Blog

Blogajánló

Magyar megoldás egy olasz helyzetre: ha nincs Blue&Me az autódban, akkor a Loudlink tudja a megoldást. Tapasztalatok Tedi MiTójából rovatunk következik. Tovább

ystuc // 2016-05-30 18:48:19

Az Alfa Amore néhány tagja meglátogatta az aresei Alfa Romeo múzeumot. Íme pár kép és egy rövid beszámoló! Tovább

//
>> EseményH.Zoli // Alfa 159 1.8 Progression // 2018-05-20

Vtn carbon tükörburkolat!

 
>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-05-18

Eltelt újból 15 ezer km, így elautóztam Várpalotára, a Csörgő szervizbe, hogy megejtsük az olajcserét a szűrőkkel együtt. Ilyenkor mindig összeszedem az egyéb apróságokat is, amiket meg kéne nézni, javítani kéne az autón.
Idén így nézett ki a lista:
-Motorolaj
-Olajszűrő
-Légszűrő
-Pollenszűrő

Ezen felül:
-Hátsó ajtóhatárolók: Mióta megvettem a kocsit, éktelenül kattogott mindkét hátsó ajtó nyitásnál. Nem akartam többet emiatt szégyenkezni, így hozzádobtam ezt is a listához.
-Bal hátsó lámpa a csomagtartó ajtón (1. kép): Szintén, mióta megvettem az autót, ez a lámpa beázott. Folyton párás volt. Ettől függetlenül hibátlanul működött, de azért elég zavaró volt a dolog. Rászántam magam erre a cserére is.
-Bal oldali sárvédő index (2. kép): Ha már lámpát cseréltettem, akkor körbenéztem az összeset és lám, ez is be volt ázva. Csere akkor ezt is.
-Csomagtartó ajtó teleszkópok: El voltak már fáradva, így ezek cseréjét is bevállaltam.

Ezen felül a vezető oldali ajtó kárpitom le volt szedve februárban, és szarul rakhatták össze, mert a kilincs nem úgy járt, ahogy kellett neki és valami zörgött az ajtóban. Megnézettem Csörivel, és kiderült, hogy elég szar munkát végeztek. Egy fém alkatrészt beejtettek az ajtóba, az volt, ami zörgött. Helyretette ezeket a dolgokat is, így ezeket is kihúzhatom a "to do" listáról.

>> SzervizSanyiJTD // Alfa GT 1.9 JTDm 16V // 2018-05-20

Olaj, olajszuro, gazolajszuro, legszuro csere.
249.450km , 10.000km alatt csereltem.

 
>> SzervizMozes147 // Alfa 147 1.6 TS Distinctive 120 LE // 2018-05-20

Selénia Rallyn megrendeltem a szokásos olaj készletet, utána pedig ment a szerelőmhöz :)

Olaj szett: 23855.-
+szerelés 6000

 
>> Tuning és extraShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2018-05-20

Elkapott a hév és impulzusvásároltam egy pár sport dobot aminek a hangja nem túl tolakodó. Íme az eredmény: Ulter-Sport album

>> Egyébadamcroh // Alfa 147 Ferdehátú // 2018-05-20

Közel 5 ezer km-ert vertem bele alfiba. Azt hittem csipkedte kicsit az olajat, aztán megnéztem a kezelési könyvében a pontos olajszintmérés idôpontját, és örömmel vettem tudomásul, hogy ezalatt semmit sem fogyasztott az olajból. Ennek aztán ödülök🤓

 
>> Szervizgecsa // Alfa 159 3.2 V6 Jts Q4 // 2018-05-19

Megérkezett az új benzingőzelzáró szelep. USA-ból lehetett csak értelemes áron rendelni. Németországban a legolcsóbb 77€, Magyarországon ennyiért bontott van. Ez meg 19€+8€ vám volt. Ja, és 10 nap alatt itt volt. A legszebb az egészben, hogy a csomagolásban Bosch termék lakozik, tehát félig-meddig gyári a cucc. Annyi, hogy a Bosch felirat alatt ott virít a Made in Mexico felirat. Megint egy probléma letudva.

 
>> SzervizTtK // Alfa 159 SW 1750 TBi // 2018-05-18

Egy éve kb. már egyszer csinálta, hogy felhabosodott a tartályban a szervóolaj és kinyomta a fedélen. A szivattyú meg embertelen hangokat adott, főleg kormány tekerés közben. Marci az Alfariumban utántöltötte és megjavult.
A minap viszont megint szörnyű hangok jöttek a szervószivattyú felől és a motorházat kinyitva rögtön meg is volt a hang oka: megint kinyomta a tartály fedelén az olajat, úszott a motortér..
Emlékeztem, hogy a múltkor már Marci is mondta, hogy tipikus hiba a tartályban levő szűrő/szűkítő elszabadulása. Ilyenkor levegőt szív a szivattyú, felhabosodik az olaj és kinyomja a fedélen. Rákerestem a blogokban is, meg is találtam ezt.
Az enyémben is a tartály szűrője bizonyult ludasnak; kapott egy bontott tartályt és némi friss olajat, most hibátlan.
Ezúton is köszönet és örök hála Alinak és az Alfariumnak, akik ugyan ki se látszottak a melóból, de soron kívül fogadtak és megcsinálták.

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2018-05-18

3. kör, küszöb tökéletes. Nem piszkáljuk többet.
Bal hátsó ajtó javítva. Király lett minden, jah még a szélvédő is cserélve. Jók vagyunk. Jöhet a takarítás. Sajnos a kormány bőrözése elmaradt. Sok a meló. Ütemezés később lesz. Na mehetünk a 156ra.

>> EseményLaciferi // Alfa 146 Ti 2.0 // 2018-05-18

Sziasztok! Végül is öröm is meg nem is amit irni fogok.

A sztori úgy kezdődött, hogy elmentünk az asszonnyal egy szép hétvégi napon gondolván nézzük meg a közeli nógrádi várat. Nos sajnos az utak állapota igen sz@r arrafelé :(

Már majdnem beértünk Nógrádra mikor is az utolsó kanyarból kifele jövet elkaptam egy irgalmatlan nagy kátyút aminek következtében a felnim pereme köszönte szépen és elhajlott valamint a gumi is elengedte a levegőt.... :(

Nos pótkerék fel, haza araszolás... ránézésre semmi komoly a hatalmas koppanás ellenére sem...

Következő napokban, felnis és gumis keresése, szerencsémre akadt egy ahol elvállaltak. Nos imádkoztam, hogy a gumi ne fossa el magát, de sajnos imáim ezúttal nem találtak meghallgatásra, szál szakadt lett az is... Na akkor webshopok, gumisok hivogatása, sehol nem gyártják már ezt az abroncsot, raktáron sincs :( Nos, akkor nincs mit tenni venni kellett SOS-ben 2 abroncsot, persze jó kis 195/55 méret ami feláras, na az EMAG oldalán meg is rendeltem 2 olasz nevű (Premiorri) de ukrán gumit ... :D Megérkeztek, felrakattam a gumisokkal, centirozás is megvolt csilli-villi.

Már csak a futómű állitás volt hátra, mivel az összetartás nem gyengén elállitódott az ütéstől... tegnap azt is megcsinálták igy már semmi akadálya, hogy mehessünk nyaralni az Asszonnyal :D

Öröm az ürömben, hogy az új lengőkarom sem adta meg magát sem a stab rudam, viszont a féltengely gumiharang nem tudta lekövetni a hirtelen jött nagy ütést és elszakadt.... De szerencse, hogy ennyivel megúszta Alfi, igen kötséges a kátyúba hajtás... Vigyázzatok az utakon! :)

Költségek:

- Felni görgőzés: 5500,-
- 2 db Premiorri gumi 24000,-
-Futómű állitás 8000 Ft
- Gumisok dija, centirozás 5000 Ft

Összesen: 42500 Ft