Fórum >> Egyebek >> GPS, navigáció

mesa2006-11-29 23:21:12 // 1209
Mitac A201BT kapsz 72ért iGOval. Csak inkább a depo-n keresgélj! ;)
mesa2006-11-29 22:55:31 // 1208
Figyelj, ebben az egy hsz-edben megismételted magad több mint hatszor. Tényleg megakadt lemezt effekt, nem magnó. Az ugyanis elszakad, nem játsza folyton ugyanazt. :P OK. Te az az ember vagy akiről lentebb írtam! Nincs érv, akkor jön a mellébeszélés, meg a "hagyjuk". Figyelj, duzzoghatsz , mindenki látja hogy én felsoroltam az érveket, míg te nem vagy hajlandó egyetlen pontot sem leírni a navi javára!!! Kifejezetten a TE szintedre fordítom a dolgot: A "-" jellel bekezdett sorok pozitív tulajdonságokat sorolnak fel, amivel több egy PDA-s navi egy általad olyan sokra - általam butának- tartott értelmezésed szerint céleszköznél. Ha két sorban le tudtad volna vezetni, hogy miben több egy PDA-s navinál a céleszköz, és nem azt hoztad volna fel, hogy szerinted miben gyenge egy PDA - ami egyébként csak és kizárólag a hozzá(nem)értésedet jellemzi, akkor akár meg is győzhettél volna. Az pedig, hogy nincs erre időd, a leszánalmasabb mentegetőzés - akkor minek fórumozol ??? :P Tehát én azzal zárom a vitát, hogy mindenki gondolkodjon el azon, hogy van két eszköz, mind a kettő ugyanazt tudja, csak az egyik még sokkal többet, ugyanazért az árért, vagy olcsóbban, ráadásul saját magára szabhatja, akkor melyiket venné meg szívesebben ? :-))) Tudod az általad nevezett céleszközben is van olyan modell, ami mp3-at is lejátszik. De minek ? Hát hülyék az emberek, hogy nagyobb az igényük ? Hogy többet akarnak ? :D De vajon csökkent ezáltal annak a készüléknek a képessége azáltal, hogy többet tud vagy sem ? Jó, bonyolult kérdéseket, amiken töprengeni lehet, inkább nem teszek fel! Gondolok Rád. Meg az olyanokra, kik el akarják hitetni a vevőkkel, hogy az egygangos biciklivel is ugyanolyan kényelmes a túrázás ... ui: ha tényleg azt hiszed, még mindig WinCE a PDA-kon az oprendszer, akkor fényévekkel elcsúsztunk hozzáértésileg az idő-tér dimenzióban ;)
Louis2006-11-29 11:49:40 // 1207
Térkép programot meg a Hsz. 1185 sz. hozzászólásomban linkelt odalról tölthetsz. (pl. iGO 2006)
Louis2006-11-29 11:42:55 // 1206
Szia! Ezek közül szerintem az ismeretlen nevű Airis T620 a legjobb. WM5, 128MB ROM, 400MHz CPU, wifi, BT 2.0, autós tartó ...
Xixo2006-11-28 23:04:48 // 1204
Senki? Vagy csak ennyiért nem is lehet kapni? Nekem tényleg fogalmam sincs, hogy ezeknek mit kellene tudniuk, ezért nem is nagyon nézelődök. Pedig, ha ilyen áron kaphatnék egy kézi pc-t, ami tudja a navit is, akkor azt választanám...
Cselentano2006-11-28 22:54:46 // 1203
tényleg leírtam jópár véleményemet már, pár sorral lentebb. és nagyon szívgesen megmutatom mindkét rendszert. számomra, ismétlem magam: felesleges egy pda csak navigálásra, mivel másra nincs szükségem. nekem tökéletesen megfelt a garmin készüléke. van akinek a pda, vagy egy mio pna jönn be. izlések és pofonok :-) maradjunk annél, hogy 1x személyes prezentálom a két navira használt hardvert és szoftvert. te meg meghozod magadban a dőntést, hogy melyik a számodra szimpatikusabb eszköz.
Cselentano2006-11-28 22:49:31 // 1202
Figyelek, de TE még mindig nem figyeltél! Fura? Kinek mi a fura? :-) MEgitn ismétlem magam, mint a megakadt magnó: olvasd végig és gondolod végig amit írtam, és értelmezd! Ha gondolod segítek! Személyeskedés? Bocsi kis érzékeny lelkű alfás,de ki furázott le kit? Talán megint csak azt mondom olvass, értelmezz, mielőtt írsz. Azt is leírtam, hogy zárjuk le. Ne pazarold az időm. Öt perc? Bocsi, hogy nem ülők a gép előtt és azonnal írok. Olvasd el azt is, hogy ezért nem szeretem a fórumos kommunikációt mert félreérthető, Te azt érted amit akarsz. Megint csak ismételni tudom magam olvas és láss is. Fikáztam a PDA-kat? Szerintem nem! De tudod mit az összes egy kalap xar. Így jobb? Legyen igazad. Még mindig nem érted a lényeget, OLVASD vissza honnan és miért indult a hozzászólásom, utánna reagálj. Navigációs kütyükről beszélgetünk. Innen jött a pro-kontra. PDa-n a navi csak egy funkció, nem cél hardver, de biztos rosszul tudom ezt is. Bocsi tudatlan vagytok. Jobb alternatíva? Kb. 2x leírtam, típust és árat is. De ezt sem olvastad, ezért megteszem csak neked: Garmin StreetPilot C510 Hu 69.900.- ft -5% kedv. Leírtam, hogy nem áll szándékomban sem veled sem mással vitatkozni, felesleges idő és energia pazarolás. Normális reagálásokra normális hangnemben szívesen beszélgetek bárkivel. Meghalgatom az érveket és ha számomra meggyőzőek elfogadom. De eddig idáig nem jutottunk el. Megint csak leírom nincs sajnos időm egésznap itt ülni és válaszolgatni. A témát már nemegyszer kiveséztük. Visszakell olvasni. Ezért voltak a rövid válaszok. Párszor elmondtam a véleményemet, tapasztalatomat. De nem vagyunk egyformák és nem is áll szándékomban senkit sem elforgatni az egyik írányba sem. Írtam mindkét eszköz mellett és ellen is, megint csak ismétlem magam: láss. Igen csak az az ember vagyok: CSAK Ilyen beszélgetés mellett nem is szeretnék más lenni: CSAK uí: elküldtelek? biztos? és fura is vagyok :-)) Igen nem vagyunk olyan viszonyban, hogy ezt magamnak megengedhessem. Térdre is borulok gyorsan. :-)) így jobb? lejöhetek erre a szintre... Megintcsak megkérlek olvasd végig a kis írományaimat és, hogy mit reagáltál rá, és erre hogyan reagáltam. Majd gondoldo végig.Bár valszeg hibátlan vagy, mint én is. :-)) További kellemes estét! Részemről véglegesen lezárva ez az időpocsékoló "beszélgetés"
mesa2006-11-28 21:24:45 // 1201
Pedig ez a két gyártó gyártja a PDA/MDA-k 85 %-át, vagy 13 márkanév alatt -nem is sejted milyen-, általában nevesebbnek tartott márkák beszállítói :-)))
mesa2006-11-28 21:17:10 // 1200
Köszi a lehetőséget, de 3 ajtós kocsik nem érdekelnek, még ingyen sem! :-)))))))))
mesa2006-11-28 21:13:40 // 1199
Figyelj, elég fura ember vagy te ! Mielőtt tovább folytatnád a személyeskedésed elárulom, te fikáztad itt a PDA-kat, aztán ha valaki pontokba szedve kifejti, szerinte miért jobb egy PDA, akkor azt úgy veszed, hogy a személyed ellen irányuló támadás! Nem érdekes, de ha az az ember vagy aki öt perc hallgatás után üt, akkor inkább fejezzük be ezt a témát !!! Még mindig nem érted. Leragadsz a pálcánál. Csak navigáció szintjén beszéljük a témát, sehol nem kell pálca !!! Persze, ha át akarsz nevezni egy jpg-et az oprendszeren, és közé akarsz szúrni, akkor jobb a pálca, de egy navi összehasonlításban a használat során soha, sehol nem kell a pálca. Na szóval, a te rövid érved : "akinek viszont csak navi kell, annak van jobb alternativa...." Tudod, a ~320 soros :) válaszaidból csak az egyetlen lényeges információ hiányzik : - mit jelent szerinted, a te értelmezésedben az, hogy jobb alternatíva ? Mivel ezt nem fejted ki, nehéz bármiféle vitát folytatni veled! Ahogy olvastam más is kérdezett tőled, hogy ugyan miben jobb, a rövid válaszod az volt, hogy mindkettőnek vannak előnyei ill. hátrányai. Egy ilyen válasz bármilyen összehasonlításra ráhúzható, tehát érdemben nem visz előrébb ebben a témakörben senkit! :))) Szóval, ha mégis tudsz nyugodtan válaszolni, akkor még visszatérek ide hogy elolvassam, szerinted miért jobb alternatíva az, amit kínálsz! ;) De ha nem, akkor megértem, hogy te az az ember vagy aki szerint "csak" ... :D ui: és megkérlek ne küldjél te engem sehova! Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy ezt magadnak megengedd.
Xixo2006-11-28 17:59:15 // 1198
Vagy 70 alatt!! :))
Xixo2006-11-28 17:58:59 // 1197
PDA-t tudnátok nekem ajánlani? Lehetőleg ne a legdrágábbat, olyan 70 körül, ha van...
vipex2006-11-28 17:05:49 // 1196
koszi szepen se Igo-m se Nuvi-m nincs :-) na jo Igo-t mar hasznaltam de megejtjuk ha lehet
Cselentano2006-11-28 12:14:43 // 1195
ha gondolod szánok rád egy kis időt ha nálad van egy iGO és viszem a nüvit megnézni de tudok hozni iGo-t is, elkérek egyet most tényleg lépnem kell.
Cselentano2006-11-28 12:13:30 // 1194
bocsi. folyt.köv. itt ténylegesen az op.rendszerben van a különbség elvileg ez egy célhardver lenne számomra meg amin windows ce fut, az már nemcsak navi azonkivül meg a hardver tök8, a lényeg, hogy minőség legyen és ne essen szét, jó a külcsin is fontos de ebből a szempontból, megint elfogult vagyok egy nüvi jobban tecc, mint egy mio :-) de hazabeszélek :-) Miben jobb egy garmin mint egy igo-s mio ??? ez jó kérdés, itt szerintem megint pro-kontra, mindkét készüléknél felhozható pozítiv és adott esetben negatív érvek is. Ha a szoftverről beszélünk, akkor a térkép alap ugyanaz: Európa esetén - Tele Atlas Magyarország esetén: TopMap (amiben a garmin forgalmazó NaviGate Kft. résztulajdonos+ Topolisz Kft., Cartographia Kft.) NaviGuide Magyarország térkép pár évvel előbb volt mint az iGO az iGO megvette az térképet, az adatbázist és megcsinálta hozzá a szoftvert, ami Windows CE alatt fut. Biztos van már másik Op.rendszer is amit támogat ennek nem néztem utánna. POI-kat mindkét térképhez fel lehet tölteni. Trafipax helyeket is. Én pl. a hétvégi tapasztalat alapján felraktam az M1-es dobozokat. előtt csipog és jelezz a nüvi :-) de ezt az iGO is meg tudja csinálni. TMC vevőt támogató készülék 100e. ft-os árkategóriában van. StreetPilot c510 Deluxe (Eu.-s + Mo. térkép + TMC vevő) itthon hivatalosan számlásan, garival -5% kedvezmény. Garmin lefedetséget gondolom megválaszoltam pár sorral feljebb, de erről jópár fórumon is van tapasztalat leírva. És megint csak hazabeszélnék :-) Igen a Garmin-hoz is van Horvátország térkép. Du. folyt.köv mert közben mennem kell :-)))
vipex2006-11-28 11:26:40 // 1193
Fogalmazhatnak ugy is mit kapok 90eFT vagy ha jol lattam 120 otthon ugyan az hogy az othhoni arakhoz hasonlitsam. Mennyi egy NAVU europa terkeppel amiben van magyarorszag es horvatorszag is
vipex2006-11-28 11:24:43 // 1192
FS a masodik legnagyobb notebook gyarto(tato) a vilagon mostmar
vipex2006-11-28 11:23:44 // 1191
OK mindegy minek nevezzuk mindkettonek van op rendszere az egyik CE a masik meg nem tudom mi de ha bekapcsoljuk mindketto ugyan ugy nez ki nagy gombok :-) de ha ossze hasonlitom egy Navu-vel pro kontra mi a velemenyed?
Cselentano2006-11-28 11:18:58 // 1190
szai vipex :-) igen, létezik PNA vagyis personal navigation assistant, ami egy célhardver, pl. garmin készüléket is nevezhetjük annak. Az általd felhozott mio C sorozaton ugyaúgy windows Ce fut, ezért inkább egy butitott PDA-nak nevezném.
Louis2006-11-28 11:11:21 // 1189
Nekünk nagyon sok gondunk volt az FS termékekkel, főleg monitor és notebookkal. Nem egy önálló gyártó cég. Csak forgalmazó (volt?).
vipex2006-11-28 11:08:18 // 1188
JaJa Mi bajod a FS-el nekem notebookom van es bagyon nagyon meg vagyok elegedve radasul azert a neve biztatobb mint egy HTC vagy ETEN en ezektol nagyon fazom
Louis2006-11-28 11:01:46 // 1187
Szia Vipex! Rég találkoztunk :) Én FS készüléket akkor se vennék, ha egy stadion rendőr bíztatna :)) De a 3G elterjedése Magyarországon még elég gyér, főleg vidéken.
vipex2006-11-28 10:53:26 // 1186
Louis, a Fujitsu-Siemens T830 mar kb 2 honapja lehet kapni ezeken felul meg UMTS is van benne. En nezefettem de nem tudom hogy igazan kell-e
Louis2006-11-28 10:46:38 // 1185
Sziasztok! Azoknak akik szeretik a sokoldalú készüléket, akkor megjelenik december közepén Magyarországon az Eten M700. Ez az egyetlen PDA+GPS+GSM+fényképező készülék Wifivel és qwerty! billentyűzettel. Az ára 169.900,- Ft előrendelésben. (most egy kicsit sajnálom, hogy megvettem már a G500+ot :(( ) A GPS vs. PDA témához nem akarok érdemben hozzászolni, mert elfogult vagyok a saját készülékemmel szemben. De aki nem akar ennyi sok funkciót egyben kezelni, az ne ilyet vegyen. Nekem fagyásom még sose volt, az iGO hibátlanul működik. Ui: Egy kis PPC program és film gyűjtemény. Itt lehet mindenfélét letölteni, közte az iGO 2006 magyarországi utolsó októberi frissítését is.
vipex2006-11-28 10:15:19 // 1184
Cselentano, nem nagyon akarok beleszolni sot erdekel a tema, de ti mindig PDA-rol beszeltek, de pld lehetne PNA-krol is szo sot ha azt nezem a Garmin Nuvi is PNA mint pld a Mio C210 C310 C710 ebben a vonatkozasban a kulonbseg gyakorlatilag az OP rendszer es a Navi program nem? Szoval mivel jobb egy Garmin mint egy IGO-s Mio Lehet pld trafipax informaciokat feltolteni? Sajat POI-kat vagy mas altal hasznaltakat feltolteni? Melyik arkategoriaban van mar TCM? Ami konkretan erdekel hogy pld a C710 amit Londonban kb 90eFt -nek megfelelo penzertmegvenni ( teljes EU terkeppel hivatalosan ) milyen Garmin vetelytarsa van? Milyen a Gramin lefedetsege Magyarorszagon Igo-val osszehasonlitva? ill Van-e Horvatorszag terkep ( a C710 ben van alaparon )? Ena sajat tapasztalatbol csak az tudom leszurni hogy a C710-nek sokkal szebb a grafikaja meg hogy elvileg IGO a program bar ok nem igy hivjak de itthin lehet magyaritani de mondj valami ellenvelemenyt :-)
Cselentano2006-11-28 08:24:47 // 1182
ha nem sértődsz meg, ezt már nem fogom a véleményemet neked mint szakmabelinek kifejteni nincs rá időm de ha nagyon szeretnéd később megteszem az érveiddel most sem értek egyet de erről beszélgess el az iGO készítőivel holnaptól lopd el a kocsimat is nyugodtan, hiszen kint áll az utcán, használhatod :-)) na tényleg mentem, dolgom van
Cselentano2006-11-28 08:21:34 // 1181
na innen látszik, hogy nem értelmezed amit leírtam, hanem csak a kötekedést láttod benne de kötekedj nyugodtan, ha ettől okosabbnak és boldogabbnak érzed magad itt ez mindig is meglesz az írott fórum miatt nem értesz, de nem is kell a leírt véleményem nem neked szólt, aki ezek szerint egy profi felhasználó., és mindenféle pda-hoz navihoz ért igazad van messze elmaradtam a pda felhasználásából, mivel kb. 2-3 éve nem használom, mert mégegyszer HANGSÚLYOZOM: SZÁMOMRA FELESLEGES, nincs rá szükségem és megint csak mégegyszer a te kedvedért leírom egyszerűen: megfogalmaztam az én véleményemet pro-kontra a pda vs. navikról azoknak akik nem használtak még olvasd végig, ülepísd aztán mivel erre neked nincs szükséged sétálj tovább használj továbbra is pda-t, amire akarod senki nem akart meggyőzni, hogy dobd ki, xar és arról sem, hogy csak egy garmin nüvivel van élet de azért reagálnék az okoskodásodra, mert valahogy ez annak jött le mégha nem is annak szántad: - pda pláca az minek? kérdem én nem kell semmihez használnod a 2,8" -os kijelző esetén? igen használtam, írtam is és megint csak nem a szoftverrel van a bajom (olvasd vissza) csukott szem? ezt azért vitatnám :-))) kerékpározás - na pl. ez az amire nem egy pda való de mindenki arra használja amire szeretné én nem tenném - kifagyás, magyarítás na ne mond, hogy nem találkoztál még vele de biztos így van sajnos nekem volt hozzá tapasztalatom és biztos itt is csak a hardver volt a hibás, nem is állítottam, hogy az iGO xar hanem megint leírom a pda egyszerre több progi is fut, pl. az op.rendszer azért tudok jópár pda-t mondani amihez nem jár az op.rendszer magyarítás igen tudom, hogy magyar a felhasználói felület és a hang az iGO-ban ezt nem is vitattam Tény a számtech nyelve az angol, itthon szerintem minden felhasználó, akárcsak felhasználói szinten is beszél angolul? szerintem sokan szeretnének használni valamit ami ért az anyanyelvükön, ezért ne használják? aki nem beszél angolul, avagy nem ért az hűlye? és semmit se használjon? akkor minek a Magyar nyelv? - azt se mond, hogy a pda-hoz soha nem volt szükséged egy pc-re? igen mindenhez kell, de nem mindegy, hogy mennyi annak írtam a garmint aki nem tud feltelepíteni egy programot, nem a profiknak tehát megintcsak nem értem a hozzászólásod lényegét hozzáteszem nem is akarom csak a tisztánlátás miatt reagálok, hátha most végig olvasod és értelmezed, nem csak kiragadsz valamit, és beírsz rá egy reakciót ami erősen félreérthető az egyszerűbbhűly enemangolulbeszélőfelhasználónak. Adj oda egy átlag nyugdíjasnak egy pda-t + pc-t programozni, és mindezt angolul :-) - tok? legtöbb eset, az mi? 5-1-2? forgalamzol pda-kat? megszoktad nézni, hogy mi van a dobozban? pl. a nüvi használható mp3 lejátszónak, képnézegetőnek, sőt BT-os telefonkihangosítónak, szótárnak, tolmács készüléknek de megint csak azt mondom FELESLEGES ! egy naviról beszélünk a pda esetén is, akkor meg mi a faxnak? akinek mindenféle felhasználásra kell az vegyen pda-t ezt írtam, olvastad? akkor meg minek ez a hozzászólás, na mindegy oda jutok folyamatosan ahonnan indultunk, az egész hozzászólás felseleges de legalább kiírtam magamból az indulatot az emberi hűlyeség miatt Ez a te problemed, hogy nincs rá 180e. ft-od? Nem kell mindjárt a legdrágább, gondolom pda-ból sem azt használsz. van 69e.-ért is, de senki sem kötelez, hogy vegyél. Ne is dobj ki, a pda ingyen van :-) Tény a technika elavult mindenki dobja ki a naviját, a repcsikből is és tegyünk be egy PDA-t :-) Holnaptól nem repülők :-) Ne is szeresd :-) űés telefont se használj, histzen azt is mindenki itthon angolul használj, és különben is a nokia a király :-))) na megint csak ismélem magam, nem kell reagálni, ha csak ilyen szinten tudunk beszélgetni mert erre se időm, se energiám lezártam a vitát
Stee1462006-11-28 08:01:18 // 1180
Hi! A StreetPilot c510 kapott szoftverhez időnként van frissítés(térkép)?
mesa2006-11-28 01:20:02 // 1179
Az utolsó hozzászólásodhoz nem mint érintett, hanem mint szakmabeli válaszolok: Nem az eladott szoftver árából él meg a térképszoftver fejlesztője, hanem azoknak a cégeknek a pénzéből, akik fizetnek azért, hogy a térképeken fel legyenek tüntetve a benzinkútjaik, az éttermeik, a boltjaik, a hipermarketjük stb. Ha a fejlesztőcég jól végzi munkáját, egy idő után adhatja akár grátisz is a programot -vagy mondjuk a tárolóeszköz anyagáráért, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnak se legyen hozzá egy szava sem ! :) A kereskedelmi tévék, rádiók, elektronikus média sem "tévé adó"-ból, előfizetési díjból élnek meg, hanem a reklámból !!! Még valami! Egy szoftver piacra vezetésekor számolni kell a sikerességével. Hatványozottan igaz, hogy sikeres fogadtatás után megnövekedik az illegális másolatok aránya. Ezt egy szinten be kell tervezni, ugyanis a további értékesítések növeléséhez elengedhetetlen a nagyobb számú pozitív felhasználói visszajelzés. Azt pedig önzetlenűl leginkább onnan lehet várni, akik tulajdonképpen nem áldoztak anyagiakban a használatáért! Remélem érted : ez is reklám, maga a termék reklámja. "Ne a telefon akarjon okos lenni, elég ha a számítógép képes telefonálni!" ;)
mesa2006-11-28 01:05:25 // 1178
- PDA, pálca ? Az meg minek ? :D Hanggal vezérlem. Bemondom a drágámnak, hogy "ájgo" és már indítja is. Az iGO képernyője pedig újjbegyre lett optimalizálva. Simán használható, nem kevésbé, mint egy gyári "eccerű" navi. Pedig én csak egy 2,8"-en használom ;) - iGO indítás újjbeggyel :ha használtál iGO-t, akkor tudod, hogy a Today screenen el tud különíteni 1/4 részt, ahová a legtermettebb kőműves újjbegye is csukott szemmel betalál, kerékpározás közben is akár ! - kifagy, magyarítás : nem fagy ki! magyarítás meg minek ? az iGO magyar, de hisz tudod ;) Az oprendszerhez ingyé' adják, de jobb mellőzni. A számtech kultúra nyelve az angol. - elengedhetetlen hozzá egy pc alapú számítógép + valamilyen felhasználói ismeret : mihez nem manapság ??? Aki nem tud feltelepíteni egy programot (csak el kell indítani Activesync mellett), az ne akarjon pédéázni. Az menjen mittomén, autószerelőnek :)) - tisztelet a kivételnek :) (Nyugdíjas klubban is láttam már néniket nyolcvan felett chatelni ;)) -pda-khoz legtöbb esetben adnak tokot, sőt sztereo fejhallgató headsettet is. Garminhoz jár ? -MP3 lejátszónak használható ? -telefonálni lehet vele ? -ébresztést beállítani ? -Todo listát használni ? -word, excel, pda doksit szerkeszteni ? -internetezni ? -msn-ezni ? -icq-zni ? -fotózni ? -filmet lejátszani ? -hangot (dB) mérni (pl. kipufogóversenyen ?) :)) -tv-t, videot, HiFi-t távirányítani ? -idegen életformákat felkutatni ? :) és még soroljam ??? :D Megnéztem. Ami jobban tetszene, az rögtön ~180e. De a csúnyábbik is 99e :P Garmin. Ennyi pénzt kidobni csak azért, hogy ne kelljen hajtogatni a térképet ... A navik kora a VHS-sel együtt lejárt! Sosem szerettem a buta eszközöket. Telefont sem használok ;)
Cselentano2006-11-27 22:51:41 // 1177
mielőtt valaki azt hiszi, hogy full pda ellenes vagyok nem vagyok, csak éppen mint navigációs eszköz számomra felesleges, bonyolult, macerás, stb. annak jó aki másra is használja nem csak navinak akinek viszont csak navi kell, annak van jobb alternativa.... a másik tényező pedig az ár, de ezt már kitárgyaltam azt is, hogy az iGO fel van törve, a garmin nincs Te mint feltört térképet használó felhasználó hogyan járulsz hozzá ahhoz a térképhez amit használsz ? Hogy vársz el bármit is ? Itt kezdődnek a különbségek. Röviden ennyi, nem akarok vitát nyitni. Zártam. (ez mindenkinek szólt aki feltört iGO-t használ, aki megvette legálisan azzal szívesen vitázok) :-)
Cselentano2006-11-27 22:45:33 // 1176
akkor vitatkozzunk :-))) oké, érintőképernyő pda - pálca , nagyon jó esetben ujjbegy navi - ujjbegy (nincs szükség pálcára) a pda-nál használatra, nem csak az iGO használatra kell gondolni, valahogy el kell indítanod, fel kell telepítened, beállítani, kifagy, magyarítás, stb., soroljam?? tehát elengedhetetlen hozzá egy pc alapú számítógép + valamilyen felhasználói ismeret kicsit olvasd vissza a hozzászólásomat, nem az iGO-t fikáztam le, mint szoftvert, hanem a hardver részt, mint pda-t.... csak egy kérdés, használtál már gyakorlatban mondjuk egy garmin nüvi-t? szóval tényleg szerintem előbb tapasztalj, aztán vitatkozz :-) pro-kontra de vitatkozni lehet, csak nem érdemes :-))) nézz fel a garmin oldalára, és nézd meg a Streetpilot 3xx-5xx sorozat, illetve a nüvi sorozat méreteit - hordozható :-) nem csak autóban, akár kézben/zsebben :-) avagy a gyári bőr tokban tényleg a pda-khoz adnak alapban tokot? :-) (jó van amihez igen)
Halesz2006-11-27 19:20:19 // 1175
A Garmint is magaddal viheted! :)
mesa2006-11-27 18:59:54 // 1174
Az 1. ponttal vitatkoznék, két okból : -"A kezelhetőség, egyszerűség! Ebből a szempontból a csak navi messze elviszi a pálmát" höhö. iGO 2006. Többet nem is mondok, csak még annyit érintőképernyő... -Tomtom szoftvere PDA-ra is installálható. De még mindig annyit mondok iGO 2006 ;-) Még valamit hozzátennék a PDA-s navi előnyeihez : - magaddal viheted a zsebedben, bárhová mész - akár gyalog.
Cselentano2006-11-27 16:34:05 // 1173
na akkor megint egy kis szöszenet navi ügyben, a most kezdőknek: kezdjük a legelején: szerintem két fő szempont van: 1. mire akarom használni a készüléket (csak navi, vagy pda is) 2. mennyi pénzem van 1. pont szerintem értelemszerű, ha kell a pda funkció, bővebben:mi az a pda? ha nem kell, akkor vagy Garmin, Tomtom, Magellan, Navman, stb. vagy egyéb csak navigációs eszköz jöhet szóba. Itt még azért egy dolgot kihangsúlyoznék: A kezelhetőség, egyszerűség! Ebből a szempontból a csak navi messze elviszi a pálmát. Ez az egyik fő előnye. 2. pont: pénz na itt már azért jöhetnek pro-kontra érvek: melyik olcsóbb, mihez mi kell. Kezdjük a PDA-kal: Általában egy PDA ami tartalmaz egy beépített GPS vevőt már kb. 50e. ft-ból megvásárolható. Ehhez ugye kell egy navigációs szoftver + egy memóriakártya ( kb. 5e. ft.). A szoftver már más kérdés, nálunk Mo.-on a piacvezető az iGo. Kellemes kinézetű, telerakták mindenféle csicsával, elég sokrétű tudása van, aki használja az tökéletesen elégedet vele. Szerintem is egy nagyon jó szoftver. Kell még egy szivargyújtókábel, ha nincs benne a gyári csomagban, márpedig nem mindegyik pda-hoz jár alapban. + Szükséged lesz egy tartóra a kocsiban való elhelyezésre, 3,5e.-15e. ft. És itt visszakanyarodnék a térkép szoftverhez: Kezdjük hivatalos árakat: iGO 2006 Magyarország térkép 22.900.- iGO 2006 Európa térkép 59.800.- mint tudjuk az internet terjedése révén ez megúszható (viszont ebben nem tudok segíteni, mivel nem iGO-zok) Tehát egy pda-s navi min. 65e.-70e. ft.. és akkor ez még egy alsó kategória. Folyt.köv. az általam magasztalt Garmin navigációval: minden ami garmin itthon Kezdjük az árérzékeny vevőknek egy ajánlattal: StreetPilot c510 Hungary 69.990.- 5% extra kedvezmény ez egy tökéletes gépjármű navigáció Magyarország térképpel + bőr tok + szivargyújtókábel, stb., Br. ár, garancia, minden hivatalos Ennyiért hivatalosan min. ugyanilyen tudású- felszereltségű navigációs pda-t nem kapsz. Ezért a pénzért kapsz egy olyan készüléket ami a lehető legegyszerűbben kezelhetsz, semmi bonyolítás. Bekapcsolod és használhatód is. "Hátrány": - nincsenek pda funkciók :-) - csak a hozzá vásárolt térképpel megy, nincs feltört térkép, tehát meg kell venni. Ezt azért írtam így be, mert mindenki mindent a lehető legolcsóbban szeretne megúszni, amivel egyet is értek, de ugyanakkor mindenki elvárja, hogy még a budi is rajta legyen a térképen, az viszont pénzbe kerül, sok-sok pénzbe. Pénz meg csak akkor van ha minnél többen megveszik a térképet. Röviden ennyi, most mennem kell, ha lesznek kérdések szívesen válaszolok rá.
Gabriel2006-11-25 20:31:05 // 1172
jóvanna értitek mit akartam mondani... nem ő navigál :-))))))
Xixo2006-11-24 19:41:21 // 1171
Az ósanos újságban láttam Lazer GP-75-ös navit magyar térképpel 50pénzért!! Arról mit lehet tudni?? Milyen lehet ennyi pénzért??
Xixo2006-11-24 19:38:52 // 1170
Ezek engem is érdekelnének!!
Stee1462006-11-23 05:50:21 // 1169
Ezt cuccot már én is nézegettem. Mit kell tudni róla? Lehet ehhez + térképet okosban szerezni vagy csak gyárival megy? Utólagos frissítés van ? Pl. egy IGO-hoz (vagy Destinatorhoz) képest mennyire használható? Bocs a sok kérdésért de eddig csak pda-s navi-val volt dolgom.
Bg.2006-11-22 23:56:36 // 1168
Egy kicsit tovább jutottam. Volt egy április IGO2006. Ez remekül működött. Letöltöm hozzá az ingyenes frissítést. Ekkor hogy, hogy nem IGO licensz kódot kér. A régi kód beírásásra nework error hibát ad. Itt elakadok.
Bg.2006-11-22 23:54:28 // 1167
Köszönet!
mesa2006-11-22 23:14:55 // 1166
Júniusi.
BFMSE2006-11-22 22:32:24 // 1165
"A fenéket a műhold egy gyökér szerkezet..." Hat azert van rajta atom ora meg ilyen egyeb finomsagok, nem olyan gyoker az... :)))
Bg.2006-11-22 21:38:40 // 1164
IGO fehasználók! A frissítés után a kártya újból regisztrációt kér. Mivel nem írtam fel előtte, így a régi kódot nem tudom. Tud valaki segíteni?
Ferke2006-11-21 19:58:58 // 1163
Egy úr(nő) az űrből???:)))
Xixo2006-11-21 00:16:17 // 1162
Igazából persze: köszi!!
Xixo2006-11-21 00:15:54 // 1161
Vazze, én is azt hittem hogy a mű hód beszél a gépből!! Így már nem is kell!!! :-)))
Bg.2006-11-20 21:50:04 // 1160
Szerintetek mikori a legfrissebb IGO Europa - az enyém 06 áprilisi? Olyan gyorsan építik a kereszeteződéseket (az M6 egyátalán nincs rajta, a 6-oson Pécsig leglaább 5 új körforgalom van), de más felé is változik az ábra. Vagy már várjam ki a csáknorisz hidat is?
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak