Majdnem kész a zászlóshajó

2012-05-03  BeeGee
Egy amerikai újság szerint lassan késznek kell lennie az Alfa Romeo új nagyautójának.
Hírek >> 2012  

Mivel Sergio Marichone 2013-ra ígérte a modellt, úgy számoltak, hogy 2014-re meg is jelenhet a piacon a 169-es (nem biztos hogy ez lesz a neve), ami a Lancia Thema és az új Maserati padlólemezét használja, az orrában egy vadiúj V6-os motorral. A Fiat Chrysler együttműködés jegyében elképzelhető hogy az autót a Chrysler kanadai gyárában készítik majd az említett két modellel együtt.

Az új zászlóshajóról már 2008-ban elkezdődött a találgatás, még azelőtt, hogy a Fiat frigyre lépett volna az amerikaiakkal. A formáját Lorenzo Ramaciotti tervezte, akinek a 4C formáját is köszönhetjük. Német források szerint a formaterv már 2010-ben véglegesítésre került, és nagyban hasonlít erre a tanulmányra, melyet Ian Bunjak (Szlovákia) formatervező-tanuló készített a Centro Stile által életre hívott design versenyen.
 
 
Az amerikai forrás szerint teljesen új futóművet és kormányrendszert fejlesztenek a 169-esnek. A forma pedig teljesen új és egyedi lesz, nem fog hasonlítani egy konszernmodellre sem. Mitöbb, a házasság eddigi legszebb autójaként emlegetik. 
 
Írta:
BeeGee