A 8C Spider a Villa d’Este legszebb autója

2006-04-26  Teddy
A hét végén rendezték meg a Como tó partján a világ legnagyobb presztízzsel rendelkező autókiállítását, ahol ismét díjat kapott az Alfa Romeo.
Hírek >> 2006  

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnevezésű nívós mustrát 1929 óta rendezik meg. A kiállításon idén a 8C Spider hivatalosan is bemutatkozott az európai közönség számára, és ha már ott volt, el is hozta a "Kiállítás legszebb koncepcióautója" díjat, melyet a nézők szavazatai alapján ítéltek oda.

Az Alfa legújabb tanulmánya az egész világon osztatlan sikert aratott, ezek tükrében furcsa, hogy az autó formaterve Wolfgang Eggerhez köthető, Egger ugyanis a Centro Stile vezetője. A kiállításon egyébként a 8C a tradicionális vonalat képviselte, ezt a formaterven kívül mi sem példázza jobban, mint az, hogy a TZ1-es és a 33 Stradale társaságában mutatkozott, ezek az autók pedig nyugodt szívvel tekinthetők a 8C elődjeinek.

Először három évvel ezelőtt, Frankfurtban láthattuk a zárt karosszériás változatot, a Spider pedig egy évvel később az amerikai Pebble Beach-en mutatkozott be. Mindkét autó gyártása hamarosan beindul, de előtte a párizsi autószalonon a gyár leleplezi a szériaváltozatot, ami ugyan kis mértékben, de eltér majd a koncepciótól. Limitált, 500 darabos szériája és high-end technológiája miatt (4.7-es Maserati motor, hátsókerék-hajtás, karbon karosszéria) miatt ára kissé borsos lesz, számításaink szerint 35-40 millió forintot kell majd érte kicsengetni.

A 8C kupé változata egyébként két évvel ezelőtt ugyanezen a kiállításon már kapott két díjat, lásd korábbi hírünket!

   
   

Kapcsolódó írásaink:
8C Competizione típusleírás - sok fényképpel
8C 500 lóerővel?
440 lóerővel jön a 8C!
Ősszel jön a 8C!
Szépségversenyen győztek az olasz autók - Villa d'Este - 2004

Kapcsolódó fórum:
A jövő Alfái

Írta:
Tedi