Blog

Blogajánló

Milyen az élet a Giuliával egy 159-es után? tdemeter blogja erre is kitér, és alaposan kivesézi új autóját. Tovább

//

Giulia, 3-as BMW vagy Jaguar XE? WebM, az Alfa Amore és AlfaCity programozója minden vetélytársat kipróbált, aztán győzött az olasz vér :) Blogja az új autójáról! Tovább

//
>> EseményMartin // Alfa 159 SW 2.4 JTDm TI // 2019-09-16

A tegnapi napon bővült az Alfa család. Megérkezett a 159-es is a csapatba. Egy gondos gazdától vásároltam és reméljük vele se lesz semmi gond az elkövetkezendő években.

 
>> Tuning és extraAndrea147 // Alfa 147 1.9 jtd // 2019-09-17

A hátsó ablakok sotetitese óta gondolkodtam a szelvedo csíkon de valamiért nem jutottam el odáig hogy raszanjam magam. Végre eldontottem és nem bántam meg :) azóta nem hajtottam le a napellenzőket. Természetesen Llumar fóliát kapott a Hajmafolia jóvoltából.

 
>> Tuning és extraAndrea147 // Alfa 147 1.9 jtd // 2019-09-17

Hú nagyon el vagyok maradva a blog írással, bár a szepitkezesen és apróbb dolgok csereje kívül nem igazan történt velünk mostanában semmi emlitesre méltó. De ha már van ilyen lehetőség akkor írok pár sort. Kezdődött ott, hogy nem volt könyöklő az autóban, Én pedig szerettem volna. Egy kedves Cartarsnak koszonhetoen sikerült egy szép állapotú fl könyöklőhoz hozzajutnom kozepkonzollal együtt. gyorsan el is küldtem boroztezni a kézifék és váltó szoknyát. Egy elég rosszul sikerült olaszországi szelvedocsere következtében elkezdett az a oszlopoknal ázni az autó ami szépen nyomot hagyott a tetőkárpiton. Azt is facelift verzióra cseréltük egy fiatalabb autóból. osszesegeben szép lett minden :)

 
>> Szervizfoxx // Alfa 146 1.7 16V boxer // 2019-09-16

Sose voltam elégedett az autó hátsó részének viselkedésével. Hirtelen kormány mozdulatokra "úszott" a hátulja, nem volt feltűnő, de elő lehetett hozni belőle és zavart.
Vettem végül 2 Kayaba lengéscsillapítót, kiszedtem a régieket, még gyári volt benne. Az új egy picit könnyebben nyomódik össze, viszont jóóó lassan engedi vissza magát. Mikor kicseréltem az egyik oldalt, már nyomkodásra egyértelműen jobban viselkedett, szépen lelassul mire felemelkedik teljesen. Kicserélve a másikat is, a teszkör után fülig érő mosollyal álltam be a garázsba. Nagyon szépen viselkedik most már, nem úszik, nem dől. Az eleje szerintem még nem olyan gáz, de ott meg felújíttatni kell ha lehet, mert már égen-földön nem lehet beszerezni első lengéscsillapítót boxerhez.

Szórakoztam a fékkel, kibányásztam a vákuumcsövet, a visszacsapó szelep jó rajta, viszont elveszíti pár óra alatt a vákuumot egyébként a fékszervó. Szerezni kell egy jó állapotú fékszervót, a főfékhengert meg felújítani vagy kicserélni.

 
>> Eseményn00body00 // Alfa 166 2.4 JTD Distinctive Ti // 2019-09-11

2019.09.11 egy nagyon sötét nap lett az életünkben azután, hogy kb: 1 éve leszereltem a határrendészettől és felkötöztünk Bp XXI. Kerületébe egy frissen vizsgázott motoros fiatalember megtörte az én kis Wolfykámat :( A motoros körülményekhez képest jól van egy enyhe agyrázkódással és kéztöréssel meg úszta esetet, viszont az ő Kawasakija végleg kuka, 2019.09.18-án jön a kárszakértő felmérni a kocsit, hogy mennyi lehet a kár még nem tudom csak sejtem, hogy az 500e környékét súrolja. + ott van a helyszínelés még nem tudjuk kit hoz ki hibásnak majd a Közlekedésrendészet :(
De van már fény az alagút végén lesznek alkatrészek a feltámadáshoz, már csak egy ügyes és nem túl drága karosszériást kellene találnom.

 
>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2019-09-16

Újra eltelt három-ezer kilóméter és ismét átcseréltem a kerekeket.
Óra állás: 330353km

 
>> EgyébPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2019-09-14

2018.05.12-én volt az Őrségben a XIX. Selenia Rally.
Ma egy lelkes csapat újra végigment az útvonalon.
Giuseppével képviseltük a fedél nélküli szekciót.

 
>> AutóápolásShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2019-09-15

Egy néma csöndben felhúzott ablakkal történő eladási próbakör alkalmával felfigyeltem két zörgésre. Egyik az első ülés, a másik pedig a hátsó ülés alatt, mindkettő a jobb oldalon. A jobb első végül 2 külön zörgés volt, az egyik forrása egy az ülés alá csúszott izzókészlet, a másik pedig egy kábel/csatlakozó a pollenszűrő ajtónak csapódása.

A jobb hátsó forrását az üléslap alatt kerestem, ezért az egyszer használatos patenteket eltörve kiszedtem a lapot, ami alatt lévő idegen tárgyakat eltávolítottam :-)

Az FL után az ülőlap rögzítése némileg változott, nincs harmadik rögzítő fül mint ahogy az Pityukoma blog-jában látható, csak az egyes és kettes fülek vannak.

 
>> Tuning és extraArslan // Alfa GT 1.9 jtdm // 2019-09-15

Elkészültek az ajtóbehúzók, Rendes József keze munkàja. Ezúttal is szép munkát végzett, így végre vége a máló gumiburkolatoknak. A tatai bontóban vettem hozzá új csavartakarókat is.

 
>> SzervizSanyahp // Alfa 166 2.0 V6 TB // 2019-09-15

Egyre jobban kezdett beszivárogni az utastérbe a kipuffogógáz szag. Mint kiderült, már olyan volt a hátsó dob elötti, és a kipuffogó vége közötti cső, mint az ementáli sajt. Késöbb le is szakadt a dob.
Most kapott szép új gyárival megegyező hátsó dobot, és ki lett cserélve az összes tartógumi.