Blog >> alfacity

>> Egyébpakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2024-03-31

Megtörtént a szezonális kerékcsere. Az aktuális kilométeróra állás: 171.588 km, miszerint a téli Pirelli-k a szezonban 3.438 km-t futottak és összesen pedig 4.164 km-t.
A nyári Hankook gumik 9.186 km futással kezdik meg a következő szezonjukat.
A kerékcserét követően felkerült a hátsó szélvédőre a City-s matrica is. :)

>> EseményRomeoOne // Alfa Giulia Quadrifoglio // 2023-07-08

Egy szombati napra volt időm kilátogatni idén, azt is csak délután, mivel délelőtt még a félév utolsó vizsgáját le kellett tennem. 3-as lett és én boldog voltam.

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2023-07-15

Évek óta nem jutottam el AlfaCitybe, és idén is rezgett a léc munka miatt, de végül csak odaértünk. Nekem tetszik a sziget, és nagyon jól sikerült a rendezvény. Vályi Pista hatalmas arc, nagyon tud mesélni, az égető napon állva még több órán keresztül szívesen hallgattam volna.
Sok képet nem csináltam, de látszik, hogy a telefonom kamerája nem volt elemében (lesett róla a külső lencse, szörnyű minőségű képeket készített).

>> Eseménypakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2023-07-13

Már nagyon régóta tervezgettük, hogy ellátogatunk barátainkkal City-re, de eddig saját Alfa nélkül soha nem jött össze. Mikor tavaly végre meglett Giulietta már tudtam, hogy 2023-ban már teljes értékű Alfásként mindenképp ott leszünk. Folyamatosan néztem és vártam a hírt, hogy elvételben lehessen jegyeket foglalni. Ahogy megláttam 2022. október 23-án kora este azonnal foglaltam is őket, így valószínűleg az elsők között voltunk. :D
A bejutás nagyon gyors, rugalmas és zökkenőmentes volt. Az egész rendezvényen nagyon jól éreztük magunkat és sikerült pár relikviát is gyűjteni. Sajnos a tombolán nem jártunk sikerrel de majd talán legközelebb!
Jövőre találkozunk!

Megvolt az első Alfacity 2023-ban Túrógombócnak. Pedig hibával indult a nap :D ("Something went wrong" felirat plusz jegy rendelésnél) Viszont simán bejutottunk, nagy por és sorban állás nélkü, majdnem miénk lett az 1000.l és még szép helyet is találtunk árnyékban, a víz partján :D
A rendezvény jó volt az idő is. Tombolán nem nyertünk, a nyeremény napszemüveg is elfogyott, de helyette lett "nyakbalógó", meg kaptunk egy napellenzőt is, valami bérbeadós cégtől.

Ja és klassz volt a hivatalos programfüzetben a szerzők között olvasni a nevem, Haleszé után! ;)

Szuper volt, jól éreztük magunkat! Pár kép, by random order

>> EseményGy.Attila // Alfa 159 SW // 2021-07-15

Már amikor megvettem az Alfát tudtam hogy ott kell lennem Alfacityben. Sajnos 2020-ban elvitte a kovid de idén végre ott tudtam lenni. Szuper hétvége volt, egy jót autóztunk. 2022-ben is ha egyszer lehet ott leszek!

>> EseményRomeoOne // Alfa Giulia Quadrifoglio // 2021-07-17

Történetesen az én autóm volt az első Magyarországon, mely Verde Montreal színben érkezett. Július elején érkezett az országba, Alfacity pedig július közepe volt. Halesz megkeresett, hogy nagyon örülne, ha ki tudnánk állítani az autót ott, mert gyönöyrű színe van és jó lenne, ha a többi Alfás is meg tudná nézni legalább ott. Elfogadtam a meghívást, a dolog nem is rajtam múlt, inkább azon, hogy sikerül-e addigra forgalomba helyezni... Az utolsó pillanatban, de sikerült.

Az autó a színpadok mellett foglalt helyett, rengetegen meg tudták nézni. Olyan illusztris társaságba került, mint a Kaáli Autó-Motor Múzeum narancs Alfa Montreal-ja és Ferrari Dino-ja.

A média visszhang is hatalmas volt. Nem csak itthon, de külföldön is, még az Alfa Romeo vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato is megosztotta az Alfacity-n készült képeket az autóról.

Híres lett ;)

>> EseményJCsabi // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V // 2021-07-19

Első "hosszabb" utunk a bestiával. Az eddigi bevett szokást folytatva egybekötöttük Alfacity-t egy kis kikapcsolódással.
A hét elején legurultunk Pécsre, majd innen mentünk pénteken Dunaújvárosba. Becsekkoltunk cityre, körülnéztünk, majd Dunaföldváron volt foglalva szállás.
Szombat reggel majdnem sírva fakadtam, mert úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntenék. De szerencsére 10-11óra felé elállt és gyönyörűen kisütött a nap.
Irány ALFACITY!
Az oltási igazolvány ellenére sokan összgyűltünk. Szerintem a hely 10p. Nekem eddig ez tetszett a legjobban. Hatalmas terület az autóknak, árnyék, fák, strand (ahol nincsenek sokan).
Tombola után vissza a szállásra, hogy pihenjünk kicsit, majd vasárnap reggel indultunk haza.
Kiválóan vizsgázott az autó. 1050km-t tettünk bele a szűk 1 hét alatta. Hiba nélkül teljesítette a távot és az átlagfogyasztás is 10,1l/100km-re jött ki. (pozitív csalódás) Azt hittem többet fog enni.
Szóval köszi a szervezőknek!!! Jövőre találkozunk!!! :-) :-) :-)

>> EseményKolak96 // Alfa 159 2.4 Q4 Distinctive // 2020-02-21

Megjött a matrica és fel is ragasztottam egyből. Már nagyon várom, hiszen ez lesz az első AlfaCity-m :D Biztos vagyok benne, hogy egy felejthetetlen élmény lesz.

>> EseményParaBella // Alfa 166 2.4 JTD 100Kw // 2019-07-17

Ezaz! Véééégre!
Hát ez is eljött ?! El sem hiszem.... Végre valahára nem gyalog kellett megtennünk a bevezető utat AC-re, hanem elegánsan magasra emelt orral araszoltunk befele a Bellával ☺ Igaz nem két napos volt a látogatásunk, de így is teljesen meg voltam elégedve.
Bella nagyon szépen bírta az utat, bár szegény kapta a pofonokat a magyar utaktól. A program idén is bomba jó volt, pláne, hogy Pista is ott volt (még most is bánom, hogy nem sikerült egy fotó erejéig találkoznom vele :( ) Hihetetlen, hogy idén is rekordot döntöttünk a létszámban és király, hogy újra találkozhattam régi arcokkal és ismerhettem meg nagyon kedves, segítőkész embereket ! :)
Az időjárásból megjártuk mind a 4 évszakot, ment is a folyamatos kocsitakarítás :D
Több időt is szívesen eltöltöttem volna a rendezvényen, de sajnos még várt egy előre betervezett mozizás Győrben. Remélhetőleg jövőre már fullextrás és patika Bellát hozhatok