Szidónia Kastélyszálloda: egyedülálló, romantikus, főúri

2006-06-12  Alfa Amore ajánlat
Ki ne vágyna arra, hogy egy több száz éves kastélyban kényeztessék? Ki ne vágyna arra, hogy beleszippantson abba a levegőbe, ahol a régi világ arisztokratái élték életüket?
Hírek >> 2006  

A Szidónia Kastélyszálloda a Soproni Nemzetközi Alfa Romeo Találkozó támogatója!

Az exkluzív kastélyszálló Nyugat Magyarország parányi szegletében, egy 7 hektáros őspark közepén található, 25 kilométerre Soprontól. Miután tulajdonosok hosszú sorát kiszolgálta, lepusztultan, dohos szobákkal és pókhálós folyosókkal várta, hogy a mesebeli herceg rátaláljon.  S mint a mesében a királylány, a herceg csókjától Szidónia is új életre kelt álmából. A történelem viharos éveit követően a vállalkozó kedvű magyar hölgy, Derry Márta 1999-ben négy csillagos luxusszállodává építtette át. A fény, a csillogás visszaköltözött a százados falak közé, a Bálteremből ismét zene szólt, a szobákban pedig jókedvű vendégek hajtották álomra fejüket, és újra virulni kezdtek a rózsák is, hogy illatukkal úrnőjüknek kedveskedjenek.

A kastélyszálloda pillanatok alatt elindult a hírnév útján: 2000-ben nívós prospektusával elnyerte az osztrák Werbe Grand Prix díjat, 2001-ben az ingatlanfejlesztésért FIABCI nívódíjat kapott, ízletes konyhájával tartósan az élen áll a szállodai éttermek rangsorában.

Különleges rendezvények méltó színhelye. Felvonultattak itt már 80 millió dollár értékben gyémántékszereket, de rendszeresek a konferenciák, zenei hangversenyek is, és vannak napok, amikor a falu apraja-nagyja is részt vesz egy-egy ünnepen. 2003-ban Európa 20 legjobb kastélyszállodáinak egyikévévé választották, 2005-ben elnyerte az év wellness szállodája kitüntető címet, valamint a Magyar Wellness Társaság gasztronómiai nívódíjjal tüntette ki. Tagja az európai TOP Wellness szállodáknak is. Ma Magyarország egyik vezető wellness-kastélyszállodája, mely főúri vendéglátást kínál romantikus kastélykörnyezetben.

A lehetőségek végeláthatatlan tárházát kínálja a kastély

A kastélyban, a kúriában, és az udvarházban különböző stílusú szálláshelyek választhatók. Az eredeti berendezést bár hajdan széthordták, de az újonnan berendezett szobáknak, és helyiségeknek különleges hangulata és stílusa van. A szobákban antik hatású bútorok állnak, az ablakokat súlyos függönyök keretezik, a szalonban a kandalló előtt hatalmas bőrfotelek terpeszkednek, a falon trófeák, a padlón medvebőr hever. A gazdagon tagolt, nyitott kandallós szalon évszázadok előtti hangulatot áraszt. Van itt biliárd szoba, kártyázó helyiség, bálterem és aprócska kápolna: szórakozás és áhitat felélesztett helyszínei.

Óriási a park. Itt lehet csendben elmélkedni, kikapcsolódni és elvonulni a világ zajától. Az épületszárnyak ölelésében pihenőhelyet kínál a holland kert, a díszudvar, a csodálatos sziklakert. Érdemes megtekinteni a kerti hidat, amelyet a mai Thyssen család egyik őse adományozott még az elmúlt század elején, és végigsétálni a sárkányösvényen. A helybéliek szerint ősidők óta köztudott a környéken, hogy a röjtökmuzsaji kastély kertjében, ahol széles, úgynevezett sárkányösvény fut észak-déli irányban, ősfák nőnek szabályos kör alakban: aki pedig e körbe lép, a hagyomány szerint megnyugszik, "borzas" energiamezői kisimulnak.   A kastélykertben lévő ősfákból alkotott körről ma is azt tartják, hogy segít megnyugodni annak, aki itt eltölt egy fél órácskát, képes megszabadítani a stressztől, ellazít, és energiával tölt fel.  

Van saját tó, ahonnan a vízen ringatózó vadkacsák hápogása hallatszik, mini állatkert valamint külső medence, amely védett műemlék.  Hajós Alfréd úgy tervezte, hogy a ma vendége is élvezhesse. Az aktív sportot kedvelőknek tenisz, kosár és röplabdapálya áll rendelkezésére, a közelben golf, lovagolás, horgászat, vadászat vagy akár kirándulás.

Tradícionális és mégis wellness szemléletű konyhaművészet

A régmúltat idézi a kastély tulajdonosainak az a törekvése is, hogy visszatérnek a régi falusi gazdálkodó életmódhoz, s maguk termelik meg mindazt, amire a vendégeknek szüksége van. A veteményeskertben növekednek a zöldségek, az illatok kertjében fűszerek teremnek, így a főzés előtt a kuktáknak csak ki kell szaladni az ágyások közé, hogy friss hozzávalókat szedjenek. Idővel a húsfélék is a saját öko – farmról származnak majd, és saját sütésű kenyér kerül az asztalokra.

Lehet élvezettel is egészségesen élni és táplálkozni. A majorban gazdálkodunk, hogy éttermeinkben konyhafőnökünk mindig friss és különleges kulináris ínyencségeit kínálhassa a Vendégeinknek. Éttermünkben a hagyományos magyar és nemzetközi specialitások mellett Vendégeink megismerkedhetnek a harmóniát adó wellness életmóddal és szemlélettel is. Speciális kúrákhoz (böjt, fogyó, gyümölcs stb.) egyedi kínálatot nyújtunk. 

Varga J. Viktor, a szálloda séfje és csapata kifinomult, könnyű ételekkel kápráztatja el a Vendégeket! Az ínyenc ételek közül nem hiányozhat a ház specialitása az Ördöghalfilé gyömbérben sütve flambírozott királyrákkal, pirított fokhagymaszeletekkel, a szarvasgombával mozaikozott kacsamájpástétom, balzsamecetes ruccola salátával valamint a „Szalvéta gyűrűbe" bujtatott homoktövis mousse árnyékában megbúvó csokoládé pudingra támasztott puncsszelet.

Büntetlen és boldogító wellness örömök a röjtöki kastélyban

A leírhatatlan csendben és nyugalomban, amelyben ez a világtól elzárt kastély álldogál, az ember pillanatok alatt ellazul. Kiváltképp, ha úgy tölt el itt néhány napot, hogy félreteszi minden nyűgét, baját, s csak önmagával, teste-lelke építésével foglalkozik. A wellness részlegen minden segítséget megkapunk ehhez: a feszített víztükrű medence, a pezsgőfürdő, a szauna sziget, az aromafürdők, a masszázsok és a legkülönfélébb terápiák mind - mind arra várnak, hogy kipróbáljuk őket.

A fürdőház fűtött padjain heverészve rálátni a fűszernövényekkel beültetett Illatok kertjére. Hallani a madarak énekét, élvezni a szökőkutak hangulatát. A Szidónia Kastélyszálloda az igazi wellness örömök, az újjászületés, a relaxáció és a kényeztetés szigete a mai rohanó világban. A wellness jegyében összeállított szépség és egészség csomagok mind az itt eltölthető különleges stílusú és hangulatú pihenéshez adnak ötleteket. A wellness fogalma nem merül ki a fürdőház és szauna használatában, hanem személyre szabott programok és kezelések gazdag választéka tárul a vendégek elé. Kezelések széles skálája, magas színvonalon képzett munkatársak kényeztetik a kedves látogatót. Kleopátra és Cézárfürdő, aromaterápia, különleges, forró lávaköves és jéghideg drágaköves masszázsok, a thai illetve japán technikával végzett testkezelések, 5 tibeti gyakorlatok, légzés terápia a testnek, jóga és meditáció a léleknek.

A különleges test és arckezelések, a pakolások mind arra szolgálnak a "Mens sana in corpore sano - Ép testben ép lélek" mondás távozáskor igaz legyen.

Talán az egyik legkülönlegesebb de valószínű, hogy egyedi kezelés a tokaji zselés pakolás, amely természetes alapanyagok felhasználásával készül, és bebizonyítja, hogy íme az egyik leghíresebb hungarikum a tokaji bor nem csak zamatával varázsol, hanem igazi gyógyító ereje és szépítő hatása is van. 

A kastély ideális feltételeket kínál ahhoz, hogy exkluzív, romantikus és főúri környezetben lakjanak és relaxáljanak, és elfeledjék a mindennapok nehézségeit. S mert a Szidónia Kastélyszálloda maga a csodák oázisa! Hatalmas séták az ősparkban, meditációk az energia körben, mind olyan egyedi fogalmak, melyek csakis itt válhatnak valóra. Látogasson el tehát Röjtökmuzsajra, a Szidónia "röjtött" birodalmába, ismerje meg a wellness szó igazi jelentését!

 

További információk:
Szidónia Kastélyszálloda****
H–9451 Röjtökmuzsaj, Röjtöki  út 37.
Telefon: +36/99/544-810
Fax: +36/99/380-013
Email: szidonia@szidonia.hu
Internet: www.szidonia.hu