Blog

A tavasszal megejtett fék csere után nem sokkal furcsa csattanó hangot lehetett hallani lassú menetben, bizonyos úthibákon áthaladva. A nyerget megmozgatva a csúszka pár tizedes lógása adta a hangot. Szerencsére apró pénz a javítókészlet amit ma be is szereltem. Az alsó csavarra rögzített ismeretlen funkcióval bíró balansz súlyt már nem raktam vissza mert szerintem felesleges több szakemberrel beszéltem senki nem rakja vissza fékcsere után. Gyanítom köze van a zörgéshez mivel növeli a féknyereg tömegét. Majd elválik lesz-e valami változás nélküle...
Az első kerék környékét is szemrevételeztem mert néha innen is hallottam valami furcsa hangot. Meg is lett a bűnös a tekercsrugó az évek alatt elszenvedett kátyúk általi ütésektől kifordult 180 fokkal a teleszkóptányér mélyedéséből. Egy rugó összehúzóval a helyén sikerült vissza igazítani.

>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa GT 3.2 V6 Distinctive FL // 2018-08-14

Június végén küldtem el a Cromkontakt Kft.-nek egy szett kerékcsavart meg egy ráadást, ma jött vissza, szép munkát végeztek.
/ Természetesen a csavarokat lecsiszolva zsírtalanítva meneteket lemaszkolva küldtem. /

 
>> EgyébSanyiJTD // Alfa Spider / GTV 2.0 TwinSpark // 2018-08-14

No kerem, muszaki megvan.
Nagyjabol osszeraktam, meg par dolog van, nehany kobor aram, azt meg kell nezni, de mar hasznalhato.
2020.08-ig nyugodsag van. Yeaaaaah 😊

 
>> SzervizWillR // Alfa 156 1.9 JTD // 2018-08-10

Sajnos a klímakompresszor csapágy durván megszorult, javítani kellett, valamint cserélve lett egy feszítő görgő is, mert elég hangosan ciripelt.

 
>> EseményCoyote // Alfa 146 1,9 JTD // 2018-08-14

Ma reggel melóba jövet kaptam egy deffektet 🙁 szerencse hogy csak egy saroknyira viktam már mert nem volt nálam a kerékkulcs, de hoztak nekem a srácok bentről igy pikk pakk kicseréltem. Kicsit fura volt a manko kerékkel menni meg fura a látvány is 😁
Sajnos a gumi menthetetlen lett.

Huplis úton kanyarodáskor rugósan zörgött az eleje.
Meg lett emelve, pajszerral mozgatva, de sehol semmi rendellenesség, minden feszes.
Rázópados kivizsgálásnál derült ki, hogy az első felső lengőkarok picit kottyannak.

Redaelli lengőkarok kerültek bele, a kopogás megszűnt.

 
>> EseményNémeth Lajos // Alfa 145 1,6i.e. L Junior // 2018-08-14

 
>> Szervizszeruuu // Alfa 146 1.9jtd // 2018-08-13

Elkezdett nyöszörögni a kocsi hátulja, én, mint annyira hozzá nem értő, azt hittem, hogy biztos szilent lesz. Aztán kicsit olvasgattam, meg láttam, hogy fura a kerék dőlése, és így csapágyra tippeltem. Mentem is a szerelő bácsihoz, és megerősített, hogy ez bizony csapágy. Kicserélte mindkettőt nagy szenvedések árán, mert szépen be volt rohadva. Mikor mentem a kocsiért mondta, hogy kicsit már kezd az alja kirohadni, úgyhogy a következő megmozdulás a karosszériás lesz, amin annyira nem is lepődtem meg, mivel csak 19 éves már...

 
>> Szervizfazek // Alfa 159 2.0 JTDm // 2018-08-13

Múlt héten lent maradt a bal első ablakom. A motor tekert de az ablak nem mozdult. Még aznap este rendeltem hozzá szerkezetet merthogy biztos az lesz a baja, hát nem az volt.
Miután lebontottam a kárpitot és a mögötte lévő burkolatokat,akkor derült ki hogy a szerkezetnek nincs baja,viszont a motoron lévő fogaskerék elforog. Próbáltam lefeszegetni a tengelyről,de nem sikerült ezért rendeltem hozzá motort. 2 napig felragasztott ablakkal közlekedtem de szerencsére péntek délelőttre megjött a motor,és délután már be is került a helyére. A beszerelés nem volt leányálom, kb 2 óra alatt sikerült beépíteni. Mivel a motor csak szerkezettel együtt volt elérhető ezért az először rendelt ablakemelő szerkezet feleslegessé vált, de Erhard volt olyan rendes hogy visszavette az alkatrészt.Köszi.

 
>> AutóápolásBéci Ɨ|ѯ // Alfa 166 2.5 V6 24 v // 2018-08-13

A kocsi védelme érdekében beszereztem egy ponyvát. Bár fedél alatt áll, de a por nagyon rászáll, illetve a macskák is állandóan rámásznak.
Találtam egy ránézésre és a leírtak alapján elég jó minőségűnek tűnő ponyvát a softgarage.de oldalon. Rendeltem egy 5 rétegű 166-ra méretezett, színben is stimmelő kivitelt. 89 EUR volt. Lélegzik, meg UV, meg minden.
Tényleg ráfér az autóra, szépen lefedi mindenhol. Nem típuspecifikus, mert a tükrök helye nincs külön kiszabva rajta, de az ára sem volt csillagászati. Sok rögzítő fül és csatt is van rajta, bár ezeket most hagytam, a fedél alatt nem fogja lefújni a szél. A szélei egyébként elől és hátul gumisak, jól be lehet fogatni a lökhárítók alá.

Remélem nyújt egy kis plusz védelmet, ez a kocsi szerintem megérdemli.