Blog >> szinglik

>> EgyébFerko // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-11-18

Sajnos a Szinglik éjszakája című film forgatásán az autó sérüléseket szenvedett, melyek a következők voltak:

- hátsó lökhárító sérülés; kuka lett a régi;
- első lökös karcolás;
- jobb oldali sárvédőn karcolás;
- bal oldali sárvédő széle behorpadt;
- bal oldali spoiler levált.

A hátsó lököst tejes egészében cserélték gyárira. A többi részt megjavították és fényezték, illetve a jobb oldali spoilert visszaragasztották.
Elsőre eléggé durvának tűnt a dolog, de így hogy rendbe rakták az autót azt kell mondjam, hogy nagyobb volt az ijedtség szerencsére. Az autót nem törték össze, csak kisebb sérüléseket okoztak rajta. A fényezés baba lett, szépen mutat az autó. Jó munkát végeztek rajta a Budaörsön található Fiat-Alfa Romeo kereskedés munkatársai. Színeltérésnek nyoma sincs. Debrecenben még kapott egy belső kozmetikát a kicsike, melyet szintén a produkció állt.
A lényeg: továbbra is törésmentesek vagyunk. Kopp-kopp-kopp. :-) No és persze nap nap után szerelembe esek. :-)

Itt (is) szeretném megköszönni a segítséget a Fiat Magyarország két munkatársának Barta Barbarának és Szabó Csabának, akik igen korrektül álltak a dolgokhoz és mindenben a segítségemre voltak. A filmesek helyett Ők égtek előttem, pedig nekik aztán semmi okuk nem volt rá. Mellesleg nem győztek elnézést kérni, melyet szintén nem nekik kellett volna megtenni.
Köszönet továbbá George komának és Warbirunnernak, akik eljöttek velem a FAM-hoz és a segítségemre voltak. Erre (is) iszunk még srácok. :-)

Képeket még nem tudtam csinálni az autóról így csillivilli állapotban, mert a fényképezőm megadta magát. A sérülésekről azért teszek fel pár képet.

>> EgyébFerko // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-10-24

Miután George koma írt egy hsz-t a 156 topicba, hogy egy napfénytetős 156-ost keresnek egy magyar film forgatásához, vettem a bátorságot és jelentkeztem. Az autót megfelelőnek találták, így szerepelt a Szinglik éjszakája című magyar akció-vígjátékban, melyre igen büszke vagyok, hiszen egy ország láthat egy nem mindennapi szépséget a mozikban. Na jóóóóó, talán kicsit elfogult vagyok, de mégiscsak egy Alfa Romeoról van szó; és azt gondolom, hogy mi Alfások tudjuk értékelni a szépet. :-)
A filmet Sas Tamás rendezte és 2010 februárjában vetítették a mozikban. Maga az autó a főszereplő jármű volt és egy taxit "játszott" a filmben. A taxist Scherer Péter alakította, így – gondolom – javarészt Ő vezette az autómat.
Íme néhány fotó a forgatásról. Köszönet érte Dancsok Reginának (remélem kapok még képeket :-D).