Blog >> alfacity >> balatonfüred

>> Eseménymesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2015-07-11

Idén is eljött a nap, amit alfások annyira várunk!

Péntek délután lerobogtunk a pályán Alsóörsre, s közben GT-s ismerőssel találkoztunk. Megalapozta a jó kedvet másnapra! :) A facebook-on megbeszélt baricska dűlő utcában találkoztunk GT-sek, hogy együtt jussunk be Alfacitybe, s tudjunk egymás mellé parkolni.

A video lapse-s, konvojos Alfacity 2015 zenés videót ide kattintva láthatjátok

Sajnos, az egymás mellé parkolás már nem jött össze. Fél 11-kor már elfogytak a parkolóhelyek!? Ráadásul a prompt jegyvásárlók oldalról beelőztek, s megbontották a GT sort, beléptetésnél. ennél már csak az a pár 'alfás' volt szebb látvány, akik két helyet is elfoglaltak a parkolóban.
A poros, kaszálatlan fű helyett, a lekordonozott parkoló végébe álltunk nero GT-kkel. Később még többen lettünk, beálltunk szálka alakban. Más nem is tett így :D
Később valamiért már megnyitották a lezárt parkolóhelyeket is, amit nem tudunk mire vélni, hogy miért történt így ...

Tavaly még nagyon jó helyszínnek tűnt Suncity, idén ehhez képest csalódásként hatott!
Kevés ennyi autónak a hely, valódi programok nélkül "aszfalt parkolós kirakodóvásár" feelingje lett az egésznek. Aki tavaly volt, annak már nem újdonság a görög faluban korzózás. Eddig visszatekintve voltak ismert fellépők, Wolf Kati, Zséda, BackIIBlack vagy műsorvezetőként Rákóczi Feri. Ezek a (számomra) ismeretlen fellépők nem érdekeltek, de talán jobb is, ha tényleg trágár RAP-et nyomtak, mai nem igazán illik egy mediterrán családias rendezvényhez SZVSZ
Tavaly volt ingyen cirkusz is, ma csak az üres sátorhely... Tavaly itt láttuk elsőként élőben a 4C-t, hiába pörgettek egyet, már nem volt akkora visszhangja.
A 2014-es jubileumi 10 éves találkozó csúcs volt, az idei annak az afterpartyjának hatott...

Szétszóródott a kis csapatunk és délutánig nem is találtunk egymásra. programok híján csak a bolyongás maradt, ami egy idő után monoton és unalmas, ezért du. 3 körül lementünk fürdeni a Balatonra.

Az alsóörsi kempingben még két ezüst-metál GT-t láttunk, majd dél körül haza indultunk. Elmúlt ez a rendezvény is, jövőre -remélhetőleg új helyszínen- újra várjuk!

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-07-11

Fedett részen álltunk, így a nap nagyobb részét árnyékban töltötte az autó. Egész nap volt egy kis hiányérzetem, de nem tudnám megmondani, hogy mi hiányzott. Végül is jól eltelt a nap.

Negatívum, hogy a kézi mosóban a nagynyomású leszedte a festéket az autó elején lévő pajzsról. :-/

Saját készítésű videóm ITT érhető el.

Kirándultunk a hétvégén egy nagyobbat a vassal. Időszerű volt már, viszonylag régen autópályáztunk már. Biztos nem vagyok normális, de részben emiatt szerveztünk egy nagyobb túrát párommal. :)

Pécs, a Zsolnay-negyed, a bazilika és a belváros pedig gyönyörű, a Mecsek szintúgy, minden kilométert megért. Még a pizza is egészen jó volt :D Pécs után meglátogattuk Mike és Rita barátainkat Kalocsán, majd közösen meglátogattuk Füredet. Idén is időben érkeztünk Alfacitybe :))

Ez volt az első nagyobb túra az új gumikkal. (Michelin Pilot SuperSport)
Viszonylag nem régen kerültek fel, de véleményem szerint az eddig általam is az egekbe magasztal P Zero-khoz képest (amik egyébként tényleg nagyon jó gumik) is bitang jók. Bár közúton nem játszok Schumachert, esélytelen megcsúszni velük, csendesek, szóval szuper :)

Fogyasztást nem tudom, de "véletlen útba esett" a német Autobahn. Még mindig irgalmatlan jól megy :)

>> EseménySanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2014-07-13

A 2K14-es AlfaCity a festői Balatonfüreden került megrendezésre.
Ennek örültünk, szeretjük Füredet, közel is van, a "görög falu" írtó hangulatos hely, sokszor járunk oda.

Nekem tetszett az egész, jobb, mint Komáromba ropogósra sülni, nyilván vannak pro és kontra dolgok, én ebbe nem is mennék bele, tetszett és kész.
Köszönjük a szervezők munkáját!
Ákos156 remek konvojt kovácsolt össze, 35 autóval gurultunk be Füredre!

Pár Bella Macchina matricát kaptam én is, (4et), igaz a tavaly Komáromban 14-et ,de hát nem ez itt a lényeg :)

Reméljük jövőre ugyanitt :)

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-07-05

Kisuvickolt autóval indultunk reggel Balatonfüredre, és amint kikanyarodtam a parkolóból, elkezdett esni az eső Budapesten. Ez már a harmadik év volt, hogy megáztunk AlfaCity-be menet. Tiszta ideg voltam, mert pont annyira lett vizes az autó, hogy tele legyen foltokkal. Balatonfüreden emiatt az első utunk egy mosóba vezetett.
Kíváncsian vártam az új helyszínt, nekem nagyon bejött, hátránya, hogy nem találkoztam mindenkivel, akivel váltottam volna pár szót. Van több olyan ismerősöm, akiről csak onnan tudom, hogy ott volt, hogy láttam a képeken. :-) Viszont több lehetőség volt árnyékban üldögélni és egy ilyen napsütéses napon ez nem volt hátrány! Csemete nagyon élvezte az ugrálóvárat, elég hosszú időt töltött ott.
Mindent összevetve nekem bejött az új helyszín, a kiccsalád is jól érezte magát, tökéletes program volt. :-)

Egy kis saját készítésű videó a rendezvényről:
http://youtu.be/Dswyoi7lbEM