Mutasd

>> Szerviz2011-05-02

Eljött a nagy szervíz ideje. Szabadnapot vettem ki erre a napra, mert kíváncsi voltam a motorra. Olajteknő és vezérlés cseréje és a kapcsolódó dolgok elvégzése lett tervbe véve mára. Km-óra állása: 149823
Majdnem minden alkatrész megjött. A gyári szelepfedél tömítés és a vezérlésmódosító szimmering sajnos nem érkezett meg két hét alatt, így utángyártott lett véve.
Először a szelepfedelet bontottuk le tájékozódás céljából, hogy hogyan is áll a vezérlés, illetve a célszerszám (vez.teng. rögzítő idom) megfelelő-e.
Ekkor egy igen kellemetlen meglepetés ért bennünket, már bánom hogy nem fotóztam le. Amikor a kipufogó vezérműtengelyre próbáltuk rátenni a szerszámot, megdöbbenve láttuk, hogy az a bütyök szinte eltűnt. A többihez képest kb. 3mm-rel lekopott a csúcsa. A hidrotőke kikezdte és szépen lekoptatta.
Az biztos, hogy hidrotőkéből még a gyári volt benne, de talán a vezérlésmódosítóból is. Legalább is a rajta szereplő dátum erről tanúskodik.
Ez a felfedezés persze átszervezte a tervezett programot mára. Innentől kezdve felesleges lett volna bármit megcsinálni a motoron.
Először is kell egy kipufogó vezérműtengely és egy garnitúra hidrotőke. Ugyan nincs mindegyik közel a véghez, de inkább legyen mind kicserélve, akkor nem kell hozzányúlni a szelepfedélhez 100ekm-ig.
Ha ezek meglesznek, ismét neki lehet gyűrkőzni a nagy szervíznek.