész vagyok vele.
Mr.Z: Bizony de szép tiszta lesz és a DSP kábelét is be kell húznom amit Smithtől kaptam :)
Mr.Z: Bizony de szép tiszta lesz és a DSP kábelét is be kell húznom amit Smithtől kaptam :)
vologya[kendács mester]2015-02-18 19:13:57 // 75100
Hálás köszönet. Az ülés kiszerelés már csukott szemmel is megy, mivel cseréltem fékzsinórokat és a középkonzolt is, de nem igen mertem feszegetni a határaimat :D Próbáltam már tisztítani minden féle -képpen, de valahogy nem volt az igazi. De majd most :-)
Mr. Z2015-02-18 19:09:37 // 75099
uh, ezért ez nem egyszerű meló :) respekt
csokagm2015-02-18 18:52:32 // 75098
Itt van
Kicsit vissza kellett görgetni 73723
Én is most fogom majd kezdeni amint jobb idő lesz ( a tanácsára) :)
Kicsit vissza kellett görgetni 73723
Én is most fogom majd kezdeni amint jobb idő lesz ( a tanácsára) :)
vologya[kendács mester]2015-02-18 18:46:22 // 75097
Köszi az infót, megnéztem, de már nem találom sajna.
csokagm2015-02-18 16:54:57 // 75096
Smith blogjában láthattad :)
vologya[kendács mester]2015-02-18 16:48:48 // 75095
Valaki itt a blogjában leírta és lefotózta, hogyan szedte ki a szőnyeget nagy tisztításra. Ha valaki emlékszik rá kérem dobjon meg egy linkel.
Köszönöm.
Köszönöm.
Fisher2015-02-18 13:06:26 // 75094
Dettó! Plusz szó nélkül rúgnak ki, ha szolgálaton kívül elkapnak a kollégák akár egy sör után biciklivel... Nem, hogy bent, szolgálatban, éles lőszerrel és fegyverrel az oldaladon... Ez tényleg már vicces...
vm2015-02-18 12:11:17 // 75093
A topic új neve: 164-166, és népmesék :D
Kriszo2015-02-18 11:04:29 // 75092
Melyik Örsön isznak:?)
Ne viccelj már...Azthittem komolyan tarsalgunk nem városi legendákat osztunk meg egymás között.
Én nem vagyok a rendőrség fogadott szóvivője,de én mindig normálisan, tisztelettudóan beszélek velük, és ugyanezt meg is kapom.
Az NKH...:)Na az már egy más tészta:))
Ne viccelj már...Azthittem komolyan tarsalgunk nem városi legendákat osztunk meg egymás között.
Én nem vagyok a rendőrség fogadott szóvivője,de én mindig normálisan, tisztelettudóan beszélek velük, és ugyanezt meg is kapom.
Az NKH...:)Na az már egy más tészta:))
Kriszo2015-02-18 10:59:33 // 75091
Én nem értem a lényeget:?)Nekem az a munkám , hogy az országban közlekedek, mégsem büntettek meg 3 éve.Pedig évi 70-80 ezer km-nél az nem olyan kis szó:)
vologya[kendács mester]2015-02-18 10:44:24 // 75090
Én sem tudok rosszat mondani a zsarukról. Soha nem láttam részeg zsarut, de határőrt annál többet. Egyszer büntettek meg a régi Skodám miatt, amin elől 4 ködlámpa volt és csak 2 lehet + 1 kereső lámpa. De soha semmi másért. Tudni kell hol mit szabad :-) Ezért is felel meg nekem az erős 3.0 tempómattal. Beállítom a helyes értéket és annyi. Lehet élvezkedni :-) Volt úgy, hogy előttem és utánam is lekapcsoltak embereket, de engem mindig elengedtek. Eddig!
A BMW-s korszakom az más tészta volt. :-(
A BMW-s korszakom az más tészta volt. :-(
.......................2015-02-18 10:25:08 // 75089
akkor te vagy az én emberem :)
és öszintén gratulálok ,
Keleten más a helyzet :(
és öszintén gratulálok ,
Keleten más a helyzet :(
Zsunior2015-02-18 10:23:28 // 75088
Az én rendőr barátaim meg 5össel végeztek a kerület legerősebb gimnáziumában, velem együtt. Az Örsön meg biztos nem isznak.
.......................2015-02-18 10:23:19 // 75087
mivel valszeg tök más utakon járunk,
tök mást is tapasztalunk,
lehet ha én is ott élnék ahol te,akkor más lenne a véleményem
nekem semmi bajom a Rendörökkel,
csak rossz a tapasztalatom
tök mást is tapasztalunk,
lehet ha én is ott élnék ahol te,akkor más lenne a véleményem
nekem semmi bajom a Rendörökkel,
csak rossz a tapasztalatom
.......................2015-02-18 10:21:31 // 75086
Atom higgat szoktam lenni,mert okosan fapofa ,
én Sem vagyok hüle..
van egy csomó rendör ismerösöm,mind 2 es Volt,
ja és folyamatosan isznak az örsön..
ČN ezt láttam eddig
és tisztelet a kivételnek
én Sem vagyok hüle..
van egy csomó rendör ismerösöm,mind 2 es Volt,
ja és folyamatosan isznak az örsön..
ČN ezt láttam eddig
és tisztelet a kivételnek
csokagm2015-02-18 10:19:00 // 75085
Akkor szerencséd volt :)
szosza: Nem értek egyet Veled.
Tény hogy a rendőrök is emberek, köztük is van empatikus és kevésbé empatikus, sőt a másik véglet is. A másik a parancsuralmi rendszer...
szosza: Nem értek egyet Veled.
Tény hogy a rendőrök is emberek, köztük is van empatikus és kevésbé empatikus, sőt a másik véglet is. A másik a parancsuralmi rendszer...
Zsunior2015-02-18 10:18:01 // 75084
Eddig én viszonylag normálisnak gondoltalak.
Kettes tanuló volt mind? Hol élsz Te? És most nem az országot kérdezem. Érintsd már meg a talajt két lábbal..
Baromi érdekes, én még nem találkoztam bunkó rendőrrel. (az elmúlt fél évben 5x állítottak félre igazoltatni) Talán nem habzó pofával kell kiszállni az autóból, és akkor a munkáját végző rendőr hozzáállása is olyan lesz..
De komolyan mondom, ha erre a fórumra ilyen emberek járnak akkor én inkább nem..
Kettes tanuló volt mind? Hol élsz Te? És most nem az országot kérdezem. Érintsd már meg a talajt két lábbal..
Baromi érdekes, én még nem találkoztam bunkó rendőrrel. (az elmúlt fél évben 5x állítottak félre igazoltatni) Talán nem habzó pofával kell kiszállni az autóból, és akkor a munkáját végző rendőr hozzáállása is olyan lesz..
De komolyan mondom, ha erre a fórumra ilyen emberek járnak akkor én inkább nem..
.......................2015-02-18 10:06:24 // 75083
talán mert nem hagynak élni?
lehetne bennül emberi erény ,vagy tolerancia ,
talán elnézzük ez azt ,mert MI is EMNEREk vagyunk ,és hibázunk
de Ök csak szorgalmassan nyalnak 5 .Iktornak
lehetne bennül emberi erény ,vagy tolerancia ,
talán elnézzük ez azt ,mert MI is EMNEREk vagyunk ,és hibázunk
de Ök csak szorgalmassan nyalnak 5 .Iktornak
.......................2015-02-18 10:03:33 // 75082
semmi tolerancia nincs a Német rendörökben ,
egyszer megbüntettek egy piros lámpáért,
aztán kérdezi ,hogy Román vagyok?
Tessék?
ott a H betü a redszámon..
2 es tanuló Volt mind ,mit vársz tölük?
semmi értéket nem állítanak elö,
és ha szükség van rájuk sehol sincsenek az Autópályán
egyszer megbüntettek egy piros lámpáért,
aztán kérdezi ,hogy Román vagyok?
Tessék?
ott a H betü a redszámon..
2 es tanuló Volt mind ,mit vársz tölük?
semmi értéket nem állítanak elö,
és ha szükség van rájuk sehol sincsenek az Autópályán
atis_166jtd2015-02-18 09:45:26 // 75081
A xenont is meg lehet úszni olcsón, csak jól kell hozzá álni. Faterral mi 5 ezret fizettünk a xenonért ráadásul női rendőrnek.
csokagm2015-02-18 09:20:12 // 75080
Engem már érdekel mi miatt ha nem titok.
-Xenon biztos nem mert azt nem úszod meg ennyivel.
-telefon, öv nem lehet mert nem látnak be :D
- marad a fólia illetve ha nem kiégett az egyik tompítottad.
Nem jut eszembe más ami miatt egyből mennének utánad.
-Xenon biztos nem mert azt nem úszod meg ennyivel.
-telefon, öv nem lehet mert nem látnak be :D
- marad a fólia illetve ha nem kiégett az egyik tompítottad.
Nem jut eszembe más ami miatt egyből mennének utánad.