Most már hivatalos: a Fiathoz kerül a Maserati tulajdonjog

2005-02-18  Halesz
Igazak voltak a pletykák: bejelentették, hogy a jelenleg teljes mértékben Ferrari tulajdonban lévő Maseratit záros határidőn belül a Fiat égisze alá helyezik.
Hírek >> 2005  

A Fiat Csoport hivatalos közleménye szerint az áthelyezés szoros technikai és kereskedelmi együttműködést irányoz elő az Alfa Romeo és Maserati cégek között, különösen a fontos nemzetközi piacok vonatkozásában.

A Maserati ugyanakkor folytatja a Ferrarival való együttműködést is – különösen az ipari, technikai fejlesztési területeken, valamint  az értékesítési hálózat szintjén -, mely kapcsolat már eddig is hozzájárult a márka újraélesztéséhez.

“Ez egy rendkívül jelentős előrelépést jelent úgy a Maserati, mint az Alfa Romeo számára. A két márka között létrejövő együttműködés mindkét fél számára előnyökkel jár és lehetővé teszi számunkra, hogy a sportautók piacán megerősítsük termékkínálatunkat” – nyiltakozta Luca Cordero di Montezemolo, a Fiat és a Ferrari elnöke.

“A Maserati fejlődésének igen fontos szakaszában van jelenleg. 2004-ben jelentősen mértékben, összesen 4600 autóra növelte értékesítési darabszámát és a Quattroporte model rendkívül pozitív fogadtatásnak örvendett világszerte" - mondta Montezemolo.

Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója. szerint “ez a lépés kiemelkedőej fontos az Alfa Romeo jövőbeli fejlődéséhez”, mondta  “Úgy gondoljuk, hogy a Fiat Auto újjáélesztésének részeként nagyobb figyelmet kell szentelnünk márkáink különlegességének.  A Maserati és Alfa Romeo közötti technikai és kereskedelmi együttműködés megfelelő lendületet ad az Alfa Romeonak ahhoz, hogy a prémium szegmens vezető márkájává válhasson, illetve kiterjessze nemzetközi jelenlétét, ahogy ez a Maserati esetében is történt."

Kapcsolódó cikkünk:
Alfa-Maserati együttműködés, avagy eljön a Kánaán?

Írta:
Halesz