Grando2010-08-09 19:48:28 // 51790
Na ki a kirááály!!! :)))
Don Gombóc2010-08-09 18:16:47 // 51789
A V6-oké 120 A , kell ennél több ?
Totti2010-08-09 17:11:08 // 51788
Nekem rendesebb autom van mint a tied ugy hogy ne beszéj badarságokat ! De Tipoatinak valoban jó lenne!
Andy2010-08-09 17:08:03 // 51787
Tottiéba? Hogy rendes autója legyen! :))) Vagy Tipoatti? ;)))
Andy2010-08-09 17:06:56 // 51786
Köszi! Ha hazajöttem Sziciliából hívlak! :)))
Arno1662010-08-09 17:06:36 // 51785
Arno1662010-08-09 17:03:36 // 51783

:)
Valahogy birtokolni kellene egy ilyet....... Viszont meg kell allapitsam a Maseratiknak jobb hangjuk van. Szombat reggel lemociztunk Siofokra (ott megy most ez az F430 tesztvezetos tema)... Andrássy-n egy 4200-as Maser Coupe-t kisergettem motorral, és csorgattam rá a nyálam. :) Álomjó hangja volt. F430-nak nem olyan dallamos zenélős....
(nna, megyek felébresztem magam, és meglesem azt a generátort.... :))
Andy2010-08-09 16:56:06 // 51782
Arno!
166 gépháztető nyitó bowdened megvan még? Kőne nékem.
De csak 23. után leszek.
166 gépháztető nyitó bowdened megvan még? Kőne nékem.
De csak 23. után leszek.
BeczA2010-08-09 16:54:01 // 51781
Kapjátok beee!!!! :)))))))
Andy2010-08-09 16:47:23 // 51780
Idáig a haverodat nem szerettem... Most már Téged sem! :))))))))))))
Arno1662010-08-09 16:43:03 // 51779
Arno1662010-08-09 16:35:31 // 51778
Allitolag amperben lehet több. Jo lenne vmi eperben meglesni mit ir rola..akinek van eper-je megnezne? Nem talalom a CD-m :(
Don Gombóc2010-08-09 14:56:58 // 51777
Az összes Alfa V6 hoz jó. Viszont csak Kappához írja hogy jó még. De szerintem a Thesishez is. De nem nagy tornával meglátod magad is. :)
Arno1662010-08-09 13:18:54 // 51776
URak, nem tudja vki megnezni vhol hogy a 166 3.0 es a Thesis 3.0 generátora egyforma-e? Nem tolt rendesen es egy plug and play szerelés jobban esne mint lerakni aztan generátort buziztatni x napig.
Thx!!!
Thx!!!
Arno1662010-08-09 13:14:19 // 51775
http://www.autoalkatresz.hu/auto-klima_allofutes/allofutes_egyben/alfa_romeo_166_webasto_allofutes-155850
allofutes...most leltem rá véletlen, hatha vki ramozdul.
Ha lenne 166-om........ :)
allofutes...most leltem rá véletlen, hatha vki ramozdul.
Ha lenne 166-om........ :)
Thomasz2010-08-09 13:09:06 // 51774
FRob2010-08-09 13:03:03 // 51773
hátha érdekel valakit....
eldó autókám....
eldó autókám....
GEORGE2010-08-09 09:51:56 // 51772
Eddig minden autóm vételekor ás eladásakor rögzítettem a kilométeróra állást.
Ez sem tetszett pár eladónak......
Ez sem tetszett pár eladónak......
GEORGE2010-08-09 09:50:34 // 51771
Tényleg felháborító......de mint lentebb lehet olvasni nem kéne ezen kiakadnunk, mert ha vissza van tekerve az óra akkor el tudja nekünk adni a kereskedő, és aljas szemetek vagyunk, ha utána nem kussolunk ha kiderül az átbaszás. Az meg végkép felháborító, ha lépéseket teszünk az adott kereskedő vagy magánszemély ellen........
Arno1662010-08-09 09:42:19 // 51770
En ezt magamban elegansan megoldottam. Ha meg egyszer vki atkur visszatekert km
oraval minden kerdes nelkul jogi ut. Jahh es fenykep az atvetelkor az oraallassal alairatva az eladoval. (de muszakin is fotozzak es megkerdeztem lekerdezheto szerv altal szituacioban)
Anyum 147-es alfajanak km orajabol kiszedtem egy kis modult ami arra volt hivatott h kevesebb km-et hazudjon a kijelzore. Kertek fenykepet? Aljassagnak nincs hatara. Jahh ez maganszemely volt. De tokmindegy, aljassag barki is csinalja.
oraval minden kerdes nelkul jogi ut. Jahh es fenykep az atvetelkor az oraallassal alairatva az eladoval. (de muszakin is fotozzak es megkerdeztem lekerdezheto szerv altal szituacioban)
Anyum 147-es alfajanak km orajabol kiszedtem egy kis modult ami arra volt hivatott h kevesebb km-et hazudjon a kijelzore. Kertek fenykepet? Aljassagnak nincs hatara. Jahh ez maganszemely volt. De tokmindegy, aljassag barki is csinalja.
GEORGE2010-08-08 23:15:30 // 51769
Vágom én, hogy a közép út a járható, nincs is evvel baj.
Elismerem, hogy van sok tirpák ügyfél.
De továbbra is tartom, hogy ha én veszek autót és avval nem vágnak át, akkor én sem kilincselek feleslegesen.
Elismerem, hogy van sok tirpák ügyfél.
De továbbra is tartom, hogy ha én veszek autót és avval nem vágnak át, akkor én sem kilincselek feleslegesen.
Andy2010-08-08 22:05:57 // 51767
Nem bánom, és nem haragszom! :)))
Szvsz az igazság valahol középen van.
Sajnos Mo-n, mindenki kényszerhelyzetben van. Ez persze nem azt jelenti, hogy csalni kell, de sok esetben nem megy másképp. (aki csal vállalja az esetleges következményeit) És ez nem csak az autós bizniszben igaz.
Viszont Mattyancs kolléga érvelése sok esetben helytálló, mert annyira féreg vevők is vannak, hogy azt el sem hiszed. Olyan esettekkel találkoztunk ami már a scifi határát súrolja. Volt olyan aki 2 hónap után visszahozta az autót, mert szerinte xar, de már kevesebb km volt benne mikor vitte! :)) A személyes kedvencem másnap visszahozta a suzukit, mert szerinte átbaxtuk és nincs is rajta alufelni. Pechjére a telepen működő zárt láncú kamera rendszer rögzítette mikor egy napja alufelnis autóval távozott. Szerinted?? :)))
De az biztos észnél kell lenni, és lehetőség szerint mindent rögzíteni papíron.
Egyébként meg mint tudjátok csak a Hovány ad erős, mindent lebíró autót! ;))
Szvsz az igazság valahol középen van.
Sajnos Mo-n, mindenki kényszerhelyzetben van. Ez persze nem azt jelenti, hogy csalni kell, de sok esetben nem megy másképp. (aki csal vállalja az esetleges következményeit) És ez nem csak az autós bizniszben igaz.
Viszont Mattyancs kolléga érvelése sok esetben helytálló, mert annyira féreg vevők is vannak, hogy azt el sem hiszed. Olyan esettekkel találkoztunk ami már a scifi határát súrolja. Volt olyan aki 2 hónap után visszahozta az autót, mert szerinte xar, de már kevesebb km volt benne mikor vitte! :)) A személyes kedvencem másnap visszahozta a suzukit, mert szerinte átbaxtuk és nincs is rajta alufelni. Pechjére a telepen működő zárt láncú kamera rendszer rögzítette mikor egy napja alufelnis autóval távozott. Szerinted?? :)))
De az biztos észnél kell lenni, és lehetőség szerint mindent rögzíteni papíron.
Egyébként meg mint tudjátok csak a Hovány ad erős, mindent lebíró autót! ;))
GEORGE2010-08-08 21:18:24 // 51766
Persze érthető, de ettől még csak átkurja a vevőket.......
Na de mind1, ez is 3 napig lesz csak érdekes, utána jön más téma.
Mindenkitől elnézést kérek aki kereskedő és érzékeny lelkét megbántottam.
Na de mind1, ez is 3 napig lesz csak érdekes, utána jön más téma.
Mindenkitől elnézést kérek aki kereskedő és érzékeny lelkét megbántottam.
GEORGE2010-08-08 21:14:29 // 51765
Figyelj cartárs.
Amíg nem a legyek hordják össze a pénzt amit autóra költök, hanem én megyek utána és én keresem meg, addig a pénzemért a legjobb autót akarom meg venni!
Ez gondolom nem akkora vétség, hogy emiatt köcsögnek tartsál! Legalább is remélem!
Szóval nem kell visszatekert kilométerórás autó!
Ha 200ezer van benne akkor nem kell!!! Ha valódi 80ezer van benne akkor kell! Remélem ezt is érted!
Nem kell, hogy te autót adjál el nekem, hisz beírtad, hogy manipulálod a km órákat. Evvel meg is szabadultál tőlem!
Egy kereskedő aki tekergeti az órát, az minden csak nem korrekt.
Főleg ha bizományiban van benn egy autó. max nem adjátok el és elviszi az ügyfél. Ja persze abból nem marad nálad-tok egy forint sem. Ez tényleg gáz, de szerintem inkább ne keressek 1Ft se az autón, minthogy 200-ról 80ezerre visszatekert órájú autót adjak el valakinek kifogástalannak hirdetve.
2003-ban egy 1,8millás autó árából visszakapni 300ezret nagyon is nem volt kis üzlet.
Lehet neked nem érdekes, én örültem, hogy, hogy 300-al beljebb vagyok.
Szerintem ma is boldog lennél, ha egy 1,8 millás autót 300ezerrel drágábban tudnál eladni. Az meg hogy nem kaptok jutalékot a banktól ha hitelt intéztek, az a ti gondotok.
A történethez röviden annyit, hogy két részletben lett az illető kifizetve.
Azt mondta, hogy amíg a másik részt nem adom neki, addig visszatartja a 2. kulcsot, meg a kódkártyát. Aztán mikor mentem hozzá a pénzel akkor nem volt kulcs! hitegetett, majd nem vette fel a telefont...stb stb ( jó magyar szokás ez más kereskedőtől is )
Az autó kismértékű sérüléséről tudtam még a vétel előtt. A szomszédom előttem 5 hónappal akarta megvenni sérültem. Vittem is a bíróságra a képet amit anno a szomszédom készített az autóról.
Tök jó volt látni, ahogy hazudja a bírónőnek, hogy épségben hozták Svájcból és én kitalálom, hogy sérült volt. Tuti, hogy én törtem össze és most rá akarom kenni!
Aztán mikor bejött a szomszédom tanúnak és amikor a képeket oda adtam a bírónőnek, jó volt látni, hogy lesápad a csávókám.
Úgy hogy a szavahihetősége és a hamis tanúi elmehettek a picsába.
Aki nem korrekt egy üzletben az úgy jár mint az aki eladta nekem a 146ti-t.
Még is mit kellett volna tennem? Hagyni a picsába, hogy röhöghessen a markában, hogy "ezt is átkurtam?"
Tényleg akkor lettem volna a frankó csávó ha lenyelem a dolgot?
Na ne má!!
Szerintem meg menjen tönkre minden ilyen hozzá állású kereskedés, és akkor a többi kereskedésnek végre jól menne a bolt.
Én mikor tovább adtam beleírtam az adás-vételi mellékletébe, hogy 1 db gyári kulcs, nincs másik kulcs, nincs kódkártya, sérült volt itt és ott ( részletesen leírva ) továbbá milyen átalakítások lettek az autón.
Így engem nem tud támadni a vevő, hogy nem mondtam el neki ezt vagy azt.
Azt meg nem is értem, hogy ez az eladási mód miért nem tetszik neked?!
Ha ez neked körülményeskedés akkor tartsál körülményesnek! De azt nem fogom hagyni sose, hogy átkurjanak!
Amíg nem a legyek hordják össze a pénzt amit autóra költök, hanem én megyek utána és én keresem meg, addig a pénzemért a legjobb autót akarom meg venni!
Ez gondolom nem akkora vétség, hogy emiatt köcsögnek tartsál! Legalább is remélem!
Szóval nem kell visszatekert kilométerórás autó!
Ha 200ezer van benne akkor nem kell!!! Ha valódi 80ezer van benne akkor kell! Remélem ezt is érted!
Nem kell, hogy te autót adjál el nekem, hisz beírtad, hogy manipulálod a km órákat. Evvel meg is szabadultál tőlem!
Egy kereskedő aki tekergeti az órát, az minden csak nem korrekt.
Főleg ha bizományiban van benn egy autó. max nem adjátok el és elviszi az ügyfél. Ja persze abból nem marad nálad-tok egy forint sem. Ez tényleg gáz, de szerintem inkább ne keressek 1Ft se az autón, minthogy 200-ról 80ezerre visszatekert órájú autót adjak el valakinek kifogástalannak hirdetve.
2003-ban egy 1,8millás autó árából visszakapni 300ezret nagyon is nem volt kis üzlet.
Lehet neked nem érdekes, én örültem, hogy, hogy 300-al beljebb vagyok.
Szerintem ma is boldog lennél, ha egy 1,8 millás autót 300ezerrel drágábban tudnál eladni. Az meg hogy nem kaptok jutalékot a banktól ha hitelt intéztek, az a ti gondotok.
A történethez röviden annyit, hogy két részletben lett az illető kifizetve.
Azt mondta, hogy amíg a másik részt nem adom neki, addig visszatartja a 2. kulcsot, meg a kódkártyát. Aztán mikor mentem hozzá a pénzel akkor nem volt kulcs! hitegetett, majd nem vette fel a telefont...stb stb ( jó magyar szokás ez más kereskedőtől is )
Az autó kismértékű sérüléséről tudtam még a vétel előtt. A szomszédom előttem 5 hónappal akarta megvenni sérültem. Vittem is a bíróságra a képet amit anno a szomszédom készített az autóról.
Tök jó volt látni, ahogy hazudja a bírónőnek, hogy épségben hozták Svájcból és én kitalálom, hogy sérült volt. Tuti, hogy én törtem össze és most rá akarom kenni!
Aztán mikor bejött a szomszédom tanúnak és amikor a képeket oda adtam a bírónőnek, jó volt látni, hogy lesápad a csávókám.
Úgy hogy a szavahihetősége és a hamis tanúi elmehettek a picsába.
Aki nem korrekt egy üzletben az úgy jár mint az aki eladta nekem a 146ti-t.
Még is mit kellett volna tennem? Hagyni a picsába, hogy röhöghessen a markában, hogy "ezt is átkurtam?"
Tényleg akkor lettem volna a frankó csávó ha lenyelem a dolgot?
Na ne má!!
Szerintem meg menjen tönkre minden ilyen hozzá állású kereskedés, és akkor a többi kereskedésnek végre jól menne a bolt.
Én mikor tovább adtam beleírtam az adás-vételi mellékletébe, hogy 1 db gyári kulcs, nincs másik kulcs, nincs kódkártya, sérült volt itt és ott ( részletesen leírva ) továbbá milyen átalakítások lettek az autón.
Így engem nem tud támadni a vevő, hogy nem mondtam el neki ezt vagy azt.
Azt meg nem is értem, hogy ez az eladási mód miért nem tetszik neked?!
Ha ez neked körülményeskedés akkor tartsál körülményesnek! De azt nem fogom hagyni sose, hogy átkurjanak!
TSiga ( I am the TSIG)2010-08-08 16:13:35 // 51764
Kedves nagyvadas Cartársak!
A múltkor panaszolt autót sikerült megcsinálni. Sajna a tulaj nem akart elosztófedelet venni, mert a 26 ezer neki sok. Azért rotor és gyertya lett cserélve. A gyertyakábelek ki lettek mérve. Az elosztófedelet tehát meg kellett mókolni. A közepéből hiányzott a szénkefe, amit egy gömbölyű fejű csavarral pótoltam . Tudom, hogy nem e legjobb, de az új rotorral legalább rendesen működik a kocsi. Pöccre indult és vette a fordulatot. Nlha kicsit dadog, de egy új elosztóval rendesen fog majd menni.
A múltkor panaszolt autót sikerült megcsinálni. Sajna a tulaj nem akart elosztófedelet venni, mert a 26 ezer neki sok. Azért rotor és gyertya lett cserélve. A gyertyakábelek ki lettek mérve. Az elosztófedelet tehát meg kellett mókolni. A közepéből hiányzott a szénkefe, amit egy gömbölyű fejű csavarral pótoltam . Tudom, hogy nem e legjobb, de az új rotorral legalább rendesen működik a kocsi. Pöccre indult és vette a fordulatot. Nlha kicsit dadog, de egy új elosztóval rendesen fog majd menni.
vm2010-08-08 14:35:25 // 51763
Értem én, sőt! De ha én kondásnak állok, nem panaszkodom a szag miatt.
Elhiszem hogy van bőven hekzálós, pereskedős vevő, de azért a trükköző autókereskedő életszerűbb, ennek a szakmának(?) a rossz hírneve nem a vevők miatt alakult ki. Nem motivál engem a gonoszság, még csak a rossz tapasztalat sem.
Az autómat kereskedésből vettem, a tag rendes volt, nem szarakodott az órával, alkudni is lehetett, régi vasat is beszámolt, gyors volt és korrekt.
Amúgy sem úgy gondoltam, hogy most akkor minden kereskedő elmegy telefonoperátornak a tv shop-hoz, mert az nyugisabb, de ha már valaki ezt a biszniszt választotta, tegyen róla, hogy ne legyen támadható. Megvan a jogi háttere, mégsem Szomáliában élünk.
Elhiszem hogy van bőven hekzálós, pereskedős vevő, de azért a trükköző autókereskedő életszerűbb, ennek a szakmának(?) a rossz hírneve nem a vevők miatt alakult ki. Nem motivál engem a gonoszság, még csak a rossz tapasztalat sem.
Az autómat kereskedésből vettem, a tag rendes volt, nem szarakodott az órával, alkudni is lehetett, régi vasat is beszámolt, gyors volt és korrekt.
Amúgy sem úgy gondoltam, hogy most akkor minden kereskedő elmegy telefonoperátornak a tv shop-hoz, mert az nyugisabb, de ha már valaki ezt a biszniszt választotta, tegyen róla, hogy ne legyen támadható. Megvan a jogi háttere, mégsem Szomáliában élünk.
tipoatti2010-08-08 14:13:44 // 51762
Egy "kissé" gonoszak vagytok azért, szerintem maximálisan érthetőek Nándi leírt gondolatai is!
BeczA2010-08-08 13:17:42 // 51761
Ebben is van valami.... :P
BeczA2010-08-08 13:16:30 // 51760
A több éves tervezgetésnek végre látom az eredményét... De végre most már látom volt értelme ;)
BeczA2010-08-08 12:12:19 // 51759
Köcce!!
Épp a minap jutottál eszembe Rómában.. :)) Állok a Piazza della Republicán és egyszer csak hallok valami nyikorgó nyüszögő hangot közeledni.... hát mit ad isten pont egy 166os volt... :))
Nemsokkal később megint hallom... gondoltam na ment egy kört emberünk.... erre egy E Merci hajt el szintén nyüszögve...
Még jó hogy ugyan azt a G szemet használják :)))
Épp a minap jutottál eszembe Rómában.. :)) Állok a Piazza della Republicán és egyszer csak hallok valami nyikorgó nyüszögő hangot közeledni.... hát mit ad isten pont egy 166os volt... :))
Nemsokkal később megint hallom... gondoltam na ment egy kört emberünk.... erre egy E Merci hajt el szintén nyüszögve...
Még jó hogy ugyan azt a G szemet használják :)))
vm2010-08-08 11:34:36 // 51758
Mint ahogyan autót árulni sem kötelező, ha ilyen szar a világ, meg a vevők. Annyi nyugodt szakma van. A bérgyilkosokat pl. szinte sosem perlik a kuncsaftjaik ;-)