2020-07-03

916-os találkozó a Börzsönyben

Az utóbbi években remek kis közösség jött össze az Amore Spideres topikjában. Van egy masszív keménymag, de egy-egy találkozóra mindig jönnek újak is, akikkel nagyon jól érezzük magunkat, autózunk, beszélgetünk.
Események >> 2020  

Zselé beszámolója:

Annyi minden elmaradt – és elmarad - az idén a nyavalyás vírus miatt. Elmaradt a Selénia Rally, amit többen nagyon vártunk, és ugyanez volt a sorsa az idei AlfaCity-nek is. Nem tudom, melyik Spideres mit csinál egy világméretű koronavírus járvány idején, én azért párszor elővettem a kedvencemet, elmentem vele kisebb ügyeket intézni, boltba, dolgozni – aztán leállítás előtt még beleraktam mindig azt a 15-20 kilométert, ami a bemelegedéshez szükséges. Az sem okozott gondot, ha ez az eredeti úti cél többszörösét jelentette :)

A tavasz és a nyár viszont a találkozókról is szól. Az utóbbi években remek kis közösség jött össze az Amore Spideres topikjában. Van egy masszív keménymag, de egy-egy találkozóra mindig jönnek újak is, akikkel nagyon jól érezzük magunkat, autózunk, beszélgetünk. A tavaly őszi balatoni szezonzárónk nagyon jól sikerült, akkor még senki sem gondolta, hogy idén nyárig kell várni a következő közös megmozdulásra (azért a veszély elmúltával voltak, akiknek sikerült kisebb csoportban összejönni).

07.04 volt a kitűzött dátum, egy szombati nap. Sokáig függőben volt, ki ér rá, ki nem, végül pár nappal korábban én és Fornitore megbeszéltük, hogy mindegy hova, de valahova megyünk, akárhányan is leszünk. A javaslat a Börzsönyre esett. Már tavaly meg szerettem volna csinálni ezt a kört, de akkor elmaradt. Végül az aktivitás is megnőtt, és ami nagyon pozitív volt, hogy GTV-sek is jelezték csatlakozási szándékukat. Így egy nagyon jó kis 916-os típustalálkozó lett a dologból.

Szombat reggel találkoztunk Dunakeszin egy benzinkút parkolójában. Egy ezüst GTV – pdenes cartárs - már ott várt minket, majd befutott Forsberg és Fornitore is, végül a fekete GTV is Csontdaráló személyében. A csapat megindult a 2-es úton Szob felé. Vácon nehéz volt átjutni, nagy volt a dugó, utána viszonylag folyamatosan tudtunk haladni. Zebegény után félreálltunk megvitatni, hol kellene az ebédet elfogyasztani. A Google volt a barátunk, és találtunk egy korrekt kis éttermet Márianosztrán. Nem kis jelenséget okoztunk az álmos börzsönyi falu presszója előtt, amikor a Spiderek és GTV-k próbáltak parkolóhelyet keresni :)

Ebéd után Csontdaráló elköszönt, mi pedig nekivágtunk a Börzsöny meghódításának. A célpont Szokolya volt, majd vissza Zebegény felé. Azért az út néhol okozott szívritmuszavart: kátyúk, szűkületek, stb. Ennek ellenére szerintem egy nagyon szép erdei út volt, és nem utolsó sorban árnyas – ami a nyári melegben a Spidereseknek kedvezett. Végül visszatértünk Vácra, kerestünk egy szimpatikus cukrászdát és jókat beszélgettünk. A búcsú után mindenki hazafelé vette az irányt, azonban azt gondolom, a közös Spider és GTV találkozó mindenkinek nagyon tetszett – és nem jön szembe annyi 916-os, hogy érdemes lenne a következőt kihagyni :)

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

Piritu - 1.000.0002020-08-10 21:50:49 // 7581
Nem ezeknek a bevágásoknak kellene helyettesíteni a gyűrű mögötti furatokat?
[k i z z o]2020-08-09 22:24:25 // 7580
A CF2 dugattyúhoz másik HF tömítés kell, (más sürítést ad az a dugó), de összerakható vele, és akkor megvannak az olajfurataid. De a mostani is befúrható.

Az, hogy most miért kezdte el úgy derülne ki, ha szét lenne szedve. De szerintem gyűrű lesz. Gyertyakép még megmondhatja, hogy minden henger eszi e.

Valószínű még nincs olajjal annyira eltelítődve, hogy elég még. Majd ha megevett pár litert füstöl és fújja is...
Piritu - 1.000.0002020-08-09 11:01:47 // 7579
Mindössze azt nem értem hogy 10e km után ugyan ott vagyok mint egy éve. Ennyit bír egy gyűrűgarnitúra? Miért szinte egyik napról a másikra?

Miért nem büdös az autó mint egy éve? Tegnap kerültem vele és nem olajos a kipuff vége mint anno. Lehet hogy ez a Motul olaj szemben a Seleniával rendesen elég a katalizátorban?
Mi van ha CF2-es dugattyú kerül bele? Valahol olvastam hogy a CF2 gyűrűivel rakták össze.