Alfa–Ducati együttműködés

2006-02-03  Halesz
Együttműködési megállapodást írt alá a napokban az Alfa Romeo és a Ducati. A közös munka elsősorban PR tevékenységekre vonatkozik.
Hírek >> 2006  

Olaszország két legjelentősebb sportmúlttal rendelkező gyára, az Alfa Romeo és a Ducati Corse olyan együttműködést írtak alá, melyek kereteiben a 2006-os MotoGP évad alatt közös PR tevékenységeket látnak majd el.

Nem ez az első eset, hogy e két gyártó közösen kampányol, sőt a cégvezetők egyenesen természetesnek tartják, mondván e két márka szimbolizálja az olasz stílust és csúcstechnológiát.

A Ducati Corse csapat tagjai az évad alatt 159-es Alfákkal róják majd az utakat. Arról, hogy miért a 159-eseket választották flottaautónak a Ducati Corse elnöke, Federico Minoli nyilatkozott. "Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan cég, mint az Alfa Romeo csatlakozik hozzánk. Ez az együttműködés lehetőséget ad arra, hogy megerősítsük egymás hírnevét. Ezen kívül mindketten az olasz technológia megtestesítői vagyunk az egész világon. Úgy látjuk, hogy a két cégnek közös értékei vannak és ezt szeretnénk kidoborítani közös PR tevékenységeink során".

A Cavalieri testvérek által 1926-ban alapított Ducati először adókészülékeket gyártott, a világháború idején kiterjesztették a profiljukat és kommunikációs eszközöket, kamerákat, filmkamerákat kezdtek forgalmazni. A háború után álltak át a motorgyártásra. Első modelljüket Cucciolo-ban rakták össze és biciklik meghajtására használták.

1956-ban jöttek az első sportsikerek, A Svéd GP 125-ös osztályában Gianni Degli Antoni lett a bajnok, ugyanezzel a motorral pedig Sandro Artusi megszerezte a márka első világbajnoki pontjait.

Kapcsolódó fórumok:
159 - egy új korszak?
Talmácsi és a többi motoros
Motorsport (WTCC, rally, stb.)

Írta:
Halesz