40 éves a Spider – Beszámoló Milánóból

2006-05-30  BeeGee
Az idő gyors múlásának talán egy előnye azért csak van. Hamarabb válnak legendává az arra érdemes dolgok. Az Alfa Romeo gyönyörű kabriójával is ez történt.
Hírek >> 2006  

A story of open air emotions. Milan - Orta San Giulio - Arese (2006. május 27-28)

Bizony, 40 éves lett a kis Spider, amiről a gyár egy hozzá méltó rendezvényen emlékezett meg Milánó főterén.

Az Alfa Romeo rövid időn belül másodszor választotta jubileumi rendezvényének helyszínének Milánó főterét. Két évvel ezelőtt az 50 éves Giuliettát ünnepelték a Dóm téren, idén a 40 éves Spidert. A kétnapos happeningen mintegy 120 autó vett részt, felvonultatva a márka kabrió történetét, kiemelve természetesen a születésnapos modellt.

Alapjában a rendezvény egy nagy örömautózás volt azok részére, akik beneveztek. A túra szombat reggel kezdődött a senagoi San Carlo Borromeo villa kertjében, ahonnan rendőri kísérettel átautóztak Milánóba. Délelőtt 11-re a konvoj megérkezett a Dóm térre, ahol a nagyközönségnek is megmutatták magukat. A téren ponyvák és installációk hirdették az eseményt, valamint a legöregebb Alfa (és kabrió), azaz a 24 HP, és a legifjabb Alfa (és kabrió), a Brera Spider várták a többi tesót. Az utóbbi autót ponyva alatt rejtegették, amit csak az után lepleztek le, hogy minden autó leparkolt.

A résztvevők között voltak autók az Alfa Múzeumból is szép számmal, de nagyobb arányban magán gyűjtők vonultak fel. Meghívást kapott mintegy 300 Alfa klub. (szerintünk mindegyikük nem volt ott, de az Alfa Amore meghívás nélkül is javított az arányon).

A teljesség igénye nélkül olyan autókat csodálhattunk meg, mint a 6C 1500 Super Sport, 6C 1750 Gran Sport, 1750 SS, Gran Sport 4R Zagato, 750 Competizione, 1900 Sport Spider, RZ, és számtalan Duetto és Spider variáns. Gyönyörű látvány volt az autókat újkori hibátlan állapotban látni, és a műanyag autókhoz szokott szemnek valóságos vizuális orgia volt az autók részletgazdagsága. 

A résztvevők innen pihenni indultak az Orta San Giulioban található San Rocco Hotelbe. Ez a város adott menedéket a második világháborúban lebombázott portellói gyárból kimenekített egységeknek, tervezőirodának valamint a legendás Alfetta 158-nak.

Vasárnap a társaság Arese-ben találkozott újra az Alfa Romeo Múzeumban. A hétvége zárásaként díszebéddel egybekötött díjátadót tartottak. Sajnos az esemény szigorúan zártkörű volt, így a bejáratnál tovább nem jutottunk... Sebaj, az érkező autókról így is sok fotót tudtunk készíteni!

  
  

Rövidesen folytatjuk a beszámolót milánói élményeinkről, addig is nézegess sok-sok gyönyörű Alfát a képgalériában!!

Kapcsolódó fórum:
Spider - Hurrá, lobog a hajunk :))

Írta:
BeeGee