Ó, azok a 80-as évek!

2006-05-07  Halesz
Mintegy ötven autó vett részt a hétvégén rendezett youngtimer autós találkozón, az autósok bebarangolták a Mátrát és környékét.
Hírek >> 2006  

Helyszín: egy kis falu a Mátrában, épp kávét kérünk a kocsmárostól, aki megkérdi:
- Mi van itt, valami autós találkozó?
- Aham, youngtimer autók tájékozódási versenye!
- Mi...?
- Youngtimer. 15 évvel idősebb, de 30 évnél fiatalabb autók...

A kocsmáros arca felderül, és nevetve mondja a többi vendég felé, hogy hé Józsi, akkor Te is indulhatnál a Zsiguliddal!

Zsiguli ugyan nem vett részt a versenyen, de a gyári napfénytetős Watrtburg előtt leborultunk. Annyi idős az autó, mint BeeGee (lányok kedvéért: 27), eredeti rajta minden, még a fényezés is, és még nincs benne 32 ezer kilométer sem. Kiskorunkban nem rajongtunk érte, most viszont igazi nosztalgiával bámultuk, nyitogattuk az ajtaját, Halesz meg a napfénytetőtől nem tért magához... :)

  

A www.yetro.hu kétnapos autós találkozót rendezett a Mátrában, amelyre az Alfaamore.hu is meghívást kapott. Mviking, Silversurfer és remete a GTV-sek csapatát képviselte, Zolika pedig (aki eddig a 75 Evo-ról volt híres) egy Giulia 1300 TI-val indult. Igaz ez az autó nem felelt meg a versenykiírásnak, hiszen több mint 30 éves, de ezt mindenki elnézte neki :)

Az Alfaamore.hu "sajtócsapata", Halesz és BeeGee a 145-össel vett részt a túrán, amely túl fiatal volt ahhoz, hogy nyerhessen :) Azaz versenyen kívül indultunk, végigjárva az összes feladatot, de inkább a fotózással voltunk elfoglalva... :)

Vissza a 80-as évekbe!

Íme néhány érdekesebb autó a résztvevők közül. Itt van például ez a Matra, ami egy igen vicces kinézetű kisautó, olyannyira, hogy nem tudtunk kihagyni azt az igen gyenge poént sem, hogy milyen vicces lehet egy Matrával a Mátrában autózni! :)

Eljött Simon Templar autója is, ez a Volvo 1800S. Őrült gyönyörű állapoban. A tulajdonosa elmondta, hogy két évig tartott míg rendbehozta. Hát meg kellett állapítanunk, hogy ebbe a Volvoba több stílus szorult, mint a 2000-es évek skandináv autógyártásába összesen.

  

Mint ahogy a Mazda is... Például ez itt a képen egy amerikai piacra gyártott RX-7-es műszerfala, egy komplett hifitoronnyal.

A több mint 200 kilométeres tájékozódási verseny a Mátra kanyargós útjain vezetett, igazi élményautózást kínálva. A szombat este pedig Gödöllőn egy hatalmas retro partyban végződött, ahová befutott egy Zsiguli rendőrautó is... Ekkor már magunk sem tudtuk, hogy milyen évet írunk, de a Commodore számítógépet és az autóskártyákat látván megállapítottunk, hogy nem is olyan régen voltunk gyerekek!

Rengeteg fotó a találkozóról!

 

Kapcsolódó fórum:
Oldtimer, youngtimer

Írta:
Halesz