Az Alfa és a BMW együttműködési megállapodást kötött

2008-07-08  Teddy
Szándéknyilatkozatot írtak alá a Fiat és a BMW vezetői egy jövőbeni együttműködésről.
Hírek >> 2008  

Ma délelőtt jelentették be hivatalosan, hogy az Alfa és a BMW együttműködésre törekszik. Az Alfa a Mini alkatrészellátásban segíthet, a BMW pedig az amerikai piaci pozícióját kínálja az olasz márkának.

Az Automotive News értesülései szerint nem csak pár alkatrész közös használatáról szól a megállapodás, hanem padlólemezcseréről is. piaci forrásokra hivatkozva azt írják: a következő generációs Grande Punto és MiTo padlólemezét is a BMW harmadik generációs Mini adhatja a Fiat csoportnak. Ugyanezen körökből értesült az ANE arról is, hogy közösen fejlesztene a két cég dízel üzemű motorokat.

Az amerikai piaci bevezetést a Mini segítségével valósítanák meg; a tengerentúlon egy szalonban árusítanák a MiTo-t és a Minit is.

A BMW gazdasági okok miatt döntött az együttműködés mellett, ez az egyetlen formája ugyanis, hogy az egy autóra eső előállítási költségeket lefaragják.

Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója egy nyilatkozatban azt mondta: nagyon fontos mérföldkőhöz érkeztek ezzel a megállapodással.

Írta:
Tedi