Beindult a biznisz az Alfánál

2016-02-17  Tedi
Beindult a biznisz az Alfa Romeónál, januárban Európában 14,7 százalékkal több autót adtak el, mint egy évvel korábban. A Giulia gyártása az előszériás darabokkal február 23-án indul.
Hírek >> 2016  

Talán a Giulia körüli nagy felhajtásnak, talán a konjungtúra-indexek emelkedésének, talán az autóvásárlási kedv emelkedésének köszönhetően, de az Alfa Romeo nem várt sikert ért el: 2016 első hónapjában 14,7 százalékkal növelte eladásait Európában az előző év azonos időszakához képest.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) adatai szerint idén januárban a milánói márka 4570 járművet értékesített szemben a tavaly januári 4013-mal. A modellek közül a Giuliettából 25 százalékkal adtak el többet. A statisztikákból az is kiderül, hogy az Alfa eladásainak 60 százalékát az olasz, 40-et pedig az európai piac tesz ki.


Már tesztelik az új Giuliettát és MiTót, amelyek megkapják az új maszkot is.

Mindez nagyon jó hírnek számít a MiTo és a Giulietta ráncfelvarrása előtt, az új modelleket a Giulia alapváltozatával együtt a Genfi Autókiállításon mutatják be, ahonnan az Alfa Amore is élőben jelentkezik.

A hírhez kapcsolódik még, hogy a Quattroruote tudósítása szerint Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler Automobiles vezérigazgatója váratlan látogatást tett Cassinóban, ahol a Giuliákat gyártják majd. A találkozó után bejelentette, hogy az új modell gyártása február 23-án indul az előszériás darabokkal, amelyekből naponta mintegy harmincat gyártanak. A végleges modellek gyártása március 14-én kezdődik meg a Lazio tartománybeli város üzemében. Marchionne azt is megerősítette, hogy 2016-ban csak a Giuliát mutatják be, az SUV premierje a következő év elejére csúszik.

Írta:
Tedi