Mutasd

>> Esemény2019-03-04

Miután megjöttünk Prágába, elvittem a szokott kollegához a műszaki/emisszió/forgalomba helyezés végett. A lelkére kötöttem, hogy benne bízom, de másnak oda ne adja az autót, mivel nem örülnék neki ha valaki "kipróbálná" a kitűnő Prága körüli utakon. Felhívtam a figyelmét hogy az autó oldtimer lesz, a vezérműszíj majdnem 17 éves, nagyon alacsony, úgyhogy óvatosan. Pár napra rá keresett, hogy nem tudják levizsgáztatni, mert az OBD-n keresztül nem lehet emissziót mérni, pedig 2000 óta kéne tudnia. Gyors konzultáció Csörivel, és kiderült hogy valóban van olyan ECU amely ugyan OBD-s, de emissziós élőadatot nem ad ki.

Ahhoz, hogy így forgalomba helyezhető legyen,vagy olyan helyre kell vinnem ahol ismerik a típust, vagy szerezni a Fiat ČR-től egy papírt miszerint ez az autó csak régi módon szondával mérhető. Great... :-/

Az egyik helyi Alfa szalon elirányított a cseh Alfa Klubhoz, ahol már tudtak olyan StK állomást mondani, ahol szakértő kezek megmérik.

Végül elgurultam ide, és mintegy 5 órával később a kezemben volt az áhított papír, amivel már lehet is minden tovább a maga útján.