A Ferrari ad ihletet 60 fiatal képzőművésznek

2007-03-12  Tommi
A maranelloi gyár idén ünnepli alapításának 60. évfordulóját és az ünnepségsorozat részeként egy nagyszabású, az egész világra kiterjedő meghívásos képzőművészeti pályázatot hirdetett.
Hírek >> 2007  

Magyarországról 60 fiatal művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, illetve a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 30-30 hallgatója kapott lehetőséget, akik festmény, grafika és szobor formájában készíthetik el pályamunkáikat. A beérkezett alkotásokat április 26-tól május 13-ig kiállítják a Közlekedési Múzeumban, az eredményhirdetésre május 17-én kerül sor az Olasz Kultúrintézetben.

A szerencsés nyertes díja egymillió forint, illetve egy utazás Maranelloba, a születésnapi rendezvénysorozat záróünnepségére, művét pedig kiállítják a római Palazzo Farnesinában.

A pályázat mellett egy nagyon különleges túrával is igyekeznek emlékezetessé tenni a 60. évfordulót Maranelloban: január 29-én indult el a Ferrari Relay Tour Abu Dhabiból. A világméretű esemény több mint 10.000 Ferrari tulajdonost, velük együtt a különböző korokban született Ferrari autók százait gyűjti egybe. A túra célja, hogy körbevigye azt a Ferrari stafétát, amelyen 60 kép idézi fel a márka 60 éves történelmének legfontosabb momentumait.

Abu Dhabiból, ahonnan az út Kínában, Japánban, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Amerikában majd az egész európai kontinenst átszelve folytatódik. A menet Maranelloban ér véget június 23-án.

Hazánkba május 17-én érkeznek és két napot töltenek itt, tehát aki szeretne testközelből látni többtucat ritka Ferrarit, az már most karikázza be naptárjában a fenti dátumot :)

Írta:
Tommi