Blog

Blogajánló

Tudtad, hogy a Giulia kardántengelye karbonból készült? WarbiRunner alaposan szemügyre vette új autója alját. Tovább

WarbiRunner (Gyuri) // 2021-08-24 15:45:45

"Számomra lenyűgöző a gép. Gyakorlatilag egy csövezett versenyautóhoz hasonlítanám leginkább, rendszámmal. Bátorág és őrültség volt ezt az autót AR-nak megcsinálni, de ezúton is köszönöm nekik!" Tovább

R33Z // 2020-06-07 21:55:12
>> SzervizLiquid // Alfa Stelvio 2.0 benzina 280Le // 2022-08-16

Kicseréltem a pollenszűrőt. Szidtam Giovanni-t közben :) Le kell venni a kesztyűtartó alatti takarópanelt, vagy legalábbis lepattintani a szélét hogy az alatta lévő 2 csavarhoz hozzá lehessen férni. Ezután újabb három csavar a kesztyűtartó felső részén, ezután kijön a kesztyűtartó, le kell csatolni 2 vezetéket, és balra bent van a fedél előtte megy egy cső, kb. a klíma kondenzvize, ezt ki kell húzni, a kábeleket félre, és egy 5.5-es csavar fogja a tetőt. Ugyanaz a csavar kb. mint ami már a 156-ban, 159-ben is volt és ugyanúgy leesik első alkalommal, és nem lehet megtalálni. Ugyanúgy egy sima kereszt-csavar került a helyére azzal nem lesz többé gond. Eddig a pontig van video, de a következő kocka már az hogy lent van a fedél. A szűrőhöz kapott instrukcióban lévő képen látszik ugyan valami hogy miként kell kivenni, de nem egyértelmű. Alul van egy zárópöcök, azt kell kipattintani. A szűrőt kivenni nem nehéz, de visszatenni már nem olyan egyszerű.
Az ózonos tisztítást is a saját gépemmel végeztem.
Mann-Filter aktív szenes szűrőt raktam bele.

>> EseményLiquid // Alfa Stelvio 2.0 benzina 280Le // 2022-08-13

Anno mikor a Black Monstert vagyis a 2.4 Q4-et eladtuk, és megvettük a TBI-t, pár évre terveztünk. Gondoltam lesz majd jóáras Giulia. Hát nem lett mert közben pár dolog megkavarta az autópiacot. Közben végig nézegettem a hahu-t, mobile-t, jöttek időnként a hirdetések, egyre magasabbra kellett emeljem a limitet. Eleinte Giuliában gondolkodtunk, de lassan eltolódott a Stelvio felé. Ez utóbbi Mártinak jobban tetszik, nekem pedig az volt a lényeg hogy a Giulia/Stelvio párosból akartam egyet. MEgkértem egy győri ismerősöm, hogy próbáljuk ki be tud-e jönni a kapun a Giulia. Ez azért érdekes, mert a járda magas és meredek feljáró van az útról. A TI is leért ha nem okosan mentem ki-be. Hát a Giulia is igen neccesen fért csak el. Ez viszont végleg eldöntötte a dolgot, Stelvio lesz, de az meg drágább :) Innentől már csak Stelvio hirdetéseket néztem. 11-12m-ig lehetőleg 2018 vagy újabb, 100e km alatt. Bp-en megnéztünk egy dán importot, ami piros volt, de gyöngyvászon üléses, csepegett a szilikon és gyanús volt hogy birizgálták a jobb hátsó ajtót. Szerintem törött volt. Szövet üléses gyakorlatilag nincs csak újban, az meg többe kerül mint amit szeretnénk autóra költeni. Aztán egyszer csak, egy szerdai napon szembe jött ez a piros 2017-es kevés km-es, 280 lovas Siófokról. A SioMobilnál volt bizományban. Elentünk megnézni, közelről is szép volt, őszintén koszos. Bár a tulaj kitakarította, de irgalmatlan kosz volt a kevésbé látható helyeken és a motortérben. Viszont a vezetőülés oldalsó burkolatának töröttségén és pár apró karcon kívül gyakorlatilag hibátlan, a bőrülés szép és a számomra egyik legszebb 20-as gyári felnik vannak rajta jó gumikkal. Kiderült hogy a volt siófoki polgármester felesége a tulaj. 10.5m volt a kikiáltási ár. Elvittük próbakörre, az értéklesírtő odaadta a kulcsot hogy menjünk. Csak kis utcákban mentünk egy kört ott nem éreztem azt a nagy erőt. Ajánlottunk 10-et, végül 10.1-ben megegyeztünk.
Lepapíroztuk, a tulajnál leültünk és intéztem biztosítást gyorsan illetve átutaltam, aztán haza indultunk. Az úton már kijött a póver. Nagyon jól mozog, megy ahogy kell, tetszik nagyon. Kissé fura a magas üléspozíció, de hamar megszoktam. Intézem az eredetvizsgát és az átírást.

77Ah 720A

 

Parkolóban belémtolattak úgy, hogy nem hagytak cetlit. Az autó jobb hátulja sérült a sárvédőnél. Természetesen önköltséges lett a sztori.

 

215/45R17
+4db Speedline felni

 

Lassan cserés lesz a komplett hosszbordáshajtás, így:
gyári rugós feszítő beszerezve
NSK excenteres csapágy
Febi vezetőgörgő
Dayco szíj

 
>> SzervizSettantacinque // Alfa 75 2.0 Nord // 2022-07-27

Beszereztem 4db új alsó lengőkar szilentet, mert cserések lesznek az autón lévők.
Továbbá érkezett egy új Marelli főfékhenger is, mert a 2 éves Samko kezdi megadni magát....
Vettem egy 85-ös évjáratú kazettás Philips autórádiót...
Ez még a jövő zenéje.

 
>> EseményLiquid // Alfa Stelvio 2.0 benzina 280Le // 2022-08-17

Szerda reggelre kaptam időpontot eredetiség vizsgálatra, és aznap délelőttre foglaltam időpontot az okmányirodába is. Az a vicc, hogy ha nem foglalok időpontot, hanem csak húzok sorszámot, akkor vagy 20 perccel előbb végzek :)
A lényeg hogy minden kerek, az autó a nevemre került.
Illeték: 154.500,-
Forgalmi és törzskönyv: 12.000,-
Eredetvizsga: 18.500,-

>> SzervizLiquid // Alfa 159 1.8 TBI berlina // 2022-08-17

Miután megérkezett az utód (Stelvio) elvittük a Tibort apósékhoz, mert nálunk kevés a hely. Na az odafele úton még bosszút állt, és lebillent a jobb első ablak.
Kicseréltem, igaz nem volt egyszerű, mert változtattak a motor felfogatásán, de rajtam nem fogott ki :)

Belekerült ismét bő 10 ezer km az autóba, így jött a kötelező olajcsere.
Cserélték a levegőszűrőt is.
Olaj ismét Selenia WR Diesel 5W30.
8 hónapja használom az autót, beletettem 20 ezer km-ert, ez volt a 3.olajcsere mióta megvan.
Az autó most már mondhatom bevált és jó vétel volt.
Km óra állása: 212300 km