4C Spider a láthatáron?

2010-03-11  Teddy
Új tanulmányautóval jelentkezhet az Alfa Romeo a Pebble Beach-i kiállításon, amely sajtóinformációk szerint valósággá is válhat.
Hírek >> 2010  

Az autoblog.it belső forrásaira hivatkozva azt írja: az Alfa Romeo 4C néven egy új tanulmányautót mutat be Pebble Bech-en az Egyesült Államokban, így ünnepelné a márka 100 éves fennállását. Mint írták: a Fiat egyelőre még nem erősítette meg az információt, de a blognak az egyik Fiatnál dolgozó informátora célzott arra, hogy az autó egy nagyon fontos nyári eseményen fog bemutatkozni.

A jelenlegi információk szerint a 4C Spider a 8C Competizione formai elemeiből építkezik majd, meghajtásáról az 1750 TBi motor 250 lóerős változata gondoskodik majd, az erőt pedig transaxle rendszer viszi majd az útra. A szénszálas anyagok széleskörű alkalmazása miatt az autó súlya is alacsony lehet, később pedig - a hírek szerint - kupé formában is elkészülhet. A 4C csak korlátozott, 5 ezer darabos példányszámban készül, ára pedig Európában 50 ezer euró (13 millió forint), Amerikában 70 ezer dollár lehet.

Írta:
Tedi