Blog >> alfacity

>> EseményJCsabi // Alfa 156 SW 1.9 JTD 8V Progression // 2013-06-17

Első alfás eseményem volt. Örülök, hogy ilyen közösségbe tartozhatok :-)
Jó volt látni a sok hasonló gondolkodású embert és a sok szép autót.

Mivel nem a szomszédból kocsikáztunk Komáromba ezért egész hétvégés programot terveztünk.
Odafelé útba ejtettük az Üvegtigrist :-) Jó drágán méri Lali az italokat :D (400Ft volt egy fél literes Pepsi)
Mikor megérkeztünk a szállásra örömmel tapasztaltam, hogy a nem csak mi leszünk alfáskok az apartmanban.
Szombaton megcsodáltuk a kocsikat és bejártuk az Erődöt. Jó volt néha hűsölni a vastag falak árnyékában.

Az olasz vas ötösre vizsgázott. Odafelé úton jelezte, hogy nem világít az egyik izzó (bal első helyzetjelző) de mire odaértünk meggyógyította magát. Direkt nem autópályán mentünk, hogy lássunk is valamit az országból. A fogyasztásom meglepően jól alakult. Egészen pontosan a hétvégén megtett 790Km alatt 5,03literes átlagfogyasztást produkált.

Egy szó mint száz: szép volt, jó volt, jövőre ugyanitt!

Az előző kettőt kihagytam - ázni és fázni nem igazán kívántam egyik esetben sem. Idén a rekkenő napsütés ismét odacsalt engem is, és kedvencemmel emeltem az esemény fényét. :P Afféle portfólióként vittem magammal, hiszen eladó ez a gyönyörűség is. Nagy örömmel töltött el, hogy sokan megtekintettétek AZ UTOLSÓ GYÁRI FÉNYŰ nuvolát - még ha karcos is itt-ott az öreg rinya. Jókat beszélgettem, vettem néhány matricát, hallgattam a zenét ( NEKEM TETSZETT AZ IDEI FELHOZATAL ), fociztam Zoli tündéri kislányával, megettem a szendvicsüket ( amit itt is NAGYON köszönök a családnak ) - szóval jó volt. Kicsi családom hölgytagjainak külön-külön elfoglaltsága volt, nem jöhettek velem.

A nuvolát végre arra használhattam, amire való: hosszabb távon, tempomattal suhantunk együtt. Egyébként 10,3 literes fogyasztással, de ezt csak érdekességként írom, a bellánál nem ez a lényeg. Csodálatos autó. Pont.

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2013-06-15

Végre nyárban indultunk. Bár az M1-esen szívemhez kaptam, mikor elkezdett csöpögni az eső, de szerencsére az nem tartott sokáig. Cserébe most a meleggel küzdöttünk, de jobb volt ez így, mint az előző kettő esős-hűvös AlfaCty. Összességében jó volt, bár amit sokan zenének hívnak, az nem az én zeném, de nyilán nem lehet mindenkinek megfelelni. Viszont a gyermek egy ugrálóvárnak, vagy ilyesminek nagyon örült volna, és a fórumból kiderül, hogy más is hasonlóképpen gondolja. De ezt leszámítva hibátlan volt, jó idő volt, tök jó volt! :-)

>> Eseményvespa verde // Alfa 156 1.6 TS // 2013-06-15

Dömpiék vezetésével rendben megérkeztünk, ezúton is köszönöm fáradozását hogy összehozta ezt a konvojt :)
Jó buli volt, igaz majdnem megfőttünk, de inkább ez mint a szakadó eső. Mondjuk mosatni így is felesleges volt mert mire beértünk a hátsó úton, finom por borította a gépeket :)
Mindenki nagyon kedves volt, külön köszönet az Elaforg csapatának akik boldoggá tették a fiamat, retroéknál olyan palacsintát ettünk amilyenről úgy gondoltam ilyet csak nagymamák tudnak sütni, Nikiék a tűző napon állva is egész nap mosolyogtak a Shopban, az Autoklub részeg szemüvegei is ütöttek, zeneileg meg most NaTo volt a jobb, a többit inkább képekben :)

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2013-06-14

Jobb később, mint soha alapon ma felkerült az autóra a promóciós matrica. Elsők között szoktam felragasztani, viszont idő hiányában, valamint a sorozatosan szar idő miatt az autót nem tudtam letakarítani. Így alakult, hogy most került fel. Mert hát itt a nyár (végre), éget a nap, és miért ne a legnagyobb melegben, délben akarjam felragasztani a matricát? Sikerült majdnem odaégetnem a kezem a fekete üvegen. És nem is lett szép emiatt a ragasztás, de hát most ez van...

>> EseményEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2012-06-02

Tavaly nem voltunk,így hát nagy örömmel mentünk el a komáromi találkozóra. Szerencsére nem kellett sokat sorba állni. Ismét jól el voltunk. Többszáz fotót készítettem,úgyhogy volt látnivaló :)

>> EseménySanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2012-06-02

Már-már kötelező jelleggel (2008-óta minden évben), idén is ellátogattam AlfaCity-be. Sajnos a tavalyihoz hasonlóan idén is elég tréé volt az idő. De késő délutánra megjavult. Jól éreztem magamat. Köszi a Nyugati bandának ezért. Nélkülük szerintem már délben eljöttem volna haza...

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2012-06-14

Idén is ugyanolyan esős és borult volt az időnk az Alfacity rendezvény alatt, mint tavaly. Illetve, tavaly legalább időnként felragyogott a Nap, de most délutánig, az eredményhirdetésig folyamatosan be volt borulva az ég. Utána persze, hogy hét ágra sütött :)
Ismét sikerült újabb részeket felfedezni a Monostori erődben, ezúttal a Duna védvonalában egy csillés kocsit, amit lehetett ide-oda tologatni. Kaja, fagyi volt bőségesen, ez mindenképp előre lépés az elmúlt évek szervezéséhez képest!

Tentacle cartárs családjával duoban autóztunk, szálltunk meg egy közeli panzióban.
Összességében jól éreztük magunk, reménykedünk benne, hogy jövőre az egésznapos rendezvény része lesz a napsütés is! :) Köszönjük a szervezőknek!

Elérkezett életem első Alfás találkozója, amit már szinte az óta vártam mióta megvettem az autót. A várakozás, a találkozó előtti utolsó hétében, már egyfajta eluralkodott autóbuzériában teljesedett ki. Minden szabadidőmet az autó hiányosságaira befejezetlen és elvarratlan szerviz teendőire fordítottam.
A találkozó több szempontból is fontos volt. Egyrészt szerettem volna azokat az embereket személyesen is megismerni, akik sokat segítettek írásaikkal. Másrészről pedig kíváncsi voltam a cartársak autóira, mert hát a leghatékonyabb információgyűjtés mégis a személyes kontaktus. Tovább szerettem volna érezni azt a felemelő érzést, amit több száz alfa tömeges együttléte ad.
Hát jelentem innen ismét a billentyűk mögül: Nagyon szuperül éreztem magam, fantasztikus és vidám (itt-ott fanatikus és elvetemült) Alfásokat ismertem meg. Csodaszép járgányokat láttam.
Köszönet érte és a szervezőknek pedig gratuláció.
A helyszínen jó néhány dolgot sikerült összevásárolnom, mondhatni igen jó áron!

>> EseményRoll1983 // Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD 8v // 2012-06-10

Most voltunk először Alfával ezen az eseményen. 2010-ben még kocsi nélkül csak nézelődtünk, 2011-ben a rossz idő miatt el se mentünk. Idén meg bíztunk abban, hogy nem fog esni, kár volt, mert ismét megajándékoztak minket fentről egy kis vízzel. A vegyes parkolóban álltunk meg, mert elég vegyes csapattal érkeztünk.