Genf 09 - Cravero: ezt is tudja az Alfa

2009-03-03  Teddy
A MiTo GTA tökéletes példája annak, hogy mire képes az Alfa Romeo, ha felhasználja minden technikai tudását - mondta Sergio Cravero, az Alfa Romeo elnöke genfi sajtótájékoztatóján.
Hírek >> 2009  

Teddy jelenti a Genfi Autószalonról:

Cravero szerint a MiTo GTA prototípusának megalkotásánál nem csak a csúcstechnika használata, hanem a fogyasztás és a CO2 kibocsátás is fontos szerepet játszott. A technikai fejlesztésekről szólva az elnök hangsúlyozta, hogy az új, 1.75 literes, 240 lóerős turbómotor a legjobb lóerő/liter teljesítményű erőforrás, amit valaha alkottak, hiszen egy literre 137 lóerő jut. Ezzel a MiTo GTA 250 km/h-s végsebességre és 5 másodperces gyorsulásra képes 0-rol 100-ra. Cravero a sajtótájékoztatón azt mondta: az 1.75-ös egy 3 literes motor teljesítményét képes leadni, de egy kompakt motor fogyasztását es CO2 kibocsátását produkálja. A motorban abszolút csúcstechnológia dolgozik; közvetlen benzinbefecskendezés, kétoldali változtatható vezérlés és a DNA rendszer.

"Az Alfa MiTo új piacokat nyit meg előttünk, a fiatal generació piacát. A MiToval lefordítottuk az ő nyelvükre a márka majd' százéves történelmét" - mondta Cravero. Hozzátette, hogy az első pár hónapban 35 ezer megrendelést kaptak a MiTora, a megrendelők fele pedig 30 éven aluli volt.

Kitért arra is, hogy a Fiat szerdán fogja bejelenteni a Multiair rendszerű motorok csatasorba állítását, amely Cravero szerint legalább annyira fontos es innovatív, mint a maga korában a common-rail dízeltechnológia bemutatása volt az Alfa Romeo által. Hangsúlyozta, hogy a konszernen belül az Alfa lesz az első márka, amelyik használni fogja a Multiair technológiát, arra azonban nem tért ki, hogy mely erőforrások lehetnek ezek.

Az Alfa rövidtávú terveivel kapcsolatban szűkszavúan nyilatkozott Sergio Cravero; annyit közölt, hogy áprilistól lehet elérni a 159-hez és a Brerához az 1.8 literes turbómotort, valamint egy 2 literes, 170 lóeros JTDm dízel aggregát is rendelhetővé válik. Utóbbi a 159-ben 7.6 literes közúti fogyasztást és 7.6 másodperces gyorsulást garantál az Alfa középkategóriás limuzinjának.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
MiTo

Az utolsó 3 hozzászólás:

Selmak2024-04-15 12:47:38 // 6832
pl. csomagter vilagitas kapcsolo!

Az kb 5 perc után lekapcsol ha nyitva hagyod.
berobbantam2024-04-13 19:02:43 // 6831
Szia.
Azt írtad több villamos szakinál is volt már.Nekik meg kellett volna találni a baj forrását.Én mérnék egy töltést alapjáraton és fordulaton is.Utána megnézném mennyi áramot vesz fel a kocsi nyuhalmi állapotban.Azt se tudom hogy használod.Nekem anno az 1.4 benzines bravát 3-4 hetente ki kellett vinni a városbol.A rövid utak sok indítózás leszopálta az akkut.Pedig nem ment rajta világítás nem használtam a klímát.Az 56 diesel.A klíma zene tompított nonstop üzembe van.De annak még sincs ilyen nyűgje.Pedig napi 8 km az átlag köröm 5 megállással.Az előző akku majd 4 évig tűrte ezt télen nyáron.Pedig noname volt.
zgi5212024-04-13 17:15:51 // 6830
sztem ez egy vegtelen egyszeru hiba lesz csak
senki nem gondol ra.
pl. csomagter vilagitas kapcsolo!

gyujtas nelkul csekkolni kell a bizti tablat, hogy hol
folyik tovabbra is aram nyugalmi allapotban.

igen, tudom nehez kompetens szakit talalni😳