Blog >> facebook

Kicsit félrevezető a cím, bevallom. Nem is a fórumozásról akarok írni. Hanem a nagy konkurenciáról... Igen a Facebook-ról. Ami egy tök jó dolog. Azonban van egy csomó dolog amit megfigyeltem és itt most, mint szubjektív véleményt leírok. Mást úgy sem nagyon tehetek.

1. Remek dolog, hogy bármit be lehet írni és egyből egy rakás, hasonló érdeklődésű ember látja azonnal.

2. Temérdek műszaki kérdés ismétlődik rendszeresen. Előfordul, hogy fél órás eltéréssel. Ugyanaz. Ha szólsz az illetőnek, hogy talán ne írassa már le ugyanazt, általában neked ugrik... Egyébként senki nem szól. Ilyen esetekben teljes a közönyösség.

3. Nekem az az érzésem, hogy sokan már el sem hagyják a Facebook-ot. Nem mintha bármi kifogásom lenne Mark Zuckerberg remek találmánya ellen, de mégis...
Számomra érthetetlen, hogy ha valakit valami érdekel, miért nem veszi a fáradtságot, szán rá pár percet és keres rá egy kicsit a klasszikus módon.

4. Idegen nyelv... Az előbbi keresés értelmes kiegészítése, mert bár a Barátunk ügyesen megtalálja az Amorén publikált írásokat, azért a magyar mégsem világnyelv. Németül és angolul sokkal nagyobb az esélye egy-egy témának dedikált topicnak.

5. Magyar nyelv. Katasztrófa. Ennél már csak a "külföldön élő magyarok" kategóriába tartozó csoportok a rosszabbak. Nagybetű, vessző, egy "sz, két "sz", és persze az örökzöld: A -ban/-ben. Ez a kezdet és a vég. Már-már komolyan azt kérdezem, hogy amíg nem figyeltem oda, addig történt-e valamiféle nyelvújítás Magyarországon. Mert ijesztő, hogy mennyien nem tudják (már) a különbséget. A -ban/-ben használata mára már csak kevesek kíváltsága. Oké legyen. De én azt nem értem, hogy az emberek felének nincs érettségije, vagy nem szóltak ezért az ordas nyelvtani hibáért az általános iskolában?

6. Hangnem. Konstruktív szándékkal szólsz valakinek, hogy létezik az Amore és mekkora tudásbázis található itt... Nos, 50% az esélye, hogy elküld valahova. "Neadjálteitttanácsokatnekem".

Egyelőre ennyi. Azt hiszem folytatom még. Sajnos.

Linkek:
10 gyakori helyesírási hiba