2016-07-09

AlfaCity16: mintegy 1200 Alfa Romeo a Balaton-parton

Történelmi rekord született a tizedik AlfaCityben: mintegy 1200 autó vett részt Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóján és tisztelgett az új Giulia előtt.
Események >> 2016  

Azért írtunk "mintegy 1200" Alfa Romeót, mert egészen pontos számot nem tudunk mondani. A szervezők hivatalosan az 1124-es sorszámot osztották ki utoljára, de utána még érkeztek a rendezvényre, ezért csak megközelítőleg, de azért viszonylag pontosan tudjuk, hogy kicsivel kevesebb, mint 1200 autó volt jelen Zánkán, az Erzsébet tábor területén.

Úgy tűnik, hogy az új helyszínválasztásuk bevált és a strand+jóidő+család és barátok kombó, megspékelve az Alfa Romeo Giulia bemutatásával meghozta azt, amiről korábban álmodni sem mertünk: ezer fölötti autószámot.

Idén sokan egy balatoni hosszú hétvégével kötötték össze AlfaCityt: már csütörtökön is érkeztek alfások Zánkára, pénteken pedig már több mint száz Alfa Romeo parkolt már a rendezvény helyszínén.

A résztvevőket csütörtök estétől egy alfás tagunk, WeldinGrizzly által megálmodott és megépített belépőkapu fogadta, az Alfa-pajzs alakját mintázó vaskapu több héten keresztül készült, és a jelek szerint hatalmas sikere volt, mindenki fotózkodott vele. A vaskapu éjszaka ledekkel volt megvilágítva, sőt még fáklyák is égtek a tetején. Impozáns látvány volt!


Flat Four Photo

Szombaton reggel 10-re terveztünk kapunyitást, de a sok sorban álló alfáson "megkönyörültünk" és már 9 után behajthattak a területre. Az új, zegzugos, és fákkal teli parkot hamar ellepték az autók és az emberek, 11 óra körül már az 500. autó is megérkezett. Nem sokkal 12 után pedig a Petőfi Rádióból ismert hang (és most már arc is) Buda Marci fogadta az alfásokat.

2 óra körül a beléptető pontnál hatalmas üdvrivalgással fogadtuk az ezredik alfást, aki először nem értette mi történik, majd megmutattuk neki a sorszámozott matricát. És innentől sem volt megállás, folyamatosan érkeztek az Alfa Romeók.

Mivel az Alfa Romeo a közelmúltban új logót alkotott, ezért fontosnak éreztük, hogy kiemelt figyelem háruljon erre, ezért jégszobrászunkkal egy Alfa emblémát faragtattunk ki látványos show keretében. Ez a szobor vezette fel az Giulia bemutatónkat.


Fotó: Stoffel Ádám, Stofi

A nap főszereplője a Giulia lett, amelyet évek óta epekedve várnak az Alfások. Ez AlfaCityben is látszott, rengetegen gyűltetek össze a színpad előtt 3 órakor.


Flat Four Photo

Szerencsére egyszerre két csúcsváltozatot, az 510 lóerős QV-t is sikerült Magyarországra elhozni, ami azért is nagyon fontos, mert jelenleg egész Olaszországnak van két reprezentációs célú QV-je. És persze a meseszép Montecarlo-kék 2,2-es dízel Super is ott volt. A szerencsés nyertesek pedig remélhetőleg hamarosan megosztják élményeiket az autóval kapcsolatban, amelyeket a tesztúton szereztek.


Flat Four Photo

Természetesen nem maradhatott el a szokásos tombolasorsolásunk sem, amelyen egy temérdek ajándékot sorsoltunk ki szponzorainknak köszönhetően, majd az Irie Maffia adott koncertet. A nagyon kitartók pedig egy hajnali 4-ig tartó parti bulival fejelhették meg a napot.

Rengetegen érkeztek külföldről, többek között Olaszországból, Szlovákiából, Szerbiából, Lengyelországból, és Horvátországból is. Statisztikáink szerint több mint 4000 ember járt idén AlfaCityben.


Flat Four Photo

Nem szeretnénk megfeledkezni arról sem, hogy a sárkányhajó versenyünkön induló két csapat közül az egyik miért a "Hajrá Pityukoma!" nevet viselte. Dömpi a színpadon mondta el, hogy az Alfa Amore egyik legaktívabb tagja, Pityukoma hasnyálmirigy daganattal került kórházba, kemoterápiát kap, hogy a daganat műthető méretűre apadjon. Emiatt hosszú hónapokra kiesett a munkából, alfás barátai pedig úgy gondolták, segítenek rajta, ezért egy támogatási felhívást tettek közzé. Az ezzel kapcsolatos támogatási felhívást egyelőre az AlfaCity-topicban találod, de hamarosan külön is kiemeljük. Ez a történet is bizonyítja, hogy mekkora közösségi erő a miénk.


Stoffel Ádám, Stofi

Tíz évvel ezelőtt, amikor az AlfaCity brandet kitaláltuk és az esztergomi találkozót így neveztük át, nem gondoltuk volna, hogy mindez lehetséges lehet. Aztán megtörtént: 2010-ben majdnem meglett az ezer, és most, hat évvel később, egy régóta várt és áhított új modell bemutatásának és a Ti lelkesedéseteknek köszönhetően valósággá vált az ezer autós találkozó.

Köszönjük nektek, és már most megígérhetjük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk! Reméljük, hogy a Stelvio is velünk lesz.


Flat Four Photo

AlfaCity17: terveink szerint jövőre is ezen a helyszínen maradunk (az időpont is várhatóan hasonló lesz - csak hogy tudjatok már tervezni), és már most ezer ötletünk van. De várjuk a Ti konkrét javaslataitokat is, hogyan tehetnénk még jobbá a 2017-es AlfaCityt! Írjatok az info@alfaamore.hu címre, "AlfaCity17 ötletek" jeligére. Ígérjük, minden javaslatot át fogunk beszéni, meg fogunk fontolni. Ha valaki konkrét produkcióval szeretne fellépni a színpadunkon, azt is örömmel fogadjuk - a táncbemutatótól kezdve a bmx-triál ugrálásig. Várjuk leveleiteket!

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

LaciR2018-02-24 19:44:40 // 43990
Sikerült.
• 149. Jádiika Alfa 145 1.6boxer
• 150. Axika84 Alfa 155 2.0 TS 8v
• 151. Gegee Giulietta QV
• 152. doki164Q4 164Q4
• 153. Nari 156 CW
• 154. Milanoce 147 1.6 twin spark
• 155. GEORGE Alfa 155 v6
• 156. Willy tető nélkülivel
• 157. szunyiatis Alfa 166 2,4 JTD
• 158. Mate166 159
• 159. LaciR Piroska 159 SW + a párom
Sikeresen feliratkoztál.
Kau2018-02-18 21:40:35 // 43989
Köszi. Látod ezt se tudtuk. Mi is mentünk volna páran. Semmit nem hallottunk róla. Hiába iratkoztunk fel az Amorés sátornál, semmilyen infót nem tudtak adni, hogy mikor lesz.
159 Indigo Gray 2.4 Monster2018-02-18 21:03:16 // 43988
Volt. De csak egy hajónyi emberel nyomtuk