Louis Vuitton Classic Boheme Run 2006

2006-09-09  Tommi
Idén első alkalommal látogatott Magyarországra a világhírű veteránverseny mezőnye. A veterán autók nem kis feltűnést keltettek az Akadémia parkolójában.
Hírek >> 2006  

A több, mint százéves múlttal büszkélkedő luxusmárka annak idején strapabíró utazótáskáival alapozta meg hírnevét, melyek az autózás hőskorának mostoha körülményei között megrendezett autóversenyeken is bizonyították tartósságukat és gyorsan népszerűvé váltak a korabeli autósok között. A Louis Vuitton ma a világ egyik legismertebb és legexkluzívabb divatmárkája, mintegy 350 üzlete van világszerte.

A cég vezetése 1993-ban úgy gondolta, hogy útjára indít egy veteránversenyt, amelyen a Mille Migliához hasonló előkelő társaság és különleges veteránautók indulhatnak, hogy világszerte tovább népszerűsítsék és öregbítsék a divatház hírnevét. Minden évben kemény próbatétel elé állították a mezőnyt, bejárták többek között Elba szigetét, Malajzia esőerdőit és Kína úttalan útjait is, ehhez képest a mostani Budapest-Bécs-Prága útvonal nyugodt sétakocsikázásnak tűnik.

A szervezők két dolog miatt választották az idei futam helyszíneként Közép-Kelet Európát: egyrészt, mert idén nyáron nyílt meg az LV budapesti üzlete, másrészt Csehország és Magyarország „friss” EU-tagok és a verseny rajtjának-céljának helyszínével a két fővárost kívánták összekötni, erősítve ezzel az európai országok összetartozásának eszméjét.

Rendkívül színes volt a világ minden tájáról érkezett mezőny, a legidősebb autó például 1906-os évjáratú volt. Alfa Romeo 8C és 1900 Giulietta SS, Ferrari 250 GTO és 166 Mille Miglia, Aston Martin DB4, Delahaye, Rolls Royce, Maserati, sirályszárnyas Mercedes 300 SL, Bentley, Lancia, a híres „csepp” Bugatti kupé, és néhány számunkra ismeretlen autó volt a résztvevők között, érdekes módon az olasz és angol gépek voltak túlsúlyban. A társaság minden bizonnyal legkülönlegesebb tagja a nullás „rajtszámú” Pininfarina Rossa tanulmányautó volt, melyet a gyár fennállásának 70. évfordulójára készítettek. Ezeket az autókat jobbára csak múzeumokban, körbekerítve lehet látni, de itt testközelből, menet közben lehetett megcsodálni őket. A sofőrök természetesen korabeli ruhákba öltöztek, a bőr sapka, kesztyű, pántos szemüveg, sál szinte senkinél sem hiányzott a startnál.

A körülbelül 50 autó és 110 résztvevő kedden érkezett meg a Gresham Palotához, szerdán délelőtt a Hungaroringen jártak, délután pedig egy fogadáson vettek részt a budai várban. A hivatalos rajt csütörtökön reggel fél 9-kor volt az Akadémia előtti parkolóban, innen a bécsi Hofsburgba mentek, ahol este bált rendeztek a tiszteletükre, a befutó péntek délután van a prágai várban. Az eredeti terv szerint le szerették volna záratni a Károly-hidat, hogy ott tartsák meg az esti záróünnepséget, a sztárvendég pedig Madonna lett volna, de a prágai polgármester és a város lakóinak óriási felháborodása miatt erre mégsem kerül sor.

Reméljük, hogy a Louis Vuitton Classic Run résztvevői nem utoljára jártak Magyarországon és hazánk a következő években is vendégül láthatja a világ egyik legkülönlegesebb veterán versenyét.

Írta:
Tommi
Kapcsolódó topic:
Oldtimer, youngtimer

Az utolsó 3 hozzászólás:

GT Ɨ|ѯ2024-04-18 18:21:02 // 22942
Kazes☻2024-04-18 11:42:09 // 22941
GT Ɨ|ѯ2024-04-18 07:00:35 // 22940