FCA-Renault összeborulás jöhet

2019-05-27  Tedi
A Fiat Chrysler nem kötelező érvényű ajánlatot tett a Renault-Nissan Csoportnak, így a két társaság összeolvadhat és a világ harmadik legnagyobb autógyártója jöhet létre.
Hírek >> 2019  

Az FCA közleménye szerint az ajánlattétel előtt már több tárgyalást tartott a két cég vezetője, ezen alakították ki a főbb pontokat. Az ajánlattétel szerint a két cég 50-50 százalékban szerezne tulajdont a másikban, az így létrejövő céget pedig egy 11 fős igazgatóság vezetne, amelynek többségét egy a gyártóktól független csoport adná. az FCA és a Renault egyenlő arányban adna bele képviselőket, a Nissan pedig további egy embert delegálhat az irányító testületbe.

Részletes elemzésünk a Backstage 28. adásában:

Ha csak a hangunkra vagy kíváncsi, íme az adás podcast formában: 

Bár a két cég egyenlő arányban jut majd részesedéshez, fontos megjegyezni, hogy az FCA piaci tőkeértéke 37 milliárd dollár lenne, ebből a Fiat Chrysleré csaknem 20 milliárd dollár.

Az előzetes tervek szerint sem márkát, sem pedig gyárakat nem zárnának be, csupán a vezetői szinteken lennének az elején összefésülések, ezekből mintegy 5 milliárd euró megtakarítás keletkezne. Később a kutatás-fejlesztési projekteket is összehangolják majd.

A Renault jelezte: megkapták az ajánlatot és gondosan áttekintik a lehetőségeiket.
 
Az egyesülés nem lenne minden ok nélküli, a Renault-Nissan sokkal fejlettebb technológiával bír az önvezető és elektromos autók terén, a Renault-nak viszont égetően szüksége lenne az FCA által tökéletesen lefedett észak-amerikai piacra.
 
A márkákat a cégek külön-külön kezelnék, így egyelőre nem kell attól tartani, hogy az Alfákban megjelennének a francia motorok.
 
Korábbi híreink a témában:Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

GT Ɨ|ѯ2019-08-11 18:21:42 // 22490
Mild Hybrid Alfa Romeo Stelvio Spied On Test
oldrepublic2019-07-19 11:29:29 // 22489
Azt hiszem, erre vártak a fejlesztők a nagyobb ALFA modelleknél. Itt már sok hibrid elv beleférhet.

Sok hibrid megoldást tud majd támogatni ez a rendszer.

"az FCA (vagyis a Fiat-Chrysler konszern) is beadta igényét az újdonságra"
RomeoOne2019-06-14 12:45:23 // 22488
Ez a múlt heti Karotta Vlog, több topikba is beférne, de ide teszem: link

1:30-tól kb. villanyautós/nürburgring rekordos rész jön (Erőforrás alternatívák topik)

9:28-tól szól az FCA-ról (ez passzol ide)

10:17-től viszont mehetne a Tőzsde topikba is, meg lehet hallgatni, hogy egy a tőzsdén hogy tudnak rengeteg pénzt keresni részvényügyletekkel azok. Máshol is így csinálják ezt. Pl. mikor a Bitcoin annak idején 10ezer dollár fölé szúrt (és napokon belül elérte a 20ezret is), akkor a Winklevoss testvérek, akik anno a Facebook-tól kiperelt pénzt Bitcionba rakták (valószínűleg még valahol a pár száz dolláros árfolyam körül), elkezdték mondani ,hogy a Bitcoin megállíhatatlan, ki tudja hova fog még nőni az árfolyam. Mindenki beindult, egyből elkezdték venni a Bitcoin-t, ők pedig adták el nekik. Realizáltak egy hatalmas hasznot. Utána meg, ahogy megszűnt a hype, kiderült ,hogy nincs itt különösebb kereslet növekedés, bezuhant az árfolyam, és sokan buktak egy nagyot. Hát ilyen ez, ha valaki nem ért a tőzsdéhez :DDD