Továbbra is jól fogy a Tonale Európában

2024-07-27  Alfa Amore
Megérkeztek az első féléves eladási adatok. Továbbra is a Tonale fogy a legjobban az Alfák közül, de visszaestek az eladások a tavalyi év azonos időszakához képest.
Hírek >> 2024  

Földes Péter írása. 

Európai eladások

Az Alfa Romeo eladási eredményei 2024 első félévében kis mértékben romlottak az előző év ezen időszakához képest Európában. A Tonale második negyedévben számottevő csökkenést mutatott, így féléves szinten 13%-al kevesebb fogyott, mint tavaly. A Giulia és Stelvio regisztrációi közel azonosak voltak 2023 első félévhez képest.

Az eladott Alfa Romeo modellek közül továbbra is a Tonale a legnépszerűbb, mely az eladások 64%-át tette ki.

A márka 0,44%-os piaci részesedést ért el Európában. A Giulia a saját kategóriájában 9. helyezést ért el, míg a Tonale a 10. helyre csúszott vissza. A Stelvio továbbra sem fért bele az első 10-be a sűrű mezőny miatt.

Észak-Amerikai ealdások

Észak-Amerikában a 2024 első féléves adatok alapján a Giulia és Stelvio modellek eladásai Európához képest nagyobb mértékben csökkentek. A Tonale 2023. évközi bevezetése miatt pozitív eredményt ért el idén, 1615 darabot értékesítettek. Emellett a testvérmodelljéből a Dodge Hornetből 11.718 darab fogyott ugyanezen időszak alatt, tehát beigazolódtak azok a félelmeink, hogy az olcsóbb Dodge-változat jobban fog fogyni Amerikában...

2023-ban 9314 Hornetet adtak el, Tonaléból pedig számításaink szerint 2298 darabot. Ez azért ilyen kevés, mert valamikor ősszel kezdték csak a Tonale forgalmazását Észak-Amerikában.

Nézd meg az ezzel kapcsolatos Backstage adásunkat:

 

Visszatérve a számokra: Europában 24.930, míg Észak-Amerikában 4779 darab autó talált gazdára az olasz márkából.

A Juniorról továbbra sem érkeztek még eredmények. Remélhetőleg az első darabok a 3. negyedévben már a vevőkhöz kerülnek. Mivel egyből elérhető belőle e elérhető a BEV- és MHEV-verzió, várhatóan jobban startol, mint ahogy a Jeep Avenger és Fiat 600 teljesített.

A 2024 első féléves eredmények a diagrammok nyelvén:


 




 

 

 

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Tonale