Mutasd

>> Esemény2009-04-04

Eljött az idő (0404), mikor már nem mutatott hátralévő napokat a visszaszámláló a www.esztergomi-alfaromeo-talalkozo.hu weboldalon. Reggel még egy gyors porszívózás, műszerfalápolás, szőnyegcsere, rendrakás és indultunk is a felsőgödi Autóspihenőhöz, ahol krecsi cartárs már (mint kiderült rég óta) várt ránk Sprintjével és párjával a J1ben. Rövid üdvözlés és indultunk is tovább, mert Szentendrén pedig Vikking-gel találkoztunk a benzinkúton.

Útközben zene szólt és sütött a nap. Az alfa pedig csak úgy szelte a szerpentineket. Mikor megérkeztünk Esztergomba, leszurkoltuk a belépődíjat, majd mindenki elfoglalta várva várt méltó helyét a Bazilika parkolójában. Az idő nekünk kedvezett. Szó se róla nap végére mindannyian szépen leégtünk. De megérte, mert a találkozó fantasztikusra sikerült. Végre mindenkivel sikerült találkoznom, nem az volt, hogy a több ezer ember között nem találtam senkit. Családias hangulat volt. Volt aki a fűben piknikezett a jó időben és volt aki kolbászt majszolt a büfében. Engedve a csábításnak elszántuk magunkat és felültünk az esztergomi villanyvonatra, amely átmegy a hídon, szomszédainkhoz is. Ezen a napon így már másodjára is voltunk 'odaát'. Először pedig -így utólag már- egy ehetetlen pizzát sikerült kifognunk ebédre, de az éhség nagy úr:) Csak a végén vettük észre, hogy ez nem is olyan jó, mikor már jól lakott gyomorral ültünk az asztalnál.

Mire visszaértünk a kisvonattal a parkolóba, hallottuk, hogy épp az eredményhirdetés zajlik. Először úgy voltam vele, hogy úgysem maradunk le semmiről, hisz sosem szoktam nyerni ilyesmiken ill. hát semmin sem - nem kell rohanni annyira. De a végén valami azt súgta, hogy jó lesz sietni. Mire odaértünk már nagyon a végén járt a tombolahúzás, de végül az én nevem is elhangzott, először nem tudtam mire vélni, de örültem ám ezerrel. A nyereményem egy 5l selénia 5w40 motorolaj, amiről a lenti képek is tanuskodnak.

A képek közül az 5-öst és 7-est Tommi-nak, a 9-est pedig Piritu-nak köszönhetem. A nyeremények átvétele után még mindenkivel váltottunk pár mondatot és a tömeg lassan elindult hazafelé, alfáktól üresen hagyva ismét egy évig a Bazilika parkolóját..


A IX. Esztergomi Alfa Romeo Találkozó hivatalos videója. És egy kép a netről.