Mutasd

>> Szerviz2016-01-03

Na és akkor mi lett a 4 lengéscsillapítóval?

Eltelt jó néhány hónap és 12ezer km a legutóbbi szerviz óta (igen-igen, tudom, és szégyellem is magam), de a hétvégi túrákon kívül nem sok idő és energia jutott sem a vezetésre sem az autó karbantartásra, és már régen nem láttam Alexéket az Alfáriumban (ahol az autó a javítások alkalmával megfordul) . Ekkorra gyűlt fel néhány már akuttá váló probléma amivel időt kellett szakítani az autóra még ha nem is használom annyit. Többszöri Mapszenzor hibajelzés és gyorsulni-képtelenség után a turbócső-tuningot (részben fémcső elemekkel a szakadt helyett), turbó pucolás követte(geometria le volt tapadva és elvolt koszolódva). De volt más is. Az adagoló is eresztett ezt ki kellett cserélni de, ha már megbontottunk miatta a vezérlést akkor már új vezérlés is került így 224ezerkm-nél vízpumpával a Gates+SKF jóvoltából ;) (bár az előző csere 176ezernél volt csak) meg persze új laposszíj is és 2 görgő is ha már ott vagyunk..
Hátulra új féktárcsák és betétek, toronycsapágyak és motortartó bakok valamint egy komplett Seléniás olajcsere az összes szűrővel – többek közt – gazdagították a képet és az alkatrészkereskedőket. Kikerültek a régi gátlók és „ha már ott vagyunk” (ez nem rossz elv..;)) akkor tovább mentünk és 2 lengőkar valamint 2 kanyarstabilizátor is bekerült, meg porvédő szettek és felütésgátlók mielőtt végre bekerült a 4 gátló ami kb. 15-20%-kal feszesebb a gyárinál (kellemes úttartás a kanyarban is, de még mindig kényelmes)…
Így lesz egy kis Mapszenzor-üzenetből és 4 gátlócseréből nemismeremleírnimekkora számla..
A jó munkáért ugyanakkor – mint máskor is – köszönet Alexéknak. Szenk jú.

Az autó minden esetre azóta az eltelt fél évben és 5ezer kilométer alatt repül megint… és a lehetőségekhez képest precízebb a kormányzása és az úttartása mint valaha (szó szerint).

Közben lassan két éve lesz nálam a kék villám. Miközben e sorokat írom, tartunk 229760 km-nél és 1.361.761 Ft-nál (ha jól számolom), az üzemanyagot, ápolást, útdíjakat és biztosításokat nem számítva! A komoly összegek ellenére is – szerintem nem vagyok egyedül – nagyon szeretem..
Ami meg a blogot illeti igyekszem mostantól real-time-ban jelentkezni.. :D