Mutasd

>> Egyéb2017-02-05

Szmog riadó - Kontra környezetvédelmi besorolás...
Amikor autó keresésbe kezdtem, sok helyen eltérő adatokat találtam az autóról... Nem néztem utána, hisz úgy voltam vele, hogy lényegtelen. Az a tudat volt bennem, hogy a 156 SW 2.4JTD EuroIII besorolású. Azonban idén a szmogriadó alkalmával szembesültem csak a ténnyel, hogy a forgalmiba a V.9 résznél 4-es bejegyzés szerepel... Elkezdtem utána járni, és kiderült, hogy 1997-óta az Alfa 156 2.4 Jtd autói MIND EUROIII környezetvédelmi besorolás szerint kellene hogy szerepeljenek.
Első utam egy okmányiroda, ahol azt mondták, irány a műszaki vizsga állomás. Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot Pesten a Mozaik Utcai vizsgaközponttal, de sikertelenül... végtelenül bunkók voltak, így felkerestem a Vas Gereben Utcai vizsgaállomást. Ott sokkal segítőkészségesebbek voltak. Azt mondták,hogy kell egy igazolás az importőrtől, amiben igazolják, hogy a gépkocsi megfelel az EuroIII szabványnak. Felkerestem az importőrt (Fiat Group Automobiles Central and Eastern Europe Kft. e-mail címük: customercare.HU@fcagroup.com) és kértem a segítségüket. Miután lefotóztam, és elküldtem nekik a kocsi adatlapját (plakett, alvázszámmal, motorszámmal) a forgalmi engedély másolatát, azt a választ kaptam,hogy az autó megfelel az EuroIII szerinti szabványnak, azonban ha erről hivatalos igazolást szeretnék, úgy küldjem el a postacímemet, és 10.000.-+áfa összeget, és küldik a hivatalos igazolást.
Ezzel a levéllel, a forgalmimmal, és minden egyéb papírral bementem a Vas Gereben Utca Vizsgaközpontba... Időpont nélkül... Péntek délután 2 órakor. Kisebb huzavona, és magyarázkodás után 3 órakor kézhez kaptam a papírt, miszerint a forgalmi engedélybe téves bejegyzés történt, és megkaptam a bűvös V.9-és rubrikába a 8-as számot... Ez 1.770.- forintba került, Természetesen, mivel cserélni kell ilyenkor a törzskönyvet,és a forgalmi engedélyt, érdemes mindkettővel elmenni az okmányirodába, és az igazolással INGYEN kicserélték a forgalmit, valamint postán küldik majd az új törzskönyvet,
Kicsit macerás, türelmet igényel, de érdemes szembe menni az árral.
Ha kérdésetek van, szóljatok, segítek, ha tudok.
Sok sikert mindenkinek, aki hasonló folyamatra szánja el magát.