Mutasd

>> Egyéb2014-03-15

Kétszer is úgy mentem el a város legolcsóbb kútjára, amiről mellesleg senki nincs rossz véleménnyel az ismerőseim közül, hogy az üzemanyagszint jelzőm a negyedénél állt. Akkor persze nem tudtam hány literes a tank, mindkétszer belement 51-52 liter.
Aztán láttam a gépkönyvben (vagy hogy is hívjákban), hogy a tank 51 lityós. Hoppá mi? Egykét kollegám meg ki is nevetett, hogy "ugyan már nem tekerik el azok a számlálót", mert nem merik megcsinálni, meg ha felnyomná őket valaki, szitává lennének büntetve. Persze, aki 3-4-5 ezrekért tankol nem veszi észre. Én a második ilyen mutatványom után tudtam meg, hogy mekkora a tankom, utólag nincs mit tenni, de legközelebb nem leszek szégyenlős, kannával megyek, szintjelzésig tankolom, aztán meglátom mennyivel(/re) néztek hülyének, aztán ha olyan kedvem lesz, akkor lesz telefon, meg "Halló?! Fogyasztóvédelem?"
Lehet néha a drágább kút olcsóbb, de legalább a 8 liternek számolt országúti fogyasztás mégse 8 liter, hanem kevesebb, ami azért nem rossz egy Alfától, na meg az én lábamtól :)