Koncertek AlfaCityben

2012-05-10  Alfa Amore
Három kezdő zenekar és egy DJ gondoskodik majd a jó hangulatról június 2-án AlfaCityben. Bemutatjuk őket!
Hírek >> 2012  

DJ Titzkrisztián – egész nap

A kellemes, lazulós háttérzenéről a veszprémi Titz Krisztián gondoskodik majd AlfaCityben. Krisztián a '90-es évek óta aktív lemezlovas, számtalan klubban és fesztiválon megfordult már. Krisztián igyekszik mindenki kedvenc zenéjét megtalálni a nap folyamán, persze ez hatalmas kihívás lesz számára. Elsősorban a a külföldi és magyar underground között keresgél, nu jazz, funk, breaekbeat, reggae, hiphop, rock, drum&bass.

Üvegolyó – tervezett kezdés 14h

A zenekart 2011 nyarán alapította a két pengetőhangszeres, azóta hattagúra hízott a formáció. Az öt fiúból és egy lányból álló banda kizárólag saját dalokat ír és ad elő. Stílusuk jelenleg a ska-funky-alternatív vonalon mozog, céljük a formabontás.

Shut Up! – tervezett kezdés 15h

A 16-17 évesekből álló fiatal banda a határon túlról, a szlovákiai Somorjáról érkezik AlfaCitybe. Tavaly is itt lettek volna, de fellépésüket elmosta az eső. A zenekar ötlete a basszusgitáros, Tomi fejéből pattant ki, még 2009-ben. Elvállalt egy koncertet, próbák és felállás nélkül, majd a koncert előtt összerakta a bandát. A zenekar természetesen azonnal fel is oszlott, de a tagok annyira megkedvelték egymást, hogy azonnal kerestek egy énekest és nekiálltak a hosszú távú együttműködésnek. A formációhoz csatlakozott később Kitty mellé Robi is, szintén énekesként. A zenekar 2012-ben megnyert egy nagyon nívós tehetségkutató versenyt, és egyre több koncerten lép fel. Érdekesség, hogy a zenekar gitárosa az a Joe, aki a Storyumban dobol.
A Shut Up! Facebook oldala

Storyum – tervezett kezdés 16h

A zenekar 2010-ben alakult, majd még abban az évben megjelent Magyarországon az első, Insomnia című albumuk. A zenekert a dobos, Joe alapította, de még a kezdetekkor megtalálta Dodit, valamint Gilát, így magát a Storyumot már ők hárman hozták létre. Bár az első albumon a női ének a domináns, a zenekar nem tartalmaz női tagokat. Az Insomnia 2011-ben felkeltette egy angliai kiadó figyelmét is, ennek köszönhetően 2012 januárjában a lemez világszerte is megjelent. A zenekar stílusát tekintve nagyon nehezen behatárolható, egy koncerten azonban modern rockként volt meghirdetve, amely rajta is maradt a bandán. Külföldön már teltházas koncertjeik vannak, Magyarországon még csak most kezdik felfedezni őket. Legutóbb az A38 Hajón léptek fel.
A Storyum Facebook oldala

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Zenebutik

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kazes☻2024-04-17 23:25:32 // 39364
GT Ɨ|ѯ2024-04-17 08:15:51 // 39362