Fórum >> Egyebek >> Coffee - Minden ami kávé

Kazes☻2018-01-20 16:59:28 // 525
Köszcsi, tanulmányozom! :)
Kazes☻2018-01-20 16:57:35 // 524
Köszcsi! :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 16:55:34 // 523
A nyitott kar az 1 adagos szűrővel van 7-9 gr. kv fér bele tehát 1 csészés
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 15:05:03 // 521
Valószínűleg igen de tenni is kellett a szerencséhez.
reggel és este 2x hétvégén 5x, köszi:-)

teló mindig zsebben ezért fotó nem probléma
Kazes☻2018-01-20 15:04:27 // 520
Na, jóóó... de én nem ismerem ama nagykönyvet! : P
Ahogy itt felmerült a kérdés, hogy hány csészés, ill. mekkora szűrő... na, azt már valamelyest én is vágom! ;)
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 15:01:55 // 519
7 gramm kávé, 25 másodperc alatt jön le és 66 celsius a csészébe érve

ahogy az olasz nagykönyben megírták
Jimmi T.2018-01-20 14:17:27 // 518
szerencse fia vagy . más nyugdíjas az ingyen ebédet várja valamelyik egyháztól. :-)
egy hónapban egy-két alkalom van hogy az üres fejjel főzzek magamnak .
ilyenkor a legritkább az hogy még le is fotózzam :-)
Kazes☻2018-01-20 12:43:39 // 517
Hétköznapi nyelven...?! ;)
GT Ɨ|ѯ2018-01-20 12:04:53 // 516
Caffé Diemme : 10/10



Különleges nagyon finom:-)
GT Ɨ|ѯ2018-01-19 21:00:55 // 515
7gramm - 25 mp- 66celsius lefolyva

azóta összejött még 1x:-)

Kis trükkök kellenek hozzá de rájöttem a Rancilio lelkére
GT Ɨ|ѯ2018-01-19 20:58:27 // 514
naponta 4-5x gyakorolom de most jött össze..

minden csillagnak együtt kell állnia és akkor sikerül:-)
Laca156Sw2018-01-19 18:59:31 // 513
Nem hinném hogy 1 csészés szűrővel készül eme remekmű....de majd megtudjuk... :)
Laca156Sw2018-01-19 18:57:43 // 512
Hű azta...nagyon király! Na de mennyi grammot igényelt eme cíííp látvány? Rancilio mintagép a Tiéd :)
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-19 11:46:47 // 511
Egyszemélyes szűrővel ezt kihozni már némi gyakorlatra utal :-) Nagyon szép!
Haddel2018-01-18 19:33:21 // 510
Hú de szép az ötödik kép!
Csabi2018-01-18 18:56:58 // 509
Ez igen szép lefolyás:)
Ilyenek láttán sajnálom, hogy az én gépemhez nem lehet venni naked szűrőt. Már ott tartok, hogy faragok egyet :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-18 18:33:44 // 508
Mocambo Suprema : 10/10




Csodálatos espresso volt és most összejött az ideális hőmérséklet lefolyás és minden:-)
GT Ɨ|ѯ2018-01-18 18:31:11 // 507
Gratu!

Lássuk a felavatást majd!:-)
Levee156SW2018-01-14 12:10:17 // 506
Szuletesnapi ajandekom asszonykamtol. :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-14 11:32:40 // 505
Caffé New York : 10/10




Tökéletes espresso, valami ilyesmire gondolhattak mikor valaki kitalálta azt a szlogent, hogy " a legtöbb mi adható "....:-)
Zsolt1552018-01-11 22:12:36 // 504
Jól mondod! :-D
Jimmi T.2018-01-11 08:32:06 // 502
Haddel2018-01-11 06:25:49 // 501
Azt mondják,szemesnek áll a világ!😃
GT Ɨ|ѯ2018-01-10 18:25:17 // 500
Nem vettem, kaptam:-)
Laca156Sw2018-01-10 12:56:59 // 499
Na ezért nem kell csámborogni...csak Olaszozni :-)
Laca156Sw2018-01-10 12:56:03 // 498
Hű, kérem szépen....jól néz ki...nem kicsit,nagyon :) grat
Laca156Sw2018-01-10 12:54:52 // 497
Próbálj más kávékat is, és hamar megérzed a hogy nem jó-jó, hanem hű b.....ez teljesen más :-)
Laca156Sw2018-01-10 12:51:31 // 496
Amennyi kávéd van már, az év minden napján más kávét tudsz inni :-)
GT Ɨ|ѯ2018-01-09 19:31:51 // 495
Jó döntés volt!:-)


/ a szemes kv-ra átállás /
Zsolt1552018-01-09 10:35:55 // 494
Mi most váltottunk át a "párnás"-ról a "szemes" kávégépre. Jó-jó az előző, de az utóbbit a frissen daráltat tényleg nem közelíti meg.



Mi "A legtöbb ami adható"-val nyitottunk. Ha lesz több, összehasonlítási alap osztályozni fogom, de nagyon jó ízű. :-))
GT Ɨ|ѯ2018-01-09 07:19:58 // 493
márciusig pipa:-)
AlfaWatch2018-01-08 20:47:06 // 492
Ezzel már el lehet lenni egy darabig:D!!
AlfaWatch2018-01-08 20:46:37 // 491
Én csak friss pörkölést iszok. Boltból vettem talán egy alkalommal, hát.... Amikor Olaszországban vagyunk, azért ott bevásárolok a boltból:) Ott érdekes módon ihatóak a multik és nagyobb üzletek polcairól levett kávék is.A Cagliari semmi extra, tipikus olasz, de nagyon ízlett:).
GT Ɨ|ѯ2018-01-08 20:28:08 // 490
1 kis utánpótlás érkezett ma:-)

Csabi2018-01-08 18:42:52 // 489
Estére...:)
Csabi2018-01-08 18:33:41 // 488
A Choco Madness csokis, karamellás, mogyorós ízjegyeire nyeltem egy nagyot. Ezt kipróbálom,bár eddig a friss pörköléssel mindig mellé nyúltam..:)
Kazes☻2018-01-08 15:39:44 // 487
:)
AlfaWatch2018-01-08 11:13:30 // 486
Sokszor Pall & Yotz van otthon. Choco vagy Indian Choco.
Emellett szeretem meg a Bagira Brazilt, Casino Mocca ritkabban Lucky Cap. Ez utobbi kettonel valtogatom , hogy milyen.
Csabi2018-01-07 19:54:11 // 485
Azt gondoltam valamennyit hűl a beállított hőfok a szűrőig. A többi stimmel.
Szűrt víz megy a gépbe, plusz még a víztartályban is van egy ionszűrő.
Az esővizet "piszkosnak" érzem így elsőre... főleg fűtési időszakban. Vagy mondhatnám úgy is, hogy egyelőre a szűrt vízzel nincs bajom :)
kb kéthavonta átmosatom citromsavas oldattal, plusz a fejet, havonta Cafiza-val...és bízok az örök életben :)
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 17:14:25 // 484
Abszolút:-)
Laca156Sw2018-01-07 17:11:46 // 483
Na igen, ez a vitatott témák közé tartozik.
Üresen 88-96 fokos víznek kell lennie. "92-re szoktam beállítani"
Főzéskor pedig a kifolyt kávénak: 65-70 fokosnak.( illetve a csésze amibe kifolyik 60 fokosra előmelegítve)
Átfolyási idő 20-25 mp...én "23-ra állítom"....
Fontos hogy tisztított, szűrt vizet használj, hogy a víz íze ne vigye a kávét más ízvilág írányába.
Ezt a kávégéped is megköszöni. Lehet megköveznek de a legolcsóbb jó minőségű vizet forralt esővizzel lehet előállítani.
Eme elméletet Gt cartárs is használja :)
Csabi2018-01-07 15:55:49 // 482
"Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is."

Mi számít jónak, mi az elvárt?
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 15:04:33 // 481
Caffé Gioia, Goppion, Veronesi, August, Lamigi, így kapásból.
GT Ɨ|ѯ2018-01-07 15:02:23 // 480
Caffé Verona / Holland /


Kaptam kipróbáltuk, átment a vizsgán, kellemesen kakaós-csokis de nem ér 1 olasz nyomába..:-)
Csabi2018-01-07 13:22:48 // 479
Igen olvastam, hogy lecserélted egy újra. Én csak a beépítettel kísérletezek, amiben még nem találom a hibát. Előtte soha nem gondoltam volna, hogy mondjuk a 16fokozatú skálán egy osztás állítás már mennyit számít...Vagy éppen mennyire nem mindegy , hogy 90 vagy 92fokon jön le a kávé...mindenesetre szórakoztató játék ez :)
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-07 12:03:15 // 478
Áá ez igen :-) Szép alkotások :-)
Én is most tapogatózok, őrlő csere után kicsit más világ van, hirtelen könnyű lett kísérletezni.
Csabi2018-01-07 12:01:35 // 477
köszi! :)
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-07 12:00:09 // 476
Köszi a választ! Igen, ezért próbáltam ki, mert jókat olvastam róla.
A 9 Bar nálam inkább 9.5, de elvileg, ha valami el nem toszódott azóta, akkor ez rendben van. Sufni módszerrel van beállítva, a biztonsági szelepből flexeltem egy hangyányit és azt állítottam be. De a nyomás az nyomás :-)
A hőfok szokott sok lenni ezeknél a Gaggia-knál úgy tudom, de ennél a kávénál csak még savanyúbb, ha hűtési céllal vizet csapolok.

A hőfok mérése lesz a következő, úgyis tervezem, hogy hőfok szabályzósra alakítom. Ehhez jó tudni, hogy most hol állunk.

Ezen kívül szerintem hagyom ezt a Pin Up-ot, keresek olyat amivel megbírkózok. Kaptam nemrég egy Caffé Perla Rosso-t, kíváncsi leszek. Ez is keverék, ha ezzel sem birok, akkor én vagyok béna :-)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.