Olajcsere-szettek az Elaforgtól!

2015-10-19  Elaforg
Az Elaforg akciós olajcsere-csomagokat ajánl az Amore-tagoknak!
Hírek >> 2015  

Megkérdeztük az Elaforg Kft-t, hogy melyik a jobb az Alfákba: a gyári vagy az univerzális olaj.

Az utóbbi években a gépjárműgyártók az új környezetvédelmi előírásokat (EURO V és VI) és az üzemanyag fogyasztás csökkentésének igényét szem előtt tartva fejlesztették ki a legújabb benzin és dízelmotorokat. Különösen igaz ez a FIAT Csoportra, aki a Petronas Lubricants Italy S.p.A.-val (volt Selenia Lubricants) együttműködve fejlesztette ki a legmodernebb turbófeltöltött dízel (Multijet ), CNG és benzinüzemű (MultiAir) motorokat. Ezekhez az új motorokhoz, új motorolaj-előírásokat és újabb, szigorúbb műszaki feltételeket határoztak meg, valamint a közösen kifejlesztett termékekhez egyedi gyártói jóváhagyási referencia számokat illesztettek hozzá. Az új fejlesztésű motorolajakban alacsony hamutartalmat és szokatlanul magas teljes bázisszám (TBN) értéket írtak elő, ami magas korrózió-gátló és koromkezelő tulajdonságot határoz meg, ezáltal is védve a kipufogógáz kezelő rendszereket (legújabb részecskeszűrők és szabályozott katalizátorok) és növelve azok élettartamát.

Az egyedi adalékok jelentősége a magas kén és szennyezőanyag tartalmú üzemanyagok használatánál jelentkezik, illetve a megnövelt olajcsere és szerviz periódusoknál az olajtérben keletkező lerakódások kialakulását és a kenőanyag kémiai tulajdonságainak változását is megakadályozza. Ezeknek az új FIAT szabványban meghatározott előírásoknak a legtöbb unión belül forgalmazott kenőanyag nem felel meg.

A hajtóművekben (mechanikus- és automataváltók) és kormányművekben még fokozottabban figyelni kell a gyári előírásokkal tökéletesen azonos kenőanyagok használatára. Az új hajtóművekben új rendszerű, új ötvözetekből és anyagokból készült szinkron szerkezeteket alkalmaznak. Alapvetően a hajtómű kenőanyagoknak több, egymásnak ellentmondó feltételnek és tulajdonságoknak kell egyszerre megfelelni. Az új igényeknek csak a típushoz fejlesztett, új, egyedi adalékokat, alapolajokat tartalmazó hajtómű kenőanyagok és munkafolyadékok felelnek meg.   

Kedvezményes árú szerviz szettek Alfa Amore tagoknak!

Használd az Alfa Romeóhoz gyárilag ajánlott kenőanyagokat és olajcsere esetén próbáld ki az Elaforg 2000 Kft. kedvezményes áron kínált szerviz szettjeit, mely szettek az adott típushoz való olajszűrőt, levegőszűrőt, pollenszűrőt, illetve üzemanyagszűrőt tartalmazzák. A szettek kizárólag az adott típushoz, a gyár által ajánlott Selenia motorolajat tartalmazzák!

A honlapjukról letölthető táblázatban megtalálhatod a leggyakoribb Alfa Romeo típusokhoz tartozó szetteket, de ha az Alfád nem szerepel a listában, keresd az  Elaforg 2000 Kft-t.

A táblázatban szereplő listaárból az Alfa Amore tagjai 20 % kedvezményben részesülnek!

A tagságot vásárláskor az Elaforg 2000 Kft ellenőrzi!

Írta:
Elaforg
Kapcsolódó topic:
Milyen a jó olaj?

Az utolsó 3 hozzászólás:

frusciante2018-05-23 11:37:53 // 6658
Szerintem azon inkább egy felújítás segít... Nehogy elhidd, h veszel vmit 2-5000 Ft-ért és megoldja a hiba okát... Az, h esetleg nem búg tőle nem jelenti h meggyógyult... Motorokba is van ilyen kopogáshallkítótmegmittoménmi az is akkora faszszszszság az olajat vegyészmérnökök alakítják a motorokhoz szabványokhoz erre sok tök meg add hozzá vmit amiről gőze sincs h mi van benne mit módosít a benne lévő motorolajon ezzel az adalékkal de beleteszi mert jól hangzik, egyszerű, olcsó mi is árulunk ilyen motormedic meg mittoménmilyen csodaadalákot... Ha nem kopog tőle annyira a motor mondja a vevő, h hú ez nagyon jó aztán 1 hónapra rá jön vissza, hogy szerelőnél a kocsi mert beállt a motor... váltóolajba sem töltenék semmit ami "megjavítja"... Persze ez csak az én véleményem!
Liquid2018-05-23 08:12:00 // 6657
sokan bíznak benne, de csodát biztosan nem tud tenni, ergo ha a váltó oda van, akkor max. elkendőzni lehet a dolgot. Én személy szerint nem bízom a csodaszerekben / adalékokban.
VV62018-05-23 08:11:58 // 6656
Én egyszer vettem, de nem sokkal azután, hogy beöntöttem, el is adtam az autót.
Xado motorolajadalékot próbáltam, de azzal se mentem túl sokat ahhoz, hogy komoly véleményem legyen róla, de amikor belenyomtam a motorba, egy kicsi mellément és pár másodperc alatt semmivé olvadt a meleg szelepfedélen, mint a vaj vagy a szír, semmi nem maradt utána. Akkor úgy éreztem, ez az egész csak egy kamu és azóta se vettem ilyesmit.
Én azt hiszem, ezek a pár ezer Ft-os cuccok nem érnek semmit.
Egy másik váltóba tettünk valami amerikai cuccot, annak legalább van érezhető hatása, mert hidegen nehezebb váltani :D
Lehet hogy érdemesebb inkább más olajat beletenni. Egy próbát megér.