Ferrari részesedés Ecclestone kezében

2006-03-19  Teddy
A Forma1 mindenható ura, Bernie Ecclestone egy a Gazetta dello Sportnak adott nyilatkozatában kifejtette: átvenné a Mediobancától a Ferrari részesedését.
Hírek >> 2006  

A Ferrarit még 2002-ben vitte a tőzsdére az anyacég Fiat, mivel gyors tőkeemelésre volt szüksége. A piacra kerülés után az olasz Mediobanca pénzintézet egyből le is csapott a részvényekre és megszerezte azok 15 százalékát. Mindez a Ferrari első embere, Luca Cordero di Montezemolo háta mögött történt, ő ugyanis csak később értesült a fejleményekről. A pénzügyi manőverrel kapcsolatban egyébként később elég erősen adott hangot nem tetszésének.

Időközben a Mediobanca meggondolta magát (teljes mértékben átalakítják a portfoliójukat) és szeretné elpasszolni több millió eurós részvénycsomagját. A tranzakcióban Sergio Marchionne a Fiat vezérigazgatója is részt vesz, minek utána készségesen felajánlotta a pénzintézetnek, hogy megfelelő vevőt talál az 15 százaléknyi részesedésre.

És itt jön a képbe Bernie Ecclestone, a FOM (Formula One Management) főnöke. A Gazetta dello Sportnak adott interjújában egyértelmű célzásokat tett arra, hogy ő fogja átvenni a Mediobanca Ferrari részvényeit.

"Rám vonatkozik, illetve rám is vonatkozhat ez az információ. De ez attól is függ, hogy mennyit akarnak a részvényekért" - nyilatkozta Ecclestone.

A 75 éves brit egyébként most is nagyon jó kapcsolatot ápol a Scuderia Ferrarival. Nem is csoda, hiszen a Ferrari aláírta a Concorde Agreement 2007-től érvényes változatát.

Kapcsolódó fórum:
Forma-1

Írta:
Tedi