2019-09-21

Drive-In - Főzőverseny és autósmozi

Majdnem 100 Alfa Romeo érkezett az Alfa Amore vadonatúj találkozójára, a Drive-In-re.
Események >> 2019  

Új találkozót kitalálni és szervezni nehéz dolog, mert nagyon sok kockázata van. Mi legyen a koncepció? Hol legyen a helyszín? Jó idő lesz? És még sorolhatnám. Az Alfa Amore 15 éve alatt sok rendezvényt szerveztünk már, melyek mindegyike fejlődött, alakult. Váltottunk nehéz és könnyű körülmények között is helyszínt, de olyat még nem csináltunk, hogy a legrégebbi találkozónk helyett egy teljesen különbözőt rendezzünk.

Korábban már többször írtunk arról, hogy idén megszakítottunk egy hagyományt azzal, hogy Kaposújlakra - az elmúlt évek nehézségei miatt - nem szervezünk találkozót. Próbáltunk más helyszínt találni a gyorsulási versenyre, de elakadtunk, viszont őszi amorés találkozó nélkül nem akartunk hagyni Titeket, sem magunkat.

Ötleteltünk, pontosabban összeért néhány ötletünk. Az alfás autómozi egy ideje már a terveink között szerepelt, aztán amikor találtunk hozzá egy megfelelő helyszínt, rájöttünk, hogy akár egész napos rendezvényt is lehetne ott tartani. Így kiegészítettük néhány jól bevált programmal, sőt a mozi mellé egy másik olyan aktivitást is raktunk, amely eddig még nem volt: az 1/100-as ügyességi versenyt.

Szerencsére több, régi és új partnerünk is mögénk állt. A Coca-Cola elhozta két, AlfaCityben népszerűvé vált programját, a szörfrodeót és a szimulátoros sátrat, az Elaforg ugyancsak jött az aktuális shopjával, a Johnny's hozta a büfét és a popcornt, az FCA pedig a mobilszínpadot.

A szerencse is mellénk szegődött, talán az utolsó igazán meleg nap várt ránk ezen a szombaton, 23-25 fok, napsütés, így semmi akadálya nem volt annak, hogy a Kaposújlakon megszokott piknik hangulatot megteremtsük. Mivel itt az amorén 27 autó jelezte részvételét, a Facebookon pedig 170 ember, így gőzünk sem volt, hány autóra számíthatunk. Természetesen Papó és Mamó volt az első, ők már 9-kor megérkeztek, aztán szépen lassan, egyesével, kettesével érkeztek az autók, dél körül pedig már azt láttuk, hogy több mint 70 Alfa Romeo parkolt le. Rájöttünk, hogy többen úgy gondolták, elég csak később jönni, hiszen úgyis maradnak majd az esti mozira. Végül délutánig 95 körüli autót regisztráltunk, a stábtagok, kiállítóak autóival együtt összesen pedig 100 Alfa Romeót számoltunk meg.

A délben kezdődő 1/100-as verseny nagyon új volt mindenkinek, sokan nem is értették, hogy itt a lényeg az, hogy a kijelölt szlalompályát az előre megadott 33 másodperc alatt, vagy ahhoz minél közelebbi idővel kell teljesíteni, úgy, hogy egyszer se állj meg az autóddal. Végül 12-en indultak ezen, a végeredmény pedig nagyon szoros lett. A győztesünk 32.99-es időt futott, azaz mindössze 1 századmásodperccel tért el a megadott szintidőtől! Itt is gratulálunk!

Kaposújlakon minden évben nagyon népszerű volt a főzőverseny, ezt a hagyományt nem akartuk megszakítani itt sem. Előzetesen csak három csapat jelentkezett, végül a helyszínen meglepődve láttuk, hogy összesen öt társulat verseng a szokásos fődíjért: az 5 literes motorolajért, amit az Elaforg Kft. ajánlott fel. Idén lecsót kellett készíteni, amiről azt gondoltuk, hogy nehéz lesz egyedit és maradandót alkotni, de végül nagyon meglepődtünk.

Az öt csapatunk: Alfanatic, Alfa Romeo Cooking Team, Borsodi Alfatál, Kékesi Alfa Csapat, Scuderia Tetra. Voltak köztük visszatérők, korábbi nyertesek és teljesen új csapatok is.

A csapatokra az étel elkészítésén túl több dologra is figyelniük kellett. Az olasz zászló színeit bele kellett rejteniük az ételbe, valami játékos, de nem csípős megoldással. El kellett mesélniük egy családi történetet, ami a lecsóval kapcsolatos. Az étel egyik speciális hozzávalóját a zsűrinek kellett kitalálnia, sőt, még egy hajtogatott szalvétával is kedveskedniük kellett a zsűrinek. A zsűri tagjai ráadásul a vendéglátást és a tálalást is külön értékelték, így állt össze a végleges pontszám.

A résztvevőknek sok időt hagytunk, csak fél négy után indultunk zsűrizni. És aztán ledöbbentünk, az a hatalmas szeretet és jókedv, amellyel minden asztalnál fogadtak minket, leírhatatlan. A négytagú zsűrít mindenhol kieemelt figyelemmel fogadták, itallal kínálták, bemutatták a csapatot, majd az elkészített ételt. Mindegyik csapat kitett magáért, volt aki a tálalásban, volt aki a vendéglátásban, talán sosem volt még ilyen nehéz dolgunk... 

Nem gondoltuk volna, hogy az előző évek után vendéglátásban tudtok nekünk újat mutatni. De volt csapat, amelyik nem elégedett meg a kempingszékekkel, hanem rattan foteleket pakoltak be a kocsiba, mások üveglapot tettek az asztalra, de olyan is akadt, aki a teljes étkészletet és a poharakat is alfás feliratokkal gravírozta teli.

Két csapatnál zene is szólt az ebéd közben, de a nyertes alakulat viszont még ezen is túl tudott tenni: mindenki a csapat nevét viselő kötényben (az Alfa Romeo Racing felirat Alfa Romeo Cooking-ra módosítva) várt minket, a teríték alá pedig a Keresztapa című film fontosabb szereplőit tartalmazó alátét került, kiegészítve Halesz és Tedi arcképével... :) A csapat a maximálisan elérhető 60 ponttal nyerte meg a versenyt, egyben azt az előjogot is megszerezték, hogy jövőre ők dönthetik el, mit kell majd főzni!Mindegyik csapat 1-1 AlfaCity2020-jegyet és Alfa Amore ajándékcsomagot kapott, az 5 liternyi motorolajat pedig a győztes csapat vihette haza. Ők ezt közben már fel is ajánlották:Köszönjük Nektek, hogy eljöttetek és bíztatok egy új találkozóban, és elviseltétek annak gyermekbetegségeit, hibáit. Tudjuk, nem volt elég aktivitás, főleg úgy, hogy az egyik fő programra, az esti mozira fél 8-ig kellett várnotok.

Végül több mint 40 Alfa Romeót számoltunk meg a vászon előtt! Jövőre igyekszünk még több izgalmas dologgal kiegészíteni a találkozót, erről már folyik a tervezgetés a Drive-in topicban. Csatlakozz be Te is, és mondd el véleményed!


Fotók: Flat Four Photo. Még több fotó: itt!

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

GT Ɨ|ѯ2020-06-22 20:07:02 // 79
Hogy áll?..:-)
Giuntini2020-05-09 10:32:08 // 78
De jó is lenne!
Halesz2020-05-09 08:54:52 // 77
Tervezzük! :) A helyszín lehet változik... :)