Német képgyártmányok az új Alfákról - szemfényvesztés!

2007-05-15  Teddy
Újabb "kémfotók" láttak napvilágot az Alfa újdonságairól, a Kamalról, a Racerről és a 169-ről.
Hírek >> 2007  

A fotók viszont erős túlzással nevezhetők kémfotónak, ezért is az idézőjel. Valószínűleg egy photoshopot próbálgató német állampolgár játszadozott a Corsa és az Audi/BMW formatervével és próbált valami Alfásat alkotni belőle. Részünkről elégtelenre vizsgázott.

Ez alól kivétel a Kamal, amihez hozzá sem nyúltak, a pár éve megjelent kémfotót használta fel az Auto Bild szlovák változata, amely megjelentette a képeket. A Racer leginkább egy új Corsa alapú formaterv, erre utal az autó ajtaja és némileg az orra is. A túl mélyre húzott, az eddigiekhez abszolút nem hasonlító pajzs, a rövid motorháztető akár egy Seatéhoz is hasonlítható lenne. Szóval minden van benne, csak Alfás megoldás nem.

A 169 ennél egy kicsit konszolidáltabbra sikerült. Vagy talán túlzottan visszafogott is. Amolyan németesen elegáns, ami nem mellőzi az Audiról, BMW-ről lopott részletmegoldásokat. Oldalvonalában, a kilincsekben felfedezhető a 159-es, pajzsa is jobban hasonlít a mostaniakra, mint amit a Raceren láttunk és a pajzs két oldalán lévő légbeömlő is Alfás jelleget mutat, de összességében az Alfa legunalmasabb nagyautója lenne, ha így gurulna le a gyártósorról.
Egy szóval a két kép nem más, mint szemfényvesztés.

Kapcsolódó linkek:

Írta:
Tedi