Blog >> led

>> SzervizAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2018-10-09

A ködlámpák foncsorai teljesen besárgultak, ami esztétikailag is nagyon zavart, és a használhatóságnak sem tett jót.

Új TYC ködlámpákat vettem.

Ha már lámpacsere, egyúttal jóelőre az Aliexpressról rendeltem H1 ledeket (iJDM Led, High Power 6000K White 30-SMD 4014 H1 LED). A fénye szép színű, de a fényerejétől nem vagyok elájulva, szerintem nem marad...

Ráadásul nem is illeszkedtek a H1 foglalatba (ez hengeres, az eredeti izzó téglalap), így szükséges volt egy kis gányolás: a régi kuka ködlámpából az izzótartó fémlapokat felhasználtam (át kellett ütni a közepét hogy a henger forma izzó átmenjen rajta), amit az új lámpatestbe becsavaroztam. Természetesen az új lámpát nem bántottam, az eredeti állapot helyreállítható.

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2018-10-14

Kis csinosítgatás :)
Kapott az autó síküveges oldalindexeket, illetve NAO LED került bele...
Az utolsó képen a régi és az új.

>> Tuning és extraGyapi Ɨ|ѯ // Alfa 159 2.2 JTS berlina // 2018-03-23

Kiégett a helyzetjelző izzó, gondoltam, ha már cserélem, legyen led-es.
Rendeltem Kínából egy marékkal. Figyeltem, hogy ellenállásokkal terhelt legyen.
Tökéletes; Nincs kiégett izzó jelzés, fényes, fehér. Jól mutat a xenonnal, szinte azonos színűek.
(Képen bal a cserélt ledes, jobb a régi hagyományos izzó)

az egyik 1 hónap után megadta magát. Sebaj, 10es csomagot rendeltem.

>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2018-01-24

Ma megérkezett, és hamar ki is cseréltem a kuplung és a fékpedál gumiját.
Érkezett még 21W izzó helyére led, ezeket a tolatólámpába raktam be. A fénye nem lett nagyobb csak fehérebben világít. Így az is kiderült, hogy a tolatólámpa nincs a CAN-Bus-ra kötve. Volt némi kontakt hiba a a jobb oldali lámpa csatlakozójánál (gyengébben világított a tolató, és a ködlámpa is a jobb oldalon), pontosabban a testelésnél, így ezt is javítottam. Ha nem jött volna a led, lehet sose veszem észre... (ilyen világítós dolgokról nem tudom hogyan lehet jó képeket csinálni, de azért megpróbáltam.)

>> Tuning és extraOrosz // Alfa 159 1.9 JTD 16v // 2018-01-22

Nos ahogy régebben a kék bestiánál, megtörtént Skyfall ledesítése is. Elöször a két első helyzetjelző kapott két projektoros fehér ledet, májd hátulra került a rendszámtáblához két nagyobb teljesítményű heatsinkes led, így a külső ledesítés be is fejeződött, nagyon pöpecül néz ki. Ezután következett a beltér: a kilépőfény vörös ledet kapott, a csomagtér szintén fehér ledeket. A belső két egység is fehér ledet kapott, de az első fejegységet még nem sikerült leszednem, így annak a beszerelése még várat magára. Egyedül a kesztyűtartó világítását nem cseréltem még le az első fejegységen kívül, de szerintem azt is meg fogom csinálni a héten. Továbbá kapott még a tolatólámpa egy cree-ledes egységet és a hátsó ködlámpa is és meg kell hogy mondjam, brutális fényük van. De komolyan, megpróbálok majd lőni valamelyik este egy képet, de a tolatólámpa bevilágít a kocsi mögött 3 méteren belül mindent. Egyetlen baj, hogy a can-bus hibát dobál, amit nem egészen értek, mivel mindegyik can-busos led, direkt úgy vettem az S.M.Powerben. No mindegy, erre majd később keresünk megoldást. Ezen felül elgondolkodtam azon, hogy beszerzek majd egy ledes Daytime Running Lightot a ködlámpa helyére, ami persze ködlámpa is egyben, ám ezt majd később tervezem meglépni. Továbbá elvileg péntekre érkezik a 6000K xenon izzó, úgyhogy végre rendesen fogok látni este is.

>> Tuning és extraSmith // Alfa 159 Ti SW 2.0 JTDm // 2017-05-07

Kell rá ellenállás, különben hibát jelez a járgány. Bőven elfér, nem nehéz elhelyezni. Én két csatlakozóból egy toldást építettem az izzó és az autó közé, így bármikor kivehető. De nem akarom kivenni, jól néz ki!

>> Tuning és extramesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2017-09-04

Elérkezett az idő, hogy a gyári szivargyújtót száműzzem az utastérből. Egy USB-ről töltendő készülék már kevés volt (telefon a navinak + fedélzeti eseménykamera), így rendeltem Csájnából piros LED-es dupla USB töltőt.
A gyárit kissé nehézkes volt kiszerelni, úgy értem a gyári fém hüvelyt előbb kihúzni a műanyag tégelyből (1. kép), hogy utána ki lehessen buktatni a hamutartóból a világítása konzoljával.... Ehhez egy binder csipesz volt segítségül (2. kép) A kínai USB-s cuccot vízálló motorcsónak USB aljzatként árulták, arról a gumi zárókupakot lehagytam, betekertem a gyári műanyag anyával (amiből faragni kellett, mert a GT szivargyújtójában nem fért el 1 mm híján) (3. kép)
Végül bekerült, szép, összhangban az egésszel! :) (4. - 5. kép)

>> Tuning és extraSmith // Alfa 159 Ti SW 2.0 JTDm // 2017-06-17

129130 km
Már régóta LED volt a helyzetjelzőben, de sajnos a hibajelző állandóan nyekergett, hogy rossz az izzó. Ezt most megoldottam, a LED izzóval párhuzamosan bekötöttem egy 220 ohm / 2W ellenállást, ami nem melegszik számottevően, és átveri a hibajelzőt.

>> Tuning és extraSmith // Alfa 159 Ti SW 2.0 JTDm // 2017-05-13

125860 km
Zavart, hogy a távolsági fényszórónak a színe sárga, míg a többi fény szép fehér. Az aliexpressről rendeltem egy H1 Led izzót, amiben izzónként 6-6 HighPower LED van. Brutál fényes és fehér, ahogy kell. Szerencsére ezek már passzív hűtésűek, így a ventillátor miatt nem kell aggódnom, hogy bexarnak. Nagyon kicsi a hely, nagyon nehéz beletenni. Iszonyatos türelem kell hozzá. De megérte!!!
Aliexpress link: https://www.aliexpress.com/item/2X-Car-LED-Headlight-12V-24V-60W-9600LM-6000K-Light-Auto-Headlamp-Bulb-Kit-H1-H3/32748957519.html?spm=2114.13010608.0.0.3cyudE

Youtube videó: https://www.youtube.com/watch?v=Uygv3OM5Z28

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-05-08

Dugóban araszolás közben egy koppanást éreztem a jobb első kerék felől. Kicsit olyan volt, mintha megszorult volna a fék. Ezt egymás után kétszer eljátszotta az autó, majd néhány km megtétele után elkezdett az egész kocsi rezonálni, de valami iszonyatosan. Ötletem nem volt, hogy mi lehett ez, szépen, lassan hazajöttem az autóval, majd szintén lábon, óvatosan műhelyébe gurultam.
Szétszedés után kiderült, hogy a jobb oldali féltengely kihajtását kell cserélni, valamint a belső csillag eltört. Ez utóbbi tavaly cserélve volt, így garanciában történt az újboli csere.
Szarakodott az immobilizerem is, sokszor nem akarta elfogadni a kulcsot, volt, hogy hosszú percekig próbálkoztam, míg az autó hajlandó volt beindulni. Az immo karika cseréje remélhetőleg megoldotta ezt a problémát.
Visszakerültek a LED-ek a ködlámpákba, talán most már nem lesz velük gond.
Valamint az egyik téli kerekem meg volt ütve, már így került hozzám, végre ennek a görgőzése is megtörtént.