Blog >> osram

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2022-02-28

Kicseréltem a tompított Osram Night Breaker izzókat Osram Cool Blue (5000K) izzókra. Sikerült ezt a lámpabúra kiszerelése nélkül megtenni, bár kell hozzá a türelem.

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2022-01-05

Ha már cseréltem a sárgás fényeket hideg fehérre, sorra került a kesztyűtartó világítása is. Egy Tungsram 6000K W5W LED került bele. Elég gyenge a fénye, de a kesztyűtartóba még épp elég. Sikerült kicserélni a távolsági fényszórók izzóit is, ide Osram fények kerültek. Emelt fényerő, 5000K.
Ezen kívül felraktam egy textil vonószemet előre. :)

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2021-12-19

A távolsági fényszórókat is be kellett állítani, mivel azok az úttestre világítottak, az autó elé. Otthon egyszerűen elvégezhető feladat egy 9-es villáskulccsal.
Ezenkívül rendszámtábla világításba rendeltem hideg fehér égőt, a távolságiba szintén, illetve korábban bekerültek az új tompítottak is.

A tompított fényszórók szinte csak dísznek lehettek az autón az előző tulajnál, így új, erősebb Osram Night Breaker égők kerültek bele, valamint be lettek állítva a fényszórók.

>> Tuning és extraKuccer24 // Alfa 159 1.9 JTS Ti Sportwagon // 2020-04-23

UPDATE!

Most volt a kocsi (2020. okt. 7-én) vizsgázni és nem kötöttek bele. Mai napig hibátlanul teszi a dolgát a ködlámpa!

Körülbelül olyan március magasságában kitakarítottam a fényszórókat, és láttam, hogy a foncsorok jó állapotban vannak, így hát szeretném azok állapotát megőrizni.

Ekkor jött az ötlet, hogy valamilyen nappali menetfény (DRL) jó lenne. Láttam olyat, ahol az index helyére rakják a LED-et és indexelésnél átvált. Ez annyira nem tetszett, viszont kókányolni nem szerettem volna bele semmit.

Pont szembejött velem a netem az Osramnak az egyik nappali menetfényes ködlámpája (Osram LEDriving FOG PL Blue). Elmentem a Lumenethez megnézni és nagyon meggyőzött. Pont akciós volt náluk, így hát megrendeltem. 24.000 Ft-ra volt leértékelve és 3 nap alatt megjött. "E" szabványos, így nem köthetnek bele vizsgáztatáskor, de a rend éber őrei sem.

Hamar beszereltem, mert nem bírtam várni. Kellett egy kis átalakítás a csatlakozók terén, de vízmentes csatlakozással gyönyörűen meg lehetett oldani. Ezután jöttek a méricskélések. 3 szálat kellett bekötni, a megadott helyekre. Értelemszerűen a piros ment a pozitívra (+), a fekete a negatívra (-),melyeket közvetlenül az akkumulátorra kötöttem, a használati is ezt javasolta.
Volt még egy kék szál, melyet a helyzetjelző vezetékével kellett közösíteni, ez maga a jel illetve tiltó vezeték. Mivel amikor a tompított világít, akkor a helyzetjelző is világít, ezért ekkor a DRL nem működhet. (EZ A SZABÁLYSZERŰ BEKÖTÉS).

Nagyon szépen világít, mind a DRL, mind pedig a ködlámpa. Nappal is sokkal jobban látszik az autó, szóval hamarabb észrevesznek. Megérte az átalakítás, kb. olyan 2-3 órát vett igénybe a beszerelés. És végre értelmet nyert az automata fényszóró kapcsoló.

A ködlámpa vetített képe tökéletes, nulla a szórt fény, erős a fénye.

>> SzervizBéci Ɨ|ѯ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2018-11-15

Kiégett a bal első tompított izzóm. Még volt otthon egy pár emelt fényű Osram H7-es izzóm, amit a 156-hoz vettem, de abba nem került bele, mert nem kellett. A csere elég egyszerű a 166-on, gyorsan ment. Szebb a fénye, mint az előzőnek és valóban erősebb.

>> EgyébPeter88 // Alfa Giulietta 1.4 TB (120 LE) // 2017-10-20

Már gondolkodtam egy ideje, hogy ki kellene próbálni valamilyen növelt fényerejű izzót, nemrég el is szántam magam a vásárlásra. Az Osram Night Breaker Unlimitedre esett a választás (tompított, H7), az első tapasztalatok jók, remélem így is marad. Bár még keveset mentem vele hosszabb távon igazán sötétben, azt észrevettem, hogy az út széleit sokkal jobban látom, illetve a megvilágított terület sokkal tisztább. Nyilván az ilyen izzók gyengéje a rövidebb élettartam a hagyományoshoz képest, mivel azonban már nincs mindennapos használatban az autó, ez számomra nem annyira fontos szempont. Majd írok a további tapasztalatokról is.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2016-12-29

Kicseréltem a reflektor izzókat Osram Nightbreaker-re.

>> SzervizRoll1983 // Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD 8v // 2016-11-16

Vettem Osram Night Breaker Unlimited izzókat, mert a téli időszakban karcsúnak találtam a normál izzókat, ráadásul a 156 világításban amúgy sem túl erős, szóval mindenképp javítani kellett rajta.

>> Tuning és extraForró // Alfa 155 2.0 ts 16v sport // 2015-11-13

Nyáron történ ugye a lámpák rendbetétele, eljött az ideje, hogy az izzókat is újra cseréljem, hogy többet lássak. Osram Nightbreaker Unlimited került bele, első benyomás igen pozitív. Szerintem a lámpából kihozható fényerőt sikerült maximalizálni, leszámítva hogy egy esetleges vadiúj talán még egy leheletnyivel tudna többet.
(Előtte-utána)