WTCC - Leszerepeltek az Alfák...

2006-05-01  Teddy
Gyalázatos módon leszerepeltek az N.Technology Alfái Magny-Cours-ban. Már az időmérőkön is látszott, hogy valami nincs rendben a Monica és Mauro Sipsz által vezetett brigádnál.
Hírek >> 2006  

Az első versenyt a 19., a 22. és a 23. helyről kezdték az Alfák, ami a végére sokat nem változott: az utolsó három helyen értek célba. Ilyen eset nem fordult elő azóta, hogy az Alfa betette a lábát a WTCC/ETCC versenysorozatba, de a DTM-ben és egyéb túraautó versenyeken sem volt még ehhez hasonló eredmény...

Az első futamon egyébként a Müllerek vitték a prímet, név szerint Dirk és Jörg, akiket 0.4 mp választott el egymástól a célba érkezéskor. Ők ketten állhattak a dobogó első és második fokán, őket a Seatos öreg róka, Rickard Rydell követte.

Aztán jött a forduló, amit Andy Prialux kezdhetett az élről. A címvédő pedig nem is engedte ki a kezéből az első helyet, rajt-cél győzelmet aratva söpörte be a győzelemért járó 10 pontot és a +45 kg hendikepet. Hogy fokozzák a BMW uralmat, Prialux-t Jörg Müller követte, a német pilóta így nagyszerű hétvégét zárt. A harmadik helyen ismét egy Seat végzett, amit Jordi Gené terelgetett.

Az Alfák egy csöppet feljavultak a végére, ami annyiban merült ki, hogy Farfus a 12. helyen zárta a futamot. Ez az előző versenyhez képest szép teljesítmény, de pontot még így sem ért. Egy előnye volt ennek a hétvégének: Farfus megszabadult némi hendikep súlytól, amit monzai győzelme után aggattak rá.

Augusto Farfus a második futam után elég szűkszavúan nyilatkozott, melyben elmondta, hogy Magny-Cours sosem tartozott azok közé a pályák közé, ahol az Alfa jól szerepel. "Ezek a kanyarok egyszerűen nem fekszenek a mi autóinknak" - mondta. Teljesítményét a pálya karakterisztikája mellett egyébként a plusz súllyal magyarázta.

Négy futam után a címvédő Andy Prialux vezeti a bajnokságot 21 ponttal, őt Yvan és Jörg Müller követi 18 illetve 16 ponttal.

A gyártók versenyét a BMW vezeti 58 ponttal, második a Seat 48, harmadik az Alfa 28 ponttal.

A következő versenyhétvégét - melyen reményeink szerint az Alfa Romeo Team sokkal jobb teljesítményt nyújt majd - május 20-21-én rendezik a brit Brands Hatch aszfaltcsíkján.

Kapcsolódó írásaink:
WTCC – Évadnyitó Monzában
WTCC – Három Alfa a bajnokságban
Az Alfa egy évre kiszáll a WTCC-ből
WTCC - Balszerencsés búcsú
A 156-os versenyautók bemutatása

Kapcsolódó fórum:
Motorsport (WTCC, stb.)

Írta:
Tedi