Blog >> felni >> gta

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 GTA // 2021-07-28

Amikor az autót vettem, az előző tulaj adott hozzá 4 db Zender Siena felnit. Az egyik 3 helyen volt hegesztve, mindegyik padka nyomos. Hamar kiderült, hogy a hegesztett helyett kell néznem egy másik darabot, ami szinte lehetetlen. Árultak egy darabot, de 5x108 osztókörrel. Aztán egyszer csak feltűnt 1 db 5x98-as, hamar le is csaptam rá. Németországból jött, kis időbe telt mire megkaptam. Összesen 3 darabot kellett görgőzni. Idén elvittem őket egy felni polírozóhoz, aki felpolírozta a peremeket. Ezután fényezés következett, erre is sikerült a megfelelő szakembert megtalálni. Ezután Nanolex Si3D BC kerámia alapozóval és Si3D kerámiával kezeltem őket. Visszaragasztottam a kamu csavarokat, amiket a fényezés miatt ki kellett szednem belőlük. Vettem bele 4 db gyári új Alfa Romeo felni kupakot is. Ezután jött a gumiszerelés, felkerültek a korábban a TS-en használt Continental PremiumContactok. Majd nem ment fel a kerék, mert elől beleért a féknyeregbe. Kellett gyártatnom 3 mm-es nyomtávszélesítőt, így lesz az ET28-ból ET25. És végre sikerült őket felszerelni.

A gumikban felszereléskor 13.353 km volt.
Az autó km állása: 199.089 km.

>> EgyébStef // Alfa 156 1.6 TS Progression // 2015-05-14

Felkerültek a nyári gumik. A választás ezúttal a GoodYear EAGLE F1 Asymmetric 2 -re esett 215/45 R17 méretben. Hogy a hordozójuk is méltó legyen, az ősszel egy vW Golfról visszavásárolt Speedline GTA felnire kerültek fel a gumik teljesen új kerékcsavarokkal, kerékőrrel és emblémákkal.

>> Tuning és extraStef // Alfa 156 1.6 TS Progression // 2014-10-31

Ma lekerültek a nyári kerekek az autóról, egyben a 16-os Speedline Teledialrol leszedettem a gumikat is. 6 évig szolgáltak, mára már kissé elkoptak és kis sebességnél már ütött is valamelyik. Profilmélységük kb 2-3 mm-re kopott, viszont jó hír, hogy teljesen egyenletes volt a kopás. Így most a gyári felnijeim "meztelenek", és rajtuk is örömmel tapasztaltam, hogy teljesen hibátlanok. Még csak padkanyom sincs rajtuk.
A jelenleg használt téliguminak is ez lesz az utolsó szezonja, úgyhogy jövőre vehetek egy garnitúra 17" nyári, és egy 15" téli garnitúra készletet.
Jövő tavaszra felkészül: 17" Speedline GTA! :)

>> EgyébSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2013-10-20

Felraktam a téli felniszettem, úgy vagyok vele,hogy inkább +15-ben, mint majd 5fokban fagyoskodva...

A GTA-kat levettem, lemostam, és mennek a pincébe téli álmot aludni :D

Nem mutat rosszul azért a 16-ossal sem szerintem.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2013-04-30

Kapott egy kicsit más design-t a GTA felni szettem, ennek két oka van!

1. Padkázva volt az összes, mindegyiken volt valamilyen fajta sérülés.

2. Kicsit szerettem volna feldobni őket.

-Első körben a padkanyomok eltüntetésével kezdtem, kicsiszoltam az alumíniumból ez nem ,ment olyan könnyen ahogy gondoltam, kicsi volt a hely, a gumikat eszem ágában sem volt leszedetni...

-Miután ezzel megvoltam ,kezdetét vette a "patkók" és a "perem" fémig csiszolása, ugyanis ide polírt terveztem. Na ez egy hatalmas oboázás követte, de egy délután alatt csak-csak sikerült összehoznom.

-A felnik többi részét 800-as vízbe csiszoltam, azaz megmattítottam.

Miután ezzel megvoltam ki kellett ragasztani a "patkókat" Jól gondolod, itt jött egy 4órás kiragasztás , istenem ,de jó is volt... :)
Az egyiket már átpasszoltam barátnőmnek,mert már beállt a nyakam !
Ezekhez dekorszalagot kell használni ,ugyanis mással lehetetlen kiragasztani...

- Kiragasztás után jöhet a zsírtalanítás, majd a fényezés.

A fényezés úgy állt össze,hogy egy alap merci színre ráfújtam kék gyöngyház réteget, ezzel kap egy kék csillogást a napon, meg kicsit elviszi az ezüst színt...
A bázisok után 2réteg brutál vastag lakkréteggel zártam a rétegeket, és türelmetlenül vártam, hogy leszedhessem a maszkolást, kivihessem ,és visszarakhassam az autóra!
Szerintem egész jó, és persze egyedi, nincs senkinek ilyen.

1. kép : Ilyen padkanyom volt az összesen, így került hozzám, nem maradhatott így!
2. kép : Kész a polír :)
3. kép : Kiragasztva végre, fényezésre kész!
4. kép : Bázisrétegek, lakk felhordva, gyönyörű!

További képek meg már magukért beszélnek, íme a végeredmény!

>> Tuning és extramesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2012-03-20

Március 18-án nem csak a 2012-es Forma 1-es idény kezdődött el, de a téli kerekeket felváltották a 17"-os GTA görgők. Hihetetlen, mennyire más karaktert kap mind külsőleg, mind vezetésileg tőle az autó!

Vége a téli komfortos rugózásnak, elérkezett a kátyúfigyelés-miatti-csiga tempó időszaka. :D

>> EgyébFerko // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2010-03-19

Elvittem a GTA felniket lefestetni, mert volt rajta egy két kisebb hiba. Marha pöpec lett. A hibák kijavításra kerültek, a szín maradt olyan, amlyen volt. Már nagyon várom, hogy jó idő legyen ás felkerüljenek az autóra. :-))
Fényképeket nem tudtam csinálni, de majd pótolom.:-))

>> EgyébFerko // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2010-01-14

2010.01.13-án az autó 17-es GTA felniket kapott. Zebu Cartárs árulta és le is csaptam rá. Hozzá kell tennem, hogy Ystuc, Mifi és Dévid Cartársak egyből szóltak, hogy szitu van, ugyanis nekem fel sem tűnt, hogy áruba van bocsájtva a garnitúra.:-) No és természetesen nem hagyhatom ki Vikkinget, aki éjnek évadján neki állt telefonszámot nyomozni, hogy el tudjam érni Zebut.:-))) Így nagy köszönet nekik; hiába ez az Alfás társaság.:-))
Sumitumo gumi is van hozzá, de valószínű, hogy ezt lecserélem vagy Toyora vagy Pirellire; ezt még nem döntöttem el.:-)
Nagy az öröm, mert nagyon vágytam arra, hogy GTA felniken fusson a kicsike és ez most teljesült is.:-)))

>> Tuning és extraGábor80 // Alfa 156 TS Distinctive // 2009-03-24

Tavaly nyár végén új felnikkel leptem meg Alfinyót, amik a hétvégén egy alapos féknyereg csinosítás után -Motip, kétkomponensű féknyereg festék- végre felkerültek a gépre! 17" -os GTA felni lett az új nyári szett, rajta P. Zero Nero gummákkal. Nagyon dögös lett tőle a gép, mintha rá öntötték volna! :-)

2008.10.29.: megérkeztek a felniháztól a GTA replika felnijeim 17- es méretben, és rászerelve a Pirelli PZero Nero 225/45 ZR 17-es gumik. Feltettük a Katus gumiszervízben rögtön, és mentem is vele haza.
Azóta kb. 1000 km-t mentem vele. Tapasztalataim nagyon jók voltak. Ezen a gumin menni egy álom. Az autóm halkan, egyenesen megy, ha elengedem picit a kormányt. Kanyarsebesség is nagyobb, hát, elég sokkal. Esténként az autóm mellett ülök, és nézegetem, gyönyörködöm a szépségében. Nagyon örülök ennek a szép felninek és ennek a szuper gumikészletnek. Örülök, hogy teljesült ez az álmom.