Ajánld adód 1 százalékát az Alfákért!

2023-05-03  Alfa Amore
Ajánld fel adód 1 százalékát az Alfa Romeo Club Magyaroszágnak! Ezzel egyebek között a klub működését támogatod, de az Alfa Amorénak is juthat az így összegyűlt pénzből!
Hírek >> 2023  

Az Alfa Amore gyakorlatilag 2004-es megalakulása óta komolyan együttműködik az Alfa Romeo Club Magyarország Egyesülettel. Rendszeresen beszámolnak egymás rendezvényeiről és a különböző hírekről is. Az Alfa Amore a személyi jövedelemadó egy százalékának összegyűjtésében is segédkezik a klubnak, hiszen az közhasznú szervezetként működik.

A megállapodás értelmében az Alfa Romeo Club Mo. Egyesület számára adományozott szja 1 százalékából befolyt összeg 10 százalékával a klub támogatja az Alfa Amorét.

Takács Ákos, az Alfa Romeo Club Magyarország Egyesület elnökével együtt arra kérjuk az Alfa Romeo barátait, hogy támogassák az Alfa Romeo Club Magyarország Egyesületet adójuk 1 százalékával, s ha lehet családjukban és ismerőseik körében is népszerűsítsék ezt. (adósz:18233762-1-43).

Az adótok egy százalékával támogathatjátok a klubot (és ezzel együtt az Alfa Amorét is), valamint a klub által rendezett eseményeket is.
 
Az adód 1 százalékát a következő módon tudod a klubnak adni:
A felajánló cédulát letöltöd, vagy annak mintájára kitöltöd a hivatalos szelvényt!
 
1.    ha egyénileg készíted bevallásodat, akkor 1 db cédulát egy kis alakú borítékba teszel, amelyen neved és adószámod rajta van és ezt a adóbevallási ívekkel együtt a "nagyobb" borítékba berakod.
2.    Ha a munkaadód készíti az adóbevallásod, 1 db cédulát a főnöködnek, vagy a munkaügyre (ahol a bevallást készítik) eljuttatod.

Ha a NAV készíti el az adóbevallást:
 
Az adózónak MAGÁNAK kell intéznie az SZJA 1% adományozását!

1. Ha rendelkezik ügyfélkapuval akkor ott. (egyértelmű, könnyen kezelhető: E-szja bevallás https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login )
2. Ha nem rendelkezik ügyfélkapuval, de szeretne, akkor előtte be kell mennie egy Kormányablakhoz regisztrálni (itt jelszót kap az e-mail címére) (utána 1-es pont)
3. Ha valakinek nincs ügyfélkapu hozzáférése (és nem is akar) az alábbi linkről az EGYSZA nevű nyomtatványt kell letöltenie
és az ALFA ROMEO CLUB Mo. adószámát 18233762-1-43 feltüntetnie a „kedvezményezett adószáma” kockákba (a saját adatainak kitöltése után/alatti, fölülről a 2. téglalap terület). (Figyelem a legalsó (3.) rész az egyházakra vonatkozó 1%!)
4. A kitöltött EGYSZA-nyomtatványt
- leadhatja az Adóhivatalban 
- feladhatja POSTÁN, de a borítékra rá kell írnia a saját adószámát.
Lehetőleg a hozzá területileg illetékes Adóhivatal címére, aki nem tudja, annak javasoljuk a NAV 1476 Budapest, Pf.: 93. címet.
  
A NAV-tól legkorábban szeptember elején kap levelet a klub az összegyűlt összegről.
Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Üzlet-vállalkozás-tőzsde