Blog >> felni

>> Szervizjohnsmithbmx // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20V // 2018-06-26

A magyar utaknak és balfaszságomnak köszönhetően 2 felnit vihettem görgőztetni és hátra 2 gumit is szereznem kellett. Szerencsére gumival kisegített egy cartárs.
- Pótkerék vásárlás: 7 000 Ft
- Görgőzés, gumiszerelés: 13 000 Ft
- Gumicsere: 5000 Ft

Közbe bevásároltam egy tetőcsomagtartót is.
- 10 000 Ft

>> EgyébA. // Alfa 147 JTDm 16v Distinctive // 2018-11-17

Az autóhoz kaptam 4db kicsit csúnyácska lemezfelnit, viseltes dísztárcsákkal és 2005-ös (!!!) Pirelli téligumikkal. Mondanom sem kell, a gumiknak habár még egész jó profilmélysége van, közúti közlekedésre alkalmatlanok. A dísztárcsák is kicsit csúnyácskák a padkázásnyomok miatt. Téligumi vásárlás is aktuális tehát, 15" méretben. Egyik fórumon viszont éppen eladásra kínáltak 4db aránylag korrekt állapotú tojástartó alut. Bökkenő az volt, hogy négyévszakos gumik vannak rajta, mégpedig 2016.os Apollo Alnac 4g All season-ok, 195/65R15 méretben. Mivel árban kedvezőnek ítéltem a szettet, végül megvettem és fel is szereltettem télire. Hogy miért? Úgy voltam vele, hogy alapvetően nem rossz gumik. Amerre én megfordulok, jellemzően elég változékony télen az idő, hó, jég ritkán van, így be mertem vállalni.
Annyi bibi volt végül, hogy felrakáskor a gumis jelezte, hogy következő szezon előtt egy lightos görgőzés nem ártana majd a felniknek, de egyébként rendben vannak. Ennek annyira nem örültem, de így jár, aki nem vizsgáltatja át a portékát fizetés előtt.
130 felett tényleg érződik kicsit, alatta nincs semmi.
Ezt a postot kicsit később írom, így mondom a tapasztalatokat is:
Friss és letaposott, jeges havon csúszik. De ez nem meglepő, ilyen körülmények között minden gumi csúszna. Száraz körülmények között, akár hidegben is, semmi negatívumot nem tapasztaltam a gumikkal. Vizes aszfalton, hegyről lefelé nagyobb fékezésnél volt, hogy váratlanul bekattogott az ABS, de egyébként mivel alapvetően nyugisan közlekedem, minden körülmény között megfeleltek számomra. Ennek ellenére, ha jövőre úgyis le kell szerelni őket a görgőzés miatt, sanszos, hogy új téli gumik fognak a helyükre kerülni, mivel nincs értelme külön nyári gumik mellett télre négyévszakost használni. Alapvetően egy szezonra terveztem őket fenthagyni, mintegy próbaképpen. Állítom, hogy keveset, többnyire városban, néha országúton közlekedő autóra egy jó négyévszakos gumi tökéletes választás két szett másik helyett, ez számomra bebizonyosott. Autópályán, habár egyszer sem éreztem bizonytalannak a gumikat, jobbnak látom a rendes, szezonnak megfelelő abroncsokat.

A tavaly vásárolt, max 10 ezret futott téligumik egy frissen vásárolt 15-ös tojástartós felniszettre kerültek, fateromnak jutott még belőle egy szett közepes téligumi is.

Az akksim már 2 éve is haldoklott, fogalmam sincsen hogy bírta ki ilyen sokáig, kellett egy másik a 71 AH-s Varta helyére. 74-es Exide-ot vettem, úgy pörög az önindító, hogy csak na :)

Volt még olajcsere, mert idén pörögtek szegénybe a km-ek, Liqui Moly 5w40-et kapott, ahogy szokott.

Most egyelőre ennyi, még lesz pár apróság, de másra kellett a pééz :)

Km: 293.000 :)

Kép: ilyen csodálatos időre sikerült időzíteni a kerékcserét, meg ofkorz az olajcserét is... gratulálok magamnak :D

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-11-26

Sokáig kitartott a jó idő ezen az őszön, de most már tényleg beköszönt a tél, ezért eljött az ideje, hogy felrakassam a télieket. Amúgy is nagyon vártam, hogy láthassam, hogy hogy mutatnak a felújított gyári felnik a kocsin. A gumis gyorsan felrakta a 2 pár gumit a felnikre, hátra mentek azok, amik már futottak egy fél szezont, előre meg az újak.
A nyári kerekeket szokás szerint a gumisnál betároltattam. Mindenestől 19 ezret fizettem.
Még tavasz elején vettem 4 db gyári felni kupakot, hogy a megszépített felnik összképét ne rontsa el a viseltes kupak. Ezek 12 ezerbe kerültek
A végeredmény tetszik. Sötétebb lett a felni, mint amilyen az eredeti elképzelésem volt. Egy kicsit morcosabb karaktere lesz így az autónak.

>> Tuning és extragergo_155 // Alfa 155 1.8 T.S. Sport // 2018-06-13

Tegnap az első gólyalábak, és a hátsó gátlók kikerültek, most felbakolva áll a mélybe. Lindornál minden, első golyaálbon át lesz hegesztve az alsó tányér hogy az eleje is le tudjon ülni, aztán megy rá egy meglepi felni. :)

Nem akarom nagyon bohócosra, reméljük még az ízlés határán belül lesz mutatós, és egyedi :)

>> Tuning és extramaseRomeo // Alfa 159 1,75 TBi // 2018-05-14

korábban láttam egy fehér SW-t amin Brock felnik voltak, nagyon megtetszett, így nézegettem hátha találok...
Találtam egy garnitúrát, 18" 8,5J ET30...

jól nézett volna ki, a küllő kialakítás is jó volt, elfért a nagy fék...

viszont a felni peremének síkja a sárvédő síkjától, kb. fél centire állt ki, így lemondtam róla... talán egy 8J széles pont jó lett volna, de sajna ez 8,5J széles volt...

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-05-11

1-2. kép: felújítás előtt.
3-4. kép: felújítás után.
Az autóval vett 17"-os 20 küllős felnik sajnos már elég rossz állapotban voltak. Téli felnikként voltak használva. Nem is volt kérdéses, hogy előbb-utóbb fel kell újítani őket, mert abban az állapotban eléggé rontották az autó összképét.
Beszéltem fényezővel, de azt mondta, hogy felejtsem el, hogy ezt bárki is elvállalná. Csak a szinterezés, a porfestés jöhet szóba. Előzetesen olyan információkat kaptam hogy szinterezés esetén nem választhatok túl sok szín közül, talán 4-5, ezt fogadjam el. Volt egy elképzelésem, hogy egy, a gyári sima alumíniumszínnél egy kicsit sötétebb szürkés-kékes árnyalatot szeretnék, de a legfőbb célom az volt, hogy igényesen nézzenek ki végre a felnik, nem ragaszkodtam egy konkrét színhez.
Meg is lepődtem, mikor elvittem őket a szakemberhez, mert amikor a színekhez értünk, egy akkora mintacsomagot tett elém, hogy festékboltban sem mindig lát ekkorát az ember. Zavarba is jöttem hirtelen a nagy választéktól. Természetesen megpróbáltam megkeresni azt a színt, amit elképzeltem magamnak, de aki már próbált színkártya alapján színt választani, az tudja, hogy ez nem is olyan egyszerű. Amikor már nagyon jojózott a szemem, akkor ráböktem egyre, jó lesz az.
Nem beszéltünk meg időpontot a szakival, de mivel téli felnikről volt szó, nekem nem volt sürgős. Bő egy hónap múlva hívott, hogy kész van, mehetek érte. Első benyomásom az volt, hogy sötétebb lett, mint eredetileg elképzeltem, de egyébként nagyon elégedett voltam. Biztos vagyok benne, hogy jól fog ez mutatni majd a kocsin október-novembertől :)

>> Tuning és extraHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2018-03-31

Felkerültek nálam is a nyári kerekek,de még előtte a ha már féket cseréltünk nem olyan régen így a hátsónyergek is megkapták a piros színt.Kapott egy mosást is és persze,hogy muszáj volt körbe is fotózni.

>> Tuning és extraJani7212 // Alfa Giulia Super 2.2 180Le // 2018-03-21

Hiába igértem meg a feleségemnek, hogy nem fogok mindenfélét megvenni a kocsira, nem tudom betartani :) Megrendeltem az új felniket, nyomtávszélesítőt :) Jövő hét kedden lefóliáztatom a B oszloptól hátrafelé + lakkvédő fóliát kap a küszöb is.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2018-03-15

Évek óta szerettem volna birtokolni egy Alfa GT Blackline felnigarnitúrát. Viszont az árát magasnak találtam, és amúgy is kevesen adták el. Egyszer majdnem sikerült beszerezni egyet, de az eladó végül visszalépett. Most viszont egy némileg padkázott, de amúgy rendben lévő garnitúra került a birtokomba.