Lefolytattam a teszteket a friss spricnikkel kapcsolatban. A lényeg röviden, tömören, hogy működnek, ez jó. Mivel sajnos a foglalatom törött így volt szivárgás is bőven, de elegendő nyomás állt rendelkezésre a csapnak hála, így ezzel nem kellett foglalkoznom.
A "mosolygós" fejnek a másikhoz képest nagyobb ereje van, kb 2-3-szor erősebben spriccel, továbbá nagyobb nyomáson terít is, míg a másik csak egy gyenge koncentrált sugárral rendelkezik. Hogy ennek az eredeti darabokkal is így kell-e működnie arról sajnos nincs infóm.
Illetve a "mosolygós" spricniknél tudtam összehasonlítani az eredeti és a nyomtatott működését. Ezek a 14-ei dátumozású képek. Ebből a tesztből az látszik, hogy az eredeti az újhoz képest sokkal jobban szétteríti a vizet, viszont enyhén gyengébben is spriccel. Gondolom a furat kialakításánál lehet a trükk, szemrevételezésre nem látok semmit, ellenben az eredeti hegynek a furat belső részénél van egy lekerekítése (ezt ugye az újnál nem látom, mert ott egyben van az egész), és az sem kizárt hogy eleve van egy kúpossága. Ez csak feltételezés, mivel nincs eszközöm, amivel ezt hitelesíteni tudnám, de a szórásképek alapján én itt keresném a különbséget.
Összegezve. Az eredeti hatás elérése érdekében lehet még kellene kicsit módosítani a konstrukción, viszont a jelenlegi állapot is elfogadható eredményt szolgáltat.
Képeket a tömörített fájlban találtok válogatás nélkül. Sajnos csak telefonnal tudtam fényképezni, így van jópár rossz közöttük, de a lényeg kivehető a jobbakon.
Még majd azt fogom kipróbálni a jövőben, hogy mit lehet kezdeni a foglalat törése miatt okozott szivárgással. (Ez van pirossal bekarikázva). Itt felmerül ennek is a legyárthatósága, amit elsőre nem vetnék el, viszont ahhoz meg kell szabadítani a gumitömbtől, amire még nem jöttem rá, hogy tudnám megtenni roncsolás mentesen. Valószínűleg ezt eleve ráöntötték, ezért nem akarja az igazságot.
A másik lehetséges megoldás, hogy amint be vannak állítva a fejek, azokat valami tömítőanyaggal körbevenni, így elméletileg nem tud ott távozni a víz, ahol nem szabadna. Előnye, hogy egyszerűbben kivitelezhető, elvileg jól működik, hátránya, hogy így fixxé válnak a mozgatható fejek, ami nem feltétlen probléma, tekintve, hogy egyszer beállítjuk, utána nem akarjuk bizergálni, szerintem.
Ja majd elfelejtettem. Extra tulajdonság: Ha túl nagy nyomással kínálom meg, akkor kilövi a fejeket. :)
képek