Én is azon gondolkodom, hogy onnan fogok nagyrészt vásárolgatni.:) A babák állítólag nem nagyon használnak el semmit sem, úgyhogy nem lehet velük gond.
Mint tapasztaltabb szülők :), szólhatnátok, ha hallotok valami jó akciót.:)
Tackry2008-01-18 19:21:43 // 1237
Tackry2008-01-18 19:20:26 // 1236
Mennyibe került a szülés?
Kazes☻2008-01-18 19:12:01 // 1235
Pelenkázni lehet egy rendes ágyon is, mi is úgy kezdtük, majd később kaptunk kölcsönbe egy pelenkázós kisszekrényt, amit nem sokkal később (2-3hónap) vissza is adtunk mert hamar kinőttük és maradt újra apa, anya ágya. :-)
Kazes☻2008-01-18 19:05:29 // 1234
Jó cuccok vannak a teszveszen, de nem vettünk onnan semmit. Minden új volt. Akciós 20ezres babakocsi autóba tehető hordókával, lábzsákkal, tíz körüli kiságy-utazó, de van hozzá magasító és pelenkázó rész, ill. tároló zsebek. A Kikában mi is vettünk pár rugit+ezt-azt akcióban, meg az Auchanban is szoktak jó dolgok lenni akciósan. Figyelni kell majd, ha oda jutsz, hogy lehet vásárolni. A doki sokba került szüléskor, be kellett osztani a pénzt.
Liquid2008-01-18 18:44:29 // 1233
babakocsiból is inkább vettünk újan 30-ért egyet, 20-25 körül lett volna használtan normálisan kinéző. Egyedül a kocsiba tehető "bébihordó" vagy mi, az ami használt de az is ismerőstől való, meg persze babaruhák. A Márti a teszveszen vett egy csomó jó cuccot fillérekért
Liquid2008-01-18 18:41:12 // 1232
mi 9500-ért vettük a Brendonban, sima egyszerű fa, semmi extra. Sztem jól nézz körül hol vannak akciók, egy csomó dolgot vettünk a Kika-ban pl. amikor volt 15% kedvezmény, minden babacuccra. A Brendon jó hely, vannak drága dolgok és vannak jó dolgok jó áron is.
Tackry2008-01-18 18:34:33 // 1231
A Soroksári úton van a Brendon bébi outlet, ugye? :) Oda én is el akarok nézni.:) Amúgy a netet böngészem, teszveszen van egy csomó jó dolog, nagyon jó áron. Pl. alig használt kiságy és pelenkázó, szekrénnyel együtt, baldachinnal, 30 körül... És a fotók alapján tényleg nem látszik rajtuk, hogy használtak lennének. Szerintetek ilyesmiből szabad használtat venni? Voltam az itteni Brendonban is, ott csak az ágy volt 30...
Kazes☻2008-01-18 17:52:25 // 1230
150.000.-? Jól belecsaptál a lecsóba! Nekünk kb. ennyiből, ill. kicsikével többől kellett megoldani az egészet, babakocsi, kiságy, rugik, stb.,stb., de sikerült, ám az is igaz, hogy a "nagyáruház"akba és a Soroksári úti outlet-ben sikerült és minden jól működött. :-)
Csöri2008-01-18 17:12:11 // 1229
Az én feleségem veszprémi kórházban szült. Semmi gond nem volt velük.
Tackry2008-01-18 16:33:27 // 1228
Én ott születtem.:)
Tackry2008-01-18 16:33:05 // 1227
Már van egy halom könyvem, ismerősök elláttak, azokkal még el leszek egy ideig.:)
Tackry2008-01-18 16:32:11 // 1226
Továbbra sem értem, miért ne kezdenék el vásárolni.:) Anyuéknál van hely felhalmozni a cuccokat, a baba érkezéséig mi még úgyis költözünk, mert itt nem fogunk elférni. Nem hiszem, hogy nagy pocakkal, a nyári melegben jobb lesz majd vásárolgatni, és akkor rohangálni és izgulni, hogy még mi nincs meg. Vagy én vagyok ennyire racionális?:)
Csöri2008-01-18 16:16:15 // 1225
Az Amwaynek van külön gyerekruhaákra mosópora. Mi azt használunk, és bevállt.
Ferke2008-01-18 16:10:52 // 1224
Én nem tudnék asszonnyal sört itatni...szerencsére, mert még rászokna, és nem maradna nekem.:))
boyci2008-01-18 11:46:00 // 1223
...én is kakaóval!!! :)))
az is meglátszott rendesen! :DDD
az is meglátszott rendesen! :DDD
Whiteskull2008-01-18 11:22:45 // 1222
Én meg rengeteget koccintottam a leendő babák egészségére. :))))
Mondjuk látszik is, hogy jó munkát végeztem. :))))
Mondjuk látszik is, hogy jó munkát végeztem. :))))
boyci2008-01-18 11:17:28 // 1221
Engem ami végig kísért:
LENNART NILSSON/ LARS HAMBERGER : Gyermek születik
TRACY HOGG : A suttogó titkai
FREDERICK LEBOYER: Shantala (imádtam!!)
és egy spirituális könyv..de az már elvetemülteknek való... :DD (viszont hatásos receptek vannak benne a testet és a lelket illetően!)
Ami viszont kikapcsol h ne csak a kötelesség legyen de témába vág :
SZÉCSI NOÉMI : A kismama naplója (na ezen nagyon jókat derültem egy pár jópofa forrócsoki mellett!!!)
És még vagy száz könyv amiket csak molyoltam!!!!!....
És mennyire hiányzik most az olvasás...mert nincs időm! :))
(ill.de, az esti meséket már kívülről fújom! :))
LENNART NILSSON/ LARS HAMBERGER : Gyermek születik
TRACY HOGG : A suttogó titkai
FREDERICK LEBOYER: Shantala (imádtam!!)
és egy spirituális könyv..de az már elvetemülteknek való... :DD (viszont hatásos receptek vannak benne a testet és a lelket illetően!)
Ami viszont kikapcsol h ne csak a kötelesség legyen de témába vág :
SZÉCSI NOÉMI : A kismama naplója (na ezen nagyon jókat derültem egy pár jópofa forrócsoki mellett!!!)
És még vagy száz könyv amiket csak molyoltam!!!!!....
És mennyire hiányzik most az olvasás...mert nincs időm! :))
(ill.de, az esti meséket már kívülről fújom! :))
Fater (Norbi)2008-01-18 10:57:18 // 1220
Ez a kórház a szekszárd. Napi 5 pelus, ha a pici veled van egésznap, ha csak szoptatni viszik, akkor nincsen korlát a pelus számában!
Asszonynak magától is beindult a teje, csak sokszor kellett a picit rátenni a cicre. A kórházban lévő többgyermekes anyukáknak az alkoholmentes sör jött be tejindítónak -az asszonnyal egy szobában lévő nőnek szintén a sör segített...
Asszonynak magától is beindult a teje, csak sokszor kellett a picit rátenni a cicre. A kórházban lévő többgyermekes anyukáknak az alkoholmentes sör jött be tejindítónak -az asszonnyal egy szobában lévő nőnek szintén a sör segített...
Anna2008-01-18 10:51:18 // 1219
Szia Tracky!
Igaza van Boycinak, ne vegyél még semmit! Rengeteg időd lesz rá! Tudom nem könyvcímeket kértél, de én most csak két könyvet ajánlanék Neked, amelyek tényleg segítenek!
1. Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
2. Elisabeth Hormann és Márta Guothgumberger: Szoptatás (ezt a könyvet még a kórházba is vittem magammal és puskáztam, ha kellett. Nagyon jól felkészít a nagy feladatra! És tuti nem kell majd a bimbóvédő :-) )
És egy érdekesség:
Raffai Jenő: Lelkiköldökzsinór
Igaza van Boycinak, ne vegyél még semmit! Rengeteg időd lesz rá! Tudom nem könyvcímeket kértél, de én most csak két könyvet ajánlanék Neked, amelyek tényleg segítenek!
1. Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
2. Elisabeth Hormann és Márta Guothgumberger: Szoptatás (ezt a könyvet még a kórházba is vittem magammal és puskáztam, ha kellett. Nagyon jól felkészít a nagy feladatra! És tuti nem kell majd a bimbóvédő :-) )
És egy érdekesség:
Raffai Jenő: Lelkiköldökzsinór
boyci2008-01-18 09:14:20 // 1218
Tackry!!!!
Nehogy nekiállj bármit is venni!!!!!!! Csak egy ízi bababolt nézegetés és slussz!!
Tényleg ráérsz vele a hetedik hó körül, addig meg csak kerülgetnéd a kecóban és még depis is lehetsz tőle!! (na ne áám!!)
Inkább olvass, egyél igyál, és jóóóóóóóóóóóóó sokat aludj!!!!
Menj el sétálgatni, mozi, (használd ki magyarul minden olyan időd, amit aztán a bébi mellett évekig nem tudsz majd megtenni!!!...ha nincs segítség!), és egyebek...
ÉS NE vásárolj MÉG semmit!!!
Nehogy nekiállj bármit is venni!!!!!!! Csak egy ízi bababolt nézegetés és slussz!!
Tényleg ráérsz vele a hetedik hó körül, addig meg csak kerülgetnéd a kecóban és még depis is lehetsz tőle!! (na ne áám!!)
Inkább olvass, egyél igyál, és jóóóóóóóóóóóóó sokat aludj!!!!
Menj el sétálgatni, mozi, (használd ki magyarul minden olyan időd, amit aztán a bébi mellett évekig nem tudsz majd megtenni!!!...ha nincs segítség!), és egyebek...
ÉS NE vásárolj MÉG semmit!!!
Ferke2008-01-18 08:58:33 // 1217
Én a combo megoldások mellett vagyok. Itt pl nagyo korrektek az árak: Matti
3 féle módon variálható: bébihordóval (autóba is köthető), mózeskosárral (autóba is köthető), sportkocsi. + tartozákok: táska, lábzsák, esővédő.
Ez nem olcsó, kb 150k, de ha azt számolod, hogy vesz egy fekvő kocsit, aztán külön egy autós hordozót, majd később egy sport babakocsit, akkor jobban jössz ki.:)
NAGYON FONTOS, hogy olyan babakocsiz nézz, amiben stabil, teljesen vízszintes fekvőfelület van. Röhej, hogy egy csomó babakocsit árulnak úgy, hogy nem dönthető teljesen vízszintbe. Ez nem jó a baba gerincének.
A bébihordozó legalább 7-8 hónapos koráig kell az autóba, utána lehet csak a nagyobb gyerekülést venni. Útálok ilyet mondani, de azokból pedig a német (ááá leírtam..:)) )..szóval a germán termék a jó, ha nyugodtan akarsz autózni: a kategóriában verhetetlen Römer.
3 féle módon variálható: bébihordóval (autóba is köthető), mózeskosárral (autóba is köthető), sportkocsi. + tartozákok: táska, lábzsák, esővédő.
Ez nem olcsó, kb 150k, de ha azt számolod, hogy vesz egy fekvő kocsit, aztán külön egy autós hordozót, majd később egy sport babakocsit, akkor jobban jössz ki.:)
NAGYON FONTOS, hogy olyan babakocsiz nézz, amiben stabil, teljesen vízszintes fekvőfelület van. Röhej, hogy egy csomó babakocsit árulnak úgy, hogy nem dönthető teljesen vízszintbe. Ez nem jó a baba gerincének.
A bébihordozó legalább 7-8 hónapos koráig kell az autóba, utána lehet csak a nagyobb gyerekülést venni. Útálok ilyet mondani, de azokból pedig a német (ááá leírtam..:)) )..szóval a germán termék a jó, ha nyugodtan akarsz autózni: a kategóriában verhetetlen Römer.
Ferke2008-01-18 08:47:54 // 1216
Ezt biztos Nekem akartad?:)))))
A tápszert felírja a gyerekdoki, de ez egy nagyon sunyi dolog, mindenk máskép pgondolkodik róla. Nálunk a 2. gyereknél jó volt tudni, hogy van a szekrényben, és no para. Általában az 1.-2. nap, amig nem indul be a tej, hajlamos az anyuka komolyan bestresszelni. Szóval végülis a tápszer placebo a tejtermelés beindítására.:)))
Még ami lemaradt: tejserkentő laktoherb tea, és van egy "urtica urens" nevű homeopátiás készítmény, elég elfogadott, nekünk bejött.
Napi 5 pelenka?? Milyen kórház volt ez?? És ha a gyerek elhasználja, akkor viszlát? Nálunk egyik gyereknél sem voltak ilyen limitek..
A tápszert felírja a gyerekdoki, de ez egy nagyon sunyi dolog, mindenk máskép pgondolkodik róla. Nálunk a 2. gyereknél jó volt tudni, hogy van a szekrényben, és no para. Általában az 1.-2. nap, amig nem indul be a tej, hajlamos az anyuka komolyan bestresszelni. Szóval végülis a tápszer placebo a tejtermelés beindítására.:)))
Még ami lemaradt: tejserkentő laktoherb tea, és van egy "urtica urens" nevű homeopátiás készítmény, elég elfogadott, nekünk bejött.
Napi 5 pelenka?? Milyen kórház volt ez?? És ha a gyerek elhasználja, akkor viszlát? Nálunk egyik gyereknél sem voltak ilyen limitek..
Ferke2008-01-18 08:36:42 // 1215
Mrt amikor kell, akkor tutira nem fogod találni az egyiket, így ott a másik. Ezen kívül ha az egyik leesik/eltörik/lemerül az elem, stb. akkor para van..:))
Kazes☻2008-01-18 00:06:12 // 1214
A listából kimaradt a baba orrszívó!
Kazes☻2008-01-17 23:57:50 // 1213
+ magassarkú cipő kizárva! Nem szeretnek a babák rázkodni miatta!!! :-)
Tackry2008-01-17 23:57:31 // 1212
Pláne hogy nyáron érkezik a kis tündérvirág.:)) Világéletemben ettől tartottam, hogy csak ne kánikulára essen a legnehezebb időszak, a vége... Erre tessék.:)
Kazes☻2008-01-17 23:56:28 // 1211
Még valami. Kizárólag 100% pamut rugikat vegyetek a babának és neked sem árt a jól szellőző pamut ruha. :-)
Tackry2008-01-17 23:52:11 // 1210
Értem, virágok kizárva a lakásból.:))
Ti milyen mosószert használtok? :) Öblítőből amúgy én is Lenort használok, bár másik típust.:)
Ti milyen mosószert használtok? :) Öblítőből amúgy én is Lenort használok, bár másik típust.:)
Tackry2008-01-17 23:49:48 // 1209
Okés.:) Eléggé vonakodom ettől a kórháztól. De a környéken nincs több szülészeti osztály, amennyire tudom, Ajkán és Tapolcán is megszüntették. De szülőotthon, vagy ilyesmi talán van...
Fater (Norbi)2008-01-17 23:49:47 // 1208
Jó hozzászólás volt szomszéd :DDDDDDDDDDD
Jó éjt mindenkinek - a család 2/3-a már alszik és nekem sem árt. Holnap ismét sok papírmunkánk lesz :((
Sajnos a lakcímkártya még nem jött meg, pedig nagyon kellene a kicsi útleveléhez ill orosz állampolgárságához és útleveléhez is (kettős állampolgár lesz a lelkem).
Arrivederci
Jó éjt mindenkinek - a család 2/3-a már alszik és nekem sem árt. Holnap ismét sok papírmunkánk lesz :((
Sajnos a lakcímkártya még nem jött meg, pedig nagyon kellene a kicsi útleveléhez ill orosz állampolgárságához és útleveléhez is (kettős állampolgár lesz a lelkem).
Arrivederci
Kazes☻2008-01-17 23:49:24 // 1207
Mosópor mintát is adtak nekünk, több fajtát is, kb. 1 adagnyit, de a márkára nem emlékszünk. Talán Ariel? Az öblítőnk még mindíg a Lenor Sensitive!
Igen, olyan babakocsit keress és tudjál mögötte lépkedni, anélkül, hogy belerugnál, vagy beleakadna a lábad.
A tápszert ne eröltesd, de a pozitív gondolkodás is segít a tejtermelődésben, a parázás árt. 4 hónapos kortól már eheti a gyümiket, különböző bébikajákat (sárgabarack, sütőtök, stb.)
Édeskömény babatea - a baba hasfájása ellen, de jobb ha csak természetes édesítőket használsz és nem cukrot.
És figyelj a vágott virágokra, allergiát okozhatnak! Pl: Liliom virágpor - nagyon erős!
Igen, olyan babakocsit keress és tudjál mögötte lépkedni, anélkül, hogy belerugnál, vagy beleakadna a lábad.
A tápszert ne eröltesd, de a pozitív gondolkodás is segít a tejtermelődésben, a parázás árt. 4 hónapos kortól már eheti a gyümiket, különböző bébikajákat (sárgabarack, sütőtök, stb.)
Édeskömény babatea - a baba hasfájása ellen, de jobb ha csak természetes édesítőket használsz és nem cukrot.
És figyelj a vágott virágokra, allergiát okozhatnak! Pl: Liliom virágpor - nagyon erős!
Fater (Norbi)2008-01-17 23:47:08 // 1206
Majd megkérdezem az unokanővéremet, mert ő már 4,5 hónapos terhes és Veszprémben lakik...
Tackry2008-01-17 23:46:01 // 1205
Ez egy komoly hozzászólás volt tőled.:D
GEORGE2008-01-17 23:43:41 // 1204
Marci kezei kéznél vannak, akkor vegyél elektromosat .-)
Tackry2008-01-17 23:43:31 // 1203
Na ezért mondtam, hogy nem mindegy, melyik mellett döntsek...
Hédi2008-01-17 23:43:19 // 1202
Ha nagyon sok tejcsi összegyűlik, ami a saját babának már nem kell, le lehet adni a kórházakba, szivesen fogadják...jobb mint ha tápszert kell adni. Van akiknek nincs sok tej, rászorultság szerint utalják oda, tudtommal.
Sztem azért jobb a kézi szivóka (saját kicsi kacsó ), mert jobban érzi magának mindenki h hol kell nyomni, hol vannak a tejcsatornák.
Sztem azért jobb a kézi szivóka (saját kicsi kacsó ), mert jobban érzi magának mindenki h hol kell nyomni, hol vannak a tejcsatornák.
Tackry2008-01-17 23:43:02 // 1201
Mármint hova megyek be? A kórházba ez már kell?
Tényleg, nem tud valaki Veszprém környékén szülőotthont, vagy normálisabb, kifejezetten szülésre specializálódott kórházat? A veszpréminek elég szörnyű híre van...
Tényleg, nem tud valaki Veszprém környékén szülőotthont, vagy normálisabb, kifejezetten szülésre specializálódott kórházat? A veszpréminek elég szörnyű híre van...
Fater (Norbi)2008-01-17 23:41:01 // 1200
A nem drága mellszívó: kézi ~ 5000Ft az elektromos 13-15000 Ft áron van.
Fater (Norbi)2008-01-17 23:39:07 // 1199
Arra az időszakra, amikor már kevesebb tejed lesz, akkor jól jön a lefagyasztott.
Igaz én értelmét nem látom, mivel az anyatej összetétele a bébi igényeinek megfelelően változik és az első időszakos tejet nem biztos, hogy megissza majd amikor pótolni szeretnéd a hiányt.
A mellszívó csk akkor kell, ha a kezeddel nem tudod megfejni a melledet. Miután te még az elején jársz az egész ceremóniának, szerinted megfelelő sterilizálás után a miénket megkaphatod (kb. 5-6 hónapig fog tudni a pici szopni nálunk).
+ha bemész ilyen kütyüvel vigyél magaddal hideg sterilizáló folyadékot (tesco, rossman jó áron adja, a bababoltok 50% felárral) is.
Igaz én értelmét nem látom, mivel az anyatej összetétele a bébi igényeinek megfelelően változik és az első időszakos tejet nem biztos, hogy megissza majd amikor pótolni szeretnéd a hiányt.
A mellszívó csk akkor kell, ha a kezeddel nem tudod megfejni a melledet. Miután te még az elején jársz az egész ceremóniának, szerinted megfelelő sterilizálás után a miénket megkaphatod (kb. 5-6 hónapig fog tudni a pici szopni nálunk).
+ha bemész ilyen kütyüvel vigyél magaddal hideg sterilizáló folyadékot (tesco, rossman jó áron adja, a bababoltok 50% felárral) is.
Tackry2008-01-17 23:37:45 // 1198
Mosópor márka? :)
Tehát olyan kocsit keressek, amit egyenes derékkal tudok tologatni? :)
Rokonlátogatással nem lesz gond, mindenki minimum 150 km-re, de inkább 220-ra lakik...:)
Tehát olyan kocsit keressek, amit egyenes derékkal tudok tologatni? :)
Rokonlátogatással nem lesz gond, mindenki minimum 150 km-re, de inkább 220-ra lakik...:)
Kazes☻2008-01-17 23:35:37 // 1197
Ne izgulj, közösen állítottuk össze a listát.
A gyerekruhákat antiallergén mosóporral, öblítővel kezdtem mosni, és azóta sem váltottam, biztos ami biztos... A szülés után a kórházban még - ha minden igaz - fogsz kapni több fajta mosószer, pelenka, babaápolási mintát is (mi legalábbis egy csomó helyről kaptunk). Aztán eldöntheted melyiket bírja a pénztárcád is. A babakötvényt is rögtön a taj kártyával, és a lakcímbejelentővel együtt intéztük, de mindenhol pokoli hosszú sorok vannak (azóta is). Próbáljátok meg beosztani a szülés után a szülőkkel vagy barátokkal a látogatásokat is, nehogy a NAGY CSODA után, úgy érezd mintha kipusztult volna a föld lakossága..., kell a társaság!
A higiénia betartásával!
Jó babakocsit keress, ami elég magas fogantyúval rendelkezik, nekem a derekam megfájdult, mert 10 centivel alacsonyabb volt a kocsi mint ami kényelmes lett volna.
A gyerekruhákat antiallergén mosóporral, öblítővel kezdtem mosni, és azóta sem váltottam, biztos ami biztos... A szülés után a kórházban még - ha minden igaz - fogsz kapni több fajta mosószer, pelenka, babaápolási mintát is (mi legalábbis egy csomó helyről kaptunk). Aztán eldöntheted melyiket bírja a pénztárcád is. A babakötvényt is rögtön a taj kártyával, és a lakcímbejelentővel együtt intéztük, de mindenhol pokoli hosszú sorok vannak (azóta is). Próbáljátok meg beosztani a szülés után a szülőkkel vagy barátokkal a látogatásokat is, nehogy a NAGY CSODA után, úgy érezd mintha kipusztult volna a föld lakossága..., kell a társaság!
A higiénia betartásával!
Jó babakocsit keress, ami elég magas fogantyúval rendelkezik, nekem a derekam megfájdult, mert 10 centivel alacsonyabb volt a kocsi mint ami kényelmes lett volna.
Hédi2008-01-17 23:35:32 // 1196
Nagyon fog kelleni, mert iszonyúan fog fájni ha bekeményedik a melled a sok tejtől:))
Vegyél ezt is, azt is, nem drága...egyik majd használatkor beválik :))
Vegyél ezt is, azt is, nem drága...egyik majd használatkor beválik :))
Tackry2008-01-17 23:33:48 // 1195
No tessék, van aki mindenképp a kézit mondja, van aki meg a másikat. És én most honnan tudjam, hogy melyik a jó? :) Milyenbe ruházzak bele? :)) Egyáltalán, kell az? Miért írják mindenhol azt, hogy lefagyasztják a felesleget. Az mire jó? :))
Hédi2008-01-17 23:30:38 // 1194
Csatlakozom az elöttem szólóhoz :)))
Nekem is a kézi szívóka segitett, és annyi nektár sört ittam h a fülemen jött ki, de jó volt, bevált :))))
Nekem is a kézi szívóka segitett, és annyi nektár sört ittam h a fülemen jött ki, de jó volt, bevált :))))
Fater (Norbi)2008-01-17 23:27:52 // 1193
A védőnő elmondja mit kell bevinni a kórházba saját ill a baba részére. Nálunk a kézi mellszívó jött be (de szerintem addigra mi már nem használjuk, mire neked kellene) egyébként ha a pici éhes, akkor mindkettő melledet kiissza...
A tejképződés a sörtől nagyon megindul (alkoholmentes legyen) és minden rendben lesz. Az asszonynál is lassan jött meg a tej, de most van elegendő :))
A kórházban adnak bébiruhát és ha veled lesz a pici a szobában, akkor napi 5 db pelenkát biztosítanak, a többit neked kell állnod.
Bébitápszert az orvossal beszéld meg, a boltban én csak 4 hónapos kortól adhatót találtam :((
Igaz ez csak végszükségben kell, az első napokban a picinek csak a folyadékot kell pótolnia a 3. naptól fontos az anyatej es táplálás.
A tejképződés a sörtől nagyon megindul (alkoholmentes legyen) és minden rendben lesz. Az asszonynál is lassan jött meg a tej, de most van elegendő :))
A kórházban adnak bébiruhát és ha veled lesz a pici a szobában, akkor napi 5 db pelenkát biztosítanak, a többit neked kell állnod.
Bébitápszert az orvossal beszéld meg, a boltban én csak 4 hónapos kortól adhatót találtam :((
Igaz ez csak végszükségben kell, az első napokban a picinek csak a folyadékot kell pótolnia a 3. naptól fontos az anyatej es táplálás.
Tackry2008-01-17 23:25:26 // 1192
Először elkerekedtek a szemeim, hogy na ilyen listát sem olvastam még pasitól, aztán láttam, hogy te írtad.:)) Köszönöm.:)
A bab cuccait gondolom, külön kell majd mosni. Ahhoz valami tanács? :) Tudoooom, hogy ez aztán tényleg odébb van még, de én már most mindent tudni akarok.:)) És nem könyvekből akarok gyereket nevelni.:)
A bab cuccait gondolom, külön kell majd mosni. Ahhoz valami tanács? :) Tudoooom, hogy ez aztán tényleg odébb van még, de én már most mindent tudni akarok.:)) És nem könyvekből akarok gyereket nevelni.:)
Tackry2008-01-17 23:21:26 // 1191
Na tessék, ezt sem hallottam még, hogy bármiféle cucc is kellene nekem az őssejtlevételhez...
Kazes☻2008-01-17 23:20:16 // 1190
Inkább gyűjtsd a pénzt:
Először is a kórházi babakelengye, na meg a te szülés körüli különkiadásaid...
Csak nőknek!!! külön betét, különleges hasfogó bugyi, szoptatós melltartó, persze a váltással is számolni kell, a szoptatáshoz bimbókiemelő, krém, a kórházi gyerekruha, ha nem akarod a kórházit látni a gyereken, majd a hazavitelhez az autóba a hordóka, autóstakaró, az évszaknak megfelelő babaruhák. Pelenka anyagból, büfiztetéshez, alátenni dokinál, stb. minimum 40 db-ot javasolnak.
Ja mellszívó, + cumisüvegek, ha el kellene menned a gyerek papírjait intézni és nem akarod a friss gyereket fertőzésnek kitenni, pelenkázó, szekrénnyel, ha lehet. Tejtermelődésserkentő tea, rengeteg, nagyon jól bejött nekünk..., A kaja a terhesség alatt is és a szoptatás alatt is nagyon fontos. Amit nem szeretsz de egészséges azt is próbáld meg a magadévá tenni, nem lesz annyira válogatós, és könnyebben szereti meg a különlegesebb ízeket. Hidegpárásító, villanyfűtőtest (ami hamar meleget tud csinálni.) Cumik, csörgök, rágókák, krémek, hintőpor, de ezeknek lejár a szavatossága figyelj majd rá, forgókák, kiságy, zenélő játékok, fürdőkád, csúszásgátló betéttel, fürdőlepedők, sapkák (fontos), babaolló (kerekvégű babakörömnek való olló), lázmérő (fontos)! Majd még ha eszembe jut valami írom!
Üdv: Era
Először is a kórházi babakelengye, na meg a te szülés körüli különkiadásaid...
Csak nőknek!!! külön betét, különleges hasfogó bugyi, szoptatós melltartó, persze a váltással is számolni kell, a szoptatáshoz bimbókiemelő, krém, a kórházi gyerekruha, ha nem akarod a kórházit látni a gyereken, majd a hazavitelhez az autóba a hordóka, autóstakaró, az évszaknak megfelelő babaruhák. Pelenka anyagból, büfiztetéshez, alátenni dokinál, stb. minimum 40 db-ot javasolnak.
Ja mellszívó, + cumisüvegek, ha el kellene menned a gyerek papírjait intézni és nem akarod a friss gyereket fertőzésnek kitenni, pelenkázó, szekrénnyel, ha lehet. Tejtermelődésserkentő tea, rengeteg, nagyon jól bejött nekünk..., A kaja a terhesség alatt is és a szoptatás alatt is nagyon fontos. Amit nem szeretsz de egészséges azt is próbáld meg a magadévá tenni, nem lesz annyira válogatós, és könnyebben szereti meg a különlegesebb ízeket. Hidegpárásító, villanyfűtőtest (ami hamar meleget tud csinálni.) Cumik, csörgök, rágókák, krémek, hintőpor, de ezeknek lejár a szavatossága figyelj majd rá, forgókák, kiságy, zenélő játékok, fürdőkád, csúszásgátló betéttel, fürdőlepedők, sapkák (fontos), babaolló (kerekvégű babakörömnek való olló), lázmérő (fontos)! Majd még ha eszembe jut valami írom!
Üdv: Era
Fater (Norbi)2008-01-17 23:19:53 // 1189
Nagy a lakás és a zaj nemhallatszik ki az ajtóig :))
Köszi a gratulációt és a híreket!
Egyébként jól visel mindent és nagyon édi. Mikor jöttök babanézőbe? Egy ideig még nem vihetjük ki (habár az alfában édesen tud aludni) és a szüleimet is csak valamikor februárban fogom meglátogatni...
Köszi a gratulációt és a híreket!
Egyébként jól visel mindent és nagyon édi. Mikor jöttök babanézőbe? Egy ideig még nem vihetjük ki (habár az alfában édesen tud aludni) és a szüleimet is csak valamikor februárban fogom meglátogatni...
Tackry2008-01-17 23:19:52 // 1188
Elhiszed, hogy minden darabra, amit írtál, lenne kérdésem? :)) Pl. mi a töknek kell 2 lázmérő?! :)