Mutasd

>> Szerviz2012-09-09

Az akkumulátor megadta magát, már furcsa volt, hogy itthon nehezebben indult a megszokottnál, a közeli városba bementem, ott kb 3X megálltam, de mire negyedjére indulni akartam haza, már nem indult be. Nem akartam nagyobb bajt csinálni, így inkább hazahuzattam magam, feltöltöttem az akksit, de 2 indítás után ismét nem indult be- ez már csere lesz. Épp akciós volt a 45ah-s BOSCH akkumulátor, így azt vettem bele 19500Ftért. Azóta tökéletesen indul. (zárójelben megjegyezném, hogy az előző tulaj csak 45ah tett bele, ami 2006 évjáratú volt, tehát egész sokáig bírta az is)
Ezzel egyidőben a jobb első tompított világításom is kialudt, hiába cseréltem fel a baloldalival, az az égő bal oldalt világított, jobb oldalt nem, gondoltam, hogy nagyobb a baj egy izzócserénél. Elmentem az autóvillamossági szerelőhöz, kimérte, és azt mondta, hogy át kell nézni az egész vezetékelést, mert valószínű, hogy szálszakadt (ez 5-6 órás munka lenne). Mikor meglátta, h milyen égő van benne, azt javasolta, hogy nézzük meg egy "normális" égővel is. Láss csodát, a Bosch égővel világított, és a csatlakozóba is lett áram (pár perccel azelőtt nem volt) Tehát megúsztam egy égőcserével. 3000 Ft 2db Bosch izzó+ munkadíj.
Ha már itt vagyok, gondoltam nézzünk rá a légzsák visszajelzőre is, hogy miért világít már egy ideje. (sajnos az én kkl kábelem nem fér hozzá, csak a motor elektronikához).
3 hibakódot hozott ki: jobb oldali oldallégzsák szakadt csatlakozás, jobb oldali függönylégzsák túl magas feszültség és bal oldali függönylégzsák túl magas feszültség. Hibatörlés után csak egy maradt fent, a bal oldali függönylégzsák hibája. A szerelő azt mondta, hogy kb 2 órás munka lenne széptkapni a kárpitokat, és megkeresni a csatlakozót. Ebbe nem mentem bele, mert időm sem volt rá, és gondoltam először itt utánakérdezek a dolognak, és szerencsére aranytl cartárs blogjában megtaláltam az elméleti megoldást a problémámra, amint lesz időm, megkeresem azokat a csatlakozókat. Még jó hogy nem álltunk neki az utastérben keresni, mert kiderült, hogy a csomagtartó jobb oldalán van mind 2 oldali függönylégzsák csatlakozója.
A kiolvasás 3500Ftba került