Blog >> cadamuro

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-12

Megérkeztek (0312) a GT-től rendelt matricáim az autóra. Pedig tegnap adta fel őket postán. Viszont elsőbbségivel, csudajutányos áron. :) Nagyon köszönöm neki a gyors és kitartó munkát, szépek lettek és a rendelt darabszámnál többet is kaptam. Ma, ha minden igaz hazahozom az autót és akkor holnap fel is kerülhetnek már a helyükre:)

[Költségeim: sok db matrica 1200Ft, utalás 196Ft]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-11

Ahogy Ignác mondaná: 'elmulasztottam a pillanatot..', mikor felkerült a szárny, azt mondja nem tudtak aludni, olyan korrektül néz ki.. :) Asszem du. (0311) megsasolom, nagyon kíváncsi vagyok én erre.

[...]

..és tényleg:) Nagyon jó lett szerintem. Sőt. :) Szinte már olyan mint az eredeti képeken. Egy-két dolog viszont még hiányzik róla, illetve a polírozásból is hátra van még egy réteg. A küszöb viszont szívás. Az még több időt fog igénybe venni. A belső fekete műanyag küszöbburkolatokat is le kell majd még fújni, ill. a csomagtér kárpitot visszatenni, de ezek már apróságok.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-10

Ma (0310) végre felkerült a hátsó lökhárító az új toldattal együtt a helyére. Illetve az első lökhárítóba a fekete műanyag rács is. És az amögött lévő merevítő is fekete színben rejtőzködik már, nem hivalkodik már ezüst metál színével. Kapott egy tisztítókúrát az egész kaszni. A mélyebb karcok sajnos így is megmaradtak, de gyönyörű szép csillogó lett a felülete az egész autónak, pedig még 3 réteg -különböző- polír anyag hátra van. Az ajtók élein pár helyen le van pattogva a festék, egyelőre ecsettel ki lesz javítva, majd a következő alkalommal azok is fújva lesznek a géptetővel - és remélem már egy új első lökössel - együtt. Visszakerültek a hátsó lámpák és a csomagtér zár. A szárny helyét bejelölgettük, aztán nemsokára az is elfoglalja végső helyét az autón. Várom már, hogy készen legyen. Eddig mindenkinek tetszett :) Nagyon hiányzik a diffúzor aljáról az a lemez ill. a kipufogó kétoldali kivezetése, de remélem két héten belül erre is sor kerül majd.

[Költségeim: 4db 6/25-ös csavar a szárny felfogatásához 50Ft]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-09

Mai (0309) állapot:

-csomagtér ajtó, hátsó sárvédők fényezve, felpolírozva.
-szárny alsó része grafitmetál színre fújva az azt tartó csavarfejekkel együtt (a mester kezében:)
-belső küszöbburolatok előkészítése a fényezéshez.
-diffúzor lemez nitrohigítós próbája:)

Ha minden igaz holnap felszerelésre kerül a hátsó lökhárító a szárnnyal együtt.
A mai képek túl sok újdonságról nem árulkodnak és még a szárny alsó részének a színe sem jön ki igazán, de élőben azért más:) Pár munkaóra ma is belekerült. Szép selymes felületű lett a kaszni.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-08

Fényezve, polírozás, felrakás előtt. (0308)

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-06

Mai (0306) kép. A feliratok eltávolítása után lámpák ill. csomagtér ajtó zár kiszerelése. Kisebb horpadások, élek, karcok, festéklepergések javítása, majd fényezés.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-05

Talán már nem is meglepő, hogy ma is (0305) a fényezőnél kötöttem ki. Csináltunk is pár képet. Sok változás a képeken nem látszik, de egy újabb réteg (töltőalapozó) került fel mindkét elemre, ami már meg is száradt. Viszont a felirat nem akar lejönni a fenekéről, még az is lehet, hogy valamelyik őrült pillanatragasztóval nyomta fel anno.. Úgyhogy fényezve lesz az egész hátsó rész. Ha már lúd legyen kövér. :) Gondolom emiatt újabb napokba fog kerülni (meg pár tízezerbe) amíg visszakerül hozzám. De inkább legyen szép, mint hogy így maradjon mostmár..

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-04

Pár gyengén sikerült telefonos kép a mai (0304) állapotról.

-matricátlanítva'
-zajlik a feliratok eltávolítása
-a karosszéria apró hibáinak, mélyebb karcolások, kőfelverődések eltüntetése
-polírozáshoz való előkészítés
-hátsó toldat formájának véglegesítése
-küszöb problémák minimális orvosolása
-első lökhárítóban lévő fekete műanyag rács helyére varázsolása, feketére fújása a rács mögötti függőleges bordával együtt
-stb.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-02

Alakulat. (0302) Ma kétszer is voltam Ignácnál, mind a kétszer úgy jártunk, hogy még nem volt otthon, de mondta, hogy nyugodtan bemehetünk, nézzük meg hogy haladt. Elsőre csak csavar próbát végeztem a szárnyon, aztán elmentünk és vettünk hozzá 10db rozsdamentes, imbuszos 5/20-as csavart ill. csináltunk pár képet. Aztán már mikor másodjára mentünk, szólt, hogy nem sokára hazaér, várjuk meg, aztán megbeszéljük a továbbiakat. A hátsó toldat szépen passzolt a lökhárítóhoz, már fel is próbálták az autóra, úgy lett kivágva a kipufogóvég helye. Kértem, hogy mégis alakítsák ki a másik oldali vég helyét is és csak utána fényezze majd le, hogy ne kelljen majd a már lefényezett elemet szabdalnia a kipufogósnak.. A szárny alsó részét előkészítette, hogy el tudjam vinni karbonoztatni a héten. Illetve vittem Gábornak egy fekete 3mm-es lemezt, amiből kivágja pontosan a diffúzor aljára szerelendő részt. Azt mondta, hogy a toldattal és ezzel a lemezzel holnapra elkészül és onnantól már a lökösön is csak Ignácék dolgoznak tovább.

[Költségeim: 10db imbusz csavar 130Ft, habosított PVC lemez (500*1000*3mm) 2270Ft, műanyagos munkadíj 7000Ft]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-02-28

Dél körül (0228) felhívott Ignác, hogy a le kellene venni a hátsó kerekeket, hogy hozzáférjenek a lököshöz, csak nem találja a kerékőr kulcsát. Hát persze, hogy nem találja mert itthon volt.., úgyhogy gyorsan el is szaladtam hozzá, hogy tudjanak haladni. Gábor is ott volt, neki kellett a lökös, hogy hazavigye és felrakja rá a toldatot szélvédőragasztóval és szegecsekkel, hogy amíg köt a ragasztó addig se mozduljon el egymáshoz képest a két elem. Természetesen süllyesztett szegecsek lesznek és fényezés után nem fognak látszódni. :) Holnapra ígérte, hogy készen lesz, aztán jöhet az előkészítése a fényezésre. Hoz nekem egy műanyag lemezt is, amit a diffúzor aljára szerelünk majd, csak előtte még kap egy 3D karbon borítást. :) Szép lesz nagyon.
Mikor hazajöttem másfél órán át takarítottam a garázst (60nm) a téli szutyok után. Mire hazatér az alfa szép tiszta lesz az is. :)